Skit tråkigt

Nu sitter jag här hemma själv en fredag kväll. Trodde syster och barn skulle stanna och kanske kolla på Så ska det låta eller Talang eller nått. men nej hon valde att åka hem. Som vanligt är det mitt fel. Vi åt och donade på här hemma och hennes älste barn ville inte äta upp maten, åt kanske 7 tuggor. Jag sa väll att "om du inte äter mat så orkar du ju inte nått gott sen heller", men se det tyckte han att han gjorde. Han hade så ont i magen av maten så han kunde inte äta något mer. Så jag sa att om du äter upp maten så kan vi gå ut på Långnäs en sväng, men nej han vill inte äta men han ville på Långnäs. Till slut ville han värma sin mat så att han kunde äta den så vi skulle gå på Långnäs.. han åt någon tugga och slängde resten i soporna efter att han hade klätt på sig. Då tycker inte jag att det är okej. Det var inte så att han ätit super mycket så att de sista tuggorna inte fick plats utan han ville helt enkelt inte utan han ville bestämma. Jag tyckte då inte att vi skulle gå ut på Långnäs, men eftersom de alla var klädda så tyckte syrran att de lika gärna kunde åka hem. Så nu sitter jag här och är lite sur på mig själv för att jag alltid ska vara så konsekvent och hålla på vad jag säger. Men han vet iallafall vart han har mig någonvart..

Jag tror på "så här är det metoden" när det gäller barn. Syrran är mycket mycket daltigare. Grejen är att jag behöver inte alls tjafa om allting men om jag någongång säger något så håller jag mig till det sen. Många föräldrar säger
"ät upp maten nu annars blir du utan godis ikväll" - men det händer inte utan de får godiset iallafall
"Du får inte kolla på tv när det är så här fint väder" - men går de och knäper på tv:n själv så orkar inte mamma/pappa gå och knäppa av den den 4 gången..

Barn är så jäkla smarta!

Min syster säger bara "vänta tills du får egna barn, får du se hur kul det är att tjata". Jag kommer inte att tjata på mina barn, om jag gör det är det tillåtet att smocka till mig.

Nu ska jag sitta här själv denna trista fredagskväll och vara lite ledsen...

Kommentarer
Postat av: Dagisfröken

Du gjorde helt rätt med barnet! Dem ska veta att det man säger gäller

2010-04-16 @ 20:22:07
Postat av: Anonym

Du gjorde helt rätt med barnet!

2010-04-16 @ 20:43:08
Postat av: Linda Larsson

Jag håller klart med dig angående de här med barn. Man ska hålla fast vid de man sagt... annars blir de så att man får tjata på barnen på grund av att man inte säger nej och står fast vid de. Håll hårt på ditt sätt... ja tror stenhårt på de :) får se om ja lyckas vara lika duktig om några månader :) ja är då de med de barn jag har nu tycker ja iallafall. kramis

2010-04-16 @ 23:14:12
URL: http://lindaallstar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0