Bröd

Ibland är jag bara för lat. Jag har fått för mig att det är roligt att baka och laga mat nu ett tag och är riktigt duktig och kreativ som fan. Men så ville jag fuskbaka ett bröd, för jag hatar verkligen att baka bröd, kladda med degen & det tar ju så lång tid. Så jag köpte några fusk påsar på Lidl när jag handlade sist.
Idag var dagen jag skulle äta färskt bröd till frukost. Orkade inte riktigt imorse för syrran ringde ju och ville på en liten shopping trip innan jag börjat med degen.
När jag kom hem var klockan 11:50 = Sjunde himlen.
12:50 vispar jag ihop degen med elvispkrokarna kan ju äta det som en sen lunch innan jag tränar. Ser då att den ska  jäsa i 30 minuter. Oki då kollade jag på de två första avsnitten av Glamorama, tycker det är ganska patetiskt men kommer säkert se de följande avsnitten om jag inte har nått bättre för mig.
30 minuter senare: Smörj formen, ha i degen, låt jäsa i 45 minuter.. jisses!
Vid kvart över två inser jag att om jag ska hinna gå till tennisen klockan halv 3 så måste brödet gräddas snabbt. Läser graderna på paketet 220 grader i 60 minuter.. What the fuck?!
Lösningen blev att degen fick jäsa i drygt 2 timmar tills jag kom hem igen.. sen in i ugnen i ca 50 minuter..

Lite lureri, jag får ju bilden av att det är enkelt att baka detta bröd. Men nej det tar en evighet men du behöver inte röra brödet men det är inte värt all tid.

Middagen idag blev brödet och en smarrig röra med Fetaost, tomat, persilja & gräddfil.

Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Ja, eller hur! Allt blir ju så mycket roligare och enklare då! :)



Baka bröd är något jag inte gett mig på än, förutom scones då. Men man borde kanske testa ändå, någon dag när man har tid. :P Haha

2010-02-10 @ 19:38:13
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Linda

Yes, lite små förändringar sådär :)

2010-02-10 @ 21:02:19
URL: http://lindabj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0