Hotell Hanna

Jag är väldigt inne på beroendeteraput tänket nu igen. Vet inte vad som hände. Men tankarna bara poffar upp från ingenstarns. Igår när jag satt och pratade i 4 timmar med Therese så gick vi igenom hela halva livet som vanligt. Vi går igenom relationer, jobb, kärlek, mat, träning & ja allt som kan tänkas finnas i livet.
 
Vi kom in på energitjuvar. Vet en vanlig människa vad det är? Jag är ganska hjärntvättad med utbildningen så för mig är det nu självklart men det är inte det för alla människor vet jag så därför förklarar jag.
 
Energitjuv - en person som du har i dina tankar och i ditt liv och som suger energi ur dig. Den ger dig väldigt sällan något tillbaka utan den bara får och får.
 
Det är nu vi kommer in på Hannas Hotell. Varje människa är sitt eget hotell. Du är direktör och bestämmer vilka som ska få bo där och som du måste sköta om och ge energi.
När jag gick utbildningen var jag så trött på en tjej som tog upp så mycket av mina tankar och jag var irriterad över denna människa flera gånger per dag. Detta helt utan att hon visste om det överhuvudtaget, så det var ju inte egentligen hennes fel att jag blev tom på energi för hennes skull. Det var ju faktiskt jag som valde att använda all min energi till att fokucera på hennes dumheter.
 
Då sa min underbara lärare/terapeut Karin "Men Hanna du låter denna tjej bo i Lyxsviten med takterass i ditt hotell & så kallar du Henne dum, vem är det som är dum?"


Först då förstod jag att det är ju faktiskt jag som bestämmer över hur jag ska känna inför olika saker. Det är jag som bestämmer vem som ska få tag upp mina tankar och tid. Varför ska jag gå och vara irriterad och tom på energi för en mäniska som inte har med mig att göra egentligen?. En människa som heller inte har en aning om vad hon gör med mig. Det är ju mina känslor.
Denna tjej är bara en av flera som fått flytta ut ur mitt hotell. Jag var mycket mer irriterad och arg förut när jag hade massa energitjuvar inneboende i mitt hotell, utan att egentligen tänka så mycket på det. Jag är mer obrydd nu för tiden & om jag verkligen blir arg på någon så tar jag tag i tanken, "Är denne person värd min energi?". Oftast är svaret nej.
 
Nu har jag fyllt mitt Hotell med bra människor. Mina vänner, familj, släkt. Dessa kan också tjuva energi men i det stora hela så får jag grymt mycket energi och kärlek av dom också. Det är det som är skillnaden!
 
Den här tjejen jag skrev om kastade jag ut från hotellet men det är ganska svårt att kontrollera sina känslor på ett bra sätt så ibland kommer hon in igen, men jag släpper henne bara till Restaurangen och JAG bestämmer hur länge hon får vara kvar och vad hon äter. Det är så befriande att tänka på sig själv som ett hotell. Det blir så klart på något vis.
 
Ett bra ordspråk är
"Du kan inte förändra hela världen eller andra människor utan den enda Du kan förändra är Dig själv & ditt sätt att reagera".
 
Eftersom du är direktör så är det du som bestämmer vilka som ska få din tid, kärlek & energi!

Kommentarer
Postat av: Linda Larsson

Mycket klokt och sant min vän. Jag vet en väldigt nära person som bott för länge i min lyxsvit. Nu ska jag kasta ut henne!!!

2010-03-04 @ 15:26:54
URL: http://lindaallstar.blogg.se/
Postat av: Marion

Jag har suttit och läst och funderat på detta inlägg nu, men kan man verkligen kasta ut alla människor man inte kan ha inpå sig? Släktingar? Bekanta? Jobbarkompisar? Grannar? Eller ja, det är klart att man kan... Men... Hur är det tänkt att man ska kunna det? Jobbarkompisar behöver man ju för att man ska kunna kommunicera om jobbet, grannar är bra att ha om man skulle få inbrott för att höra om någon sett något, ja.. Du förstår... Jag skulle kanske behöva lite Hanna-tid, vi har ju sagt att vi ska ses i två veckor nu... Vad gör du på onsdag innan 14,30? Börjar jobba då. Eller på torsdag innan 14,30? Börjar som sagt jobba då... :)

2010-10-25 @ 22:10:09
Postat av: Marion

Tror inte min förra kommentar kom fram.. Sitter och läser och begrundar detta inlägg (sökte upp det och länkade från min blogg, hoppas det är ok) Kan man verkligen kasta ut alla från sitt hotell? Arbetskamrater, grannar, nära vänner? Man behöver ju arbetskamrater för att kommunicera om jobbet, grannar är ju bra om man får inbrott och behöver hjälp med vittnesuppgifter, nära vänner är ju bra att ha?

2010-10-25 @ 22:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0