Diplomerad Kostrådgivare - med kognitiv inriktning

Är det ett jobb för mig måntro?! Jag är så nyfiken på om jag skulle våga och satsa. Den verkar helt perfekt! Den kostar dock 27 000 kronor men det kanske det är värt? Jag kan ju kolla upp om det finns någon fond jag kan söka pengar från. Diplomerad Kostrådgivare - det låter ju sjukt proffsigt!

"I takt med att medvetenheten ökar kring kostens betydelse för vår hälsa ökar också behovet av personer som utifrån kvalificerad kunskap inom kost- och näringslära och förändrings- arbete kan hjälpa oss att hitta sunda kostvanor.
Att påverka människors kostvanor handlar till stor del om att förändra tankar, attityder och beteenden. Den kognitiva pedagogiken inriktar sig på tankeprocessen. Med det kognitiva tankesättet som grund lär du dig att initiera och leda förändringsarbete för individer och grupper.

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med rådgivning och beteendeförändring med inriktning på kost och hälsa. Utbildningen är också lämplig för dig som vill koppla kunskaper kring kost och hälsa till din ordinarie yrkesroll inom exempelvis vård och omsorg, friskvård, skola, matlagning, barnomsorg eller träning. Vi arbetar med konkreta fall och effektiv kostberäkning och fokuserar på praktisk kostrådgivning gentemot en bred målgrupp. Utbildningen passar också dig som vill fördjupa dina kunskaper i syfte att främja din egen hälsa.

Intresset för kost och hälsa är idag större än någonsin. Att våra kostvanor har en grundläggande inverkan på vår hälsa och för vårt sätt att fungera i vardag och yrkesliv är idag en självklarhet för de flesta av oss.

Samtidigt som den kostrelaterade ohälsan ökar bland exempelvis barn och ungdom möts vi dagligen av en strid ström av information om hur en väl sammansatt kost bör se ut. Vår utbildning till kostrådgivare baseras på vetenskapliga fakta och aktuell forskning. Den leds av erfarna utbildare med lång praktisk erfarenhet av kostrådgivning till individer och grupper.

Vi riktar oss till dig som vill skaffa dig kunskap om kostens betydelse för hälsan och som vill arbeta med vägledning och rådgivning i frågor som rör kost, hälsa och livsstil. Utbildningen passar även dig som redan idag arbetar med hälso- och friskvård och som vill utöka dina kunskaper inom kostområdet.

Särskilt fokus läggs på rådgivningsfunktionen. Utbildningen ger inblick i kostrådgivning för individer och grupper med specifika behov, t.ex. kost i förhållande till träning, övervikt och stress. Målsättning Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta yrkesmässigt med kostrådgivning, alternativt använda dina kunskaper som ett komplement till din ordinarie yrkesroll.
"

Jag vill ju verkligen jobba med människor och helst vill jag ha ett eget litet företag. Kanske att detta skulle funka?! Vad tror ni?

Kommentarer
Postat av: Jannica

Jag har gått ner 14.5 kg :) Ny vägning/mätning+ kort på onsdag :) dudå?

2010-12-05 @ 16:24:43
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: Jannica

Jag tror på dig :) Kör på det du vill. Man får ju inte hur många chanser som helst. Va är det som hindrar dig? Kör på :D:D Lägger till dig i min länksida för följer gärna denna bloggen :D

2010-12-05 @ 16:44:50
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: Jannica

hållt på 3 månader typ :) nja mest nu jag börjar röra mer på mig. går lite upp och ner :) du är med jätte duktig :D

2010-12-05 @ 18:53:16
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: JD | - 27 kg!

det låter riktigt skoj :) varför inte något för dig?

KÖR :D

2010-12-05 @ 18:56:51
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: L

på Gävle Högskola finns en utbildning som heter Hälsopedagog, på 3 år. Gratis, kika på den!

2010-12-06 @ 07:13:09
Postat av: Stefan

Ett tips ! www.kunskapskällan.se

Svar: Tack! Vad menar du att jag ska göra där?
Hanna

2012-10-06 @ 11:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0