Det handlar om Politik..

Har länge funderat runt detta ämne men pga att det lätt kan bli missförstånd avstått. Men nu är det dax. Jag skriver för att få ur mig all ilska jag har emot Sveriges sätt att hantera invandringsfrågan.
Min bakrund.
Det är så att enda sedan jag gick på Granberg haft en dålig bild av invandrare, Utländska människor i Sverige. När jag gick på Granberg så var min skola den som var Rasistisk (jag är dock inte det & har aldrig varit)och Gärdet var motsatsen, där fanns massa olika människor med olika kulturer och folkslag. Jag fick då uppfattningen att det enda Dom (de 10 tal från Gärdet) ville var att slåss och dom kom upp på våran skola och ville bråka och jävlas. Det konstiga var också att de hade inga gränser som jag upplevde det, dom kunde lika gärna slå en Tjej som en kille, vilket jag aldrig trodde att de bråkiga på vår skola skulle göra. Man slår inte tjejer! Före det här bör tilläggas att jag inte haft någon kontakt med andra kulturer än "vanliga svenssons". Inte ett bra första intryck alltså.

När jag sedan började gymnasiet så tyckte jag ibland fortfarande att det var olustigt att gå inne på Torsberg för att många av dessa "elaka" människor fanns där. Jag gick ju dock på Heden så jag stördes inte märkvärdigt av detta.
När jag sedan slutade skolan och började jobba inom skolan så märkte jag en stor skillnad mellan "Landet skolor" och "Stads skolor". Det är ett lugnare tempo på Landet och en skönare stämning(enligt mitt tycke). I stan är det yvigare och stressigare även mer problematik bland barnen. Vissa kan inte svenska så bra och så är det de här med kulturer, det är mycket färre utländska barn som får gå i skolan på landet.
Nu ska ni ha i åtanke att detta är bara utifrån mina outbilade ögon & överlag, det gäller inte alla!!
Svensson barn:
* vet att man väntar på sin tur.
* är lite blygare.
* visar mer att de lyssnar, söker ögon kontakt mm.
* Föräldrarna är mera att allt ska vara såå bra.
* Lugnare i sättet.
Utländska barn:
* väldigt villiga att lära.
* kan göra fler saker samtidigt, lyssnar samtidigt som de bygger med lego, behöver inte kolla på mig.
* Föräldrarna är mer "jaja det gör inget", "ingen fara" och skriker mer öppet på sina barn.
* större skillnad på pojkar och flickor, Pojkar ska styra och ställa och bestämma och flickor ska vara lite tystare och lyssna. Syskon är väldigt tajta och tar hand om varandra.
Ja det var bara lite saker som jag tänkte på.. Jag fick iallafall en mycket mer positiv till alla utländska människor efter denna period i mitt liv. Roligt med något nytt och annorlunda motför mitt ganska inrutade liv.

Tankar.
Sen började jag jobba inom lite andra områden och började kolla på Efterlyst. 70-80% av alla brott i Efterlyst så söker de efter människor som ser utländsk ut. Jag vet nu inte hur stor del av oss här i Sverige som är Svenssons och hur många som är hitflyttad. Men %:en borde tyda på att ganska många fler % utländska människor bör vara kriminell? Eftersom det finns färre i antal av Sveriges 9 miljoner invånare. Hur fan är det möjligt?! Varför är de då här?, Jag tycker att om man åker till ett annat land och gör ett brott bör man bli hem skickad till sitt eget. Jag hörde till och med på nyheterna att människor åker hit och gör brott för att få sitta i Svenskt fängelse & detta tillåter Sveriges "kära" politiker. Varför ska jag med mina skattepengar betala för detta?

Sen finns det dom som jag jobbade med i skolan som flyttat hit och vill ha ett liv här för de kan inte vara kvar i sitt land pga olika omständigheter. Det tycker jag är helt underbart att vi ganska rika Sverige kan hjälpa till med.
Det är bara det att jag förstår inte varför vi tar in så mycket människor när det helt klart inte verkar som att vi har resurser för att hjälpa dom att skaffa sig ett "normalt" liv.

När jag går i Skärholmens centrum så är det som att gå utomlands, det finns mer utländska människor än folk som pratar svenska, ska det vara så? Jag tycker det är underligt! Det är inte så att om du åker till Norge så finns det hela orter som är till för människor som inte är från Norge. Varför ska alla som kommer hit bo i Förorter till Stockholm? Ska de inte föras in i vårt land och kultur när de valt eller tvingats flyttat hit?, det skulle jag vilja om jag flyttade till ett annat land.

Sen började jag allafall jobba på Behandlingshem. Ja å där finns det människor som inte känt att de haft så mycket till val att leva ett nyktert och lagligt liv, för de har inte fått den hjälp de behöver när de kom hit. Sen självklart har alla ändå gjort valet att leva det kriminella livet. Men jag kan förstå att det är väldigt mycket svårare om man inte har sina föräldrar och familj med sig och komma till ett helt nytt land. Varför gör vi så? Tar hit en massa människor som vi inte hjälper. Fick då iallafall mer förståelse överlag för allt kriminellt skit som människor ställer till med.

Det jag står helt oförstående inför är att alla andra länder ska ta med sig sina kulturer och "lagar" hit. Jag anser att om jag flyttar till exempelvis Spanien av någon orsak så får jag anpassa mig och leva efter deras regler och lagar. När jag åker till Slöjländer får jag anpassa mig och dölja mitt hår om jag ska gå in i deras kyrka tex. Men så fungerar det inte i Sverige, här ska alla vara olika. Här ska vi respektera varandras olikheter & Var för fan inte glad för att vara svensk för då ogillar du alla andra ländersinvånare helt plötsligt.

Så undrar jag, vart finns dom som sköter sig? man får sällan höra om männsikorna som har det bra och har företag och jobbar. Inte undra på att jag får en så skev bild av alltsammans. Jag förstår inte varför dom inte skirker ut, HALLÅÅ JAG FINNS OXÅÅÅ!! det skulle jag ha gjort.. lätt..

Nu i helgen var jag hos Hanna och det är ganska nära Dalarö (tror det heter så) där har dom nu ett STORT problem. De har för många svensson svenska barn i skolan. Hur fan är det möjligt. Varför vill de skapa ett problem av ingenting? Det är inte så mångkulturellt som det ska vara. Jag blir så arg! Fattar inte varför det ska vara en så stor grej. Blir trött på Sverige som tror att VI är så jävla bra. Men det blir bara KAOS, fattar ni/dom inte det?

Jag drar väldigt mycket paraleller mellan kriminalitet och utländska människor i detta inlägg, & det står jag för, den informationen har jag fått från Aftonbladet, Efterlyst och andra nyhetskällor. Men jag vet även att det finns många människor som mår dåligt och har det svårt som behöver vår hjälp, vilket jag anser att vi ska ge. Jag vet också att det finns super mycket kunskap och vettighet i många av dom här människor men som jag/vi sällan får se. Jag har även gjort det jag inte vill egentligen, delat upp Svensson svenskar i en grupp och utländska personer i en grupp, Jag har gjort detta för att få fram mina synpunkter klarare.

Hoppas ni uppfattar detta inlägg rätt nu bara...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0