Jobbet jag yrade om tidigare..

Integrationsvägledare BUF 2010-46

Bollnäs kommun, Barn-och utbildningsförvaltningen

Publicerad: 2010-08-25, Annons-ID: 1746757

Bollnäs ligger i södra Hälsingland, nära både storstad och fjäll. Kommunen har ca 26.000 invånare och 2.500 kommunanställda. Landskapet är rikt och omväxlande och erbjuder många natur- och kulturupplevelser vilket tillsammans med bra service, många aktiva föreningar och ett varierande näringsliv gör Bollnäs till en kommun där det är gott att leva, bo och arbeta. 

Bollnäs kommun söker till Lärande och arbete. Integration tillsammans med ensamkommande ungdomar och träningslägenheter för ungdomarna 

Integrationsvägledare 

Arbetstid/Varaktighet 
Heltid, tillsvidare. 
Schemalagd arbetstid i huvudsak eftermiddagar, kvällar och helger. 
Tillträdesdatum snarast efter överenskommelse. 

Kommunen har avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn och ungdomar i åldrarna 15-18 år. Verksamheten är organiserad under Nämnden för Lärande och Arbete och bedrivs i två HVB-boenden. 
Målet är att ungdomar med uppehållstillstånd (PUT) vid 18-årsålder skall kunna flytta till egen lägenhet. För många ungdomar kan det bli en stor och svår omställning att flytta direkt till ett eget boende. Tryggheten och vuxenstödet försvinner, de kan känna sig vilsna och ensamma, ha brister i svenska språket och ha ett begränsat socialt nätverk. 
Via träningslägenheter skall dessa ungdomar ges möjlighet att få ytterligare stöd och vägledning för en lyckad integration med det svenska samhället. 
Det är av stor vikt att personalen inte är ?fixare?, och gör saker åt ungdomarna, utan istället stödjer ungdomarna till att ta ansvar för sin egen situation och framtid. 
Den långsiktiga målsättningen med integreringen är att ungdomarna skall kunna växa upp till vuxna självständiga personer med egen försörjning. 
Arbetet innebär bl.a. samarbete med HVB-boendena, socialtjänsten m.fl. 

Kvalifikationer 
Du skall ha intresse och erfarenhet från integrationsarbete. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig. 

Lön 
Enligt avtal. 

Bil/Körkort 
Körkort B erfordras.

Jag känner att det här skulle vara det perfekta jobbet för mig. Jag blev så glad när jag hittade det och bestämde mig då på stuts att jag skulle kämpa för att få det. Jag hoppas att jag får komma på intervju iallafall. Tänk att få jobba med att stötta och puscha unga människor i deras "vardag". Vilken underbar utmaning och vilket lärorikt och perfekt jobb det vore för mig. Arbetstiden är på kvällar och helger och det passar mig alldeles utmärkt. Det känns mer som ett extra jobb då på något vis och en ledig vardag är som två lediga helgdagar, det har ni hört va?

Jag vill ha detta jobbet och hoppas innerligt att de inser att jag skulle passa!

Kommentarer
Postat av: MalinKalin

Ja det tror fan jag också haha. Hoppas du får jobbet :)

2010-08-26 @ 19:32:23
URL: http://malinkalin.blogg.se/
Postat av: Marion

Ups söker också folk nu, två 50% tjänster, om det kan vara något? Du kan ju alltid söka. Det är också kvällar och varannan söndag.

2010-08-29 @ 02:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0