Nu är jag på G

Nu har jag brainstormat om Hannas Catering! Gud så kul det skulle vara om det funkar.

Det jag ska göra är först och främst laga mat och baka! Tror ni människor köper?! Frågan blir ju egentligen skulle ni köpa?!
 
Tänkte att jag ska bjuda er på lite info.
* Smörgåstårtor - är svindyrt att köpa i affär/café. Jag ska ha två olika sorter en med tonfisk och en med skinka och leverapastej. Sen kan man även välja dekor, räkor eller skinka och ost. Jag gör dom på polarbröd och det blir ca 10 bitar. 300 kronor?!
 
Sen ska jag ha olika plankor tex grekisk, italiensk & sen en efterrättsplanka.. spännande som tusan och väldigt kul att sätta ihop. Pris där blir runt 100-120 kronor per person. De som finns på tex ICA nu kostar från 129 kr per person. Det måste ju kosta en del tyvärr om det ska gå runt. För dessa kommer att vara väldigt genomtänkta och allt kommer vara gott. Marinerad kyckling, vittbröd med smörja och parmaskinka, tilltugg med mossarella och tomater med vitlöksolja.. Mmm..
Roligast blir det nog för min kära familj som kommer att få agera test personer vad gäller mängd och smaktyckare.
 
Sen ska jag även ha så att man kan beställa kakor, bullar, muffins och lite smått och gott. Detta är så att man antingen kan ha en beställning stående varje månad eller halvår eller år.. alltid bra att ha i frysen och det är ju faktiskt mycket roligare att bjuda på hembakt än affärköpt.
 
Matbröd kommer att bli ett ganska stort projekt. Några av mina vänner har nu börjat inse att hembaktbröd är mycket godare och oftast nyttigare. Men det är inte alltid så att man har tid. Tänken är att man ska ha en innestående beställning som levereras ca 1 gång i vecka typ måndagar och att man sedan har bröd för resten av veckan. Det kan vara 20 tekakor till tonåringarna ett grovt bröd med nötter, morötter och frön för mamman och hårt tunnbröd för pappan?!. Nu drog jag grova gränser, men idén ligger runt det tänket att det ska finnas något för alla och att man inte ska behöva tänka på att det ska finnas bröd hemma för det kommer självmant. Självklart kan man även göra en större beställning typ 1 gång i månaden och sedan förvara det i frysen tills dess att du vill använda det. Det Köparen spar är alltså tid och man får ändå hembakt bra bröd.
 
Det som ska vara bra med mitt "företag" är att man ska kunna beställa det man vill ha och att det inte ska vara alltför dyrt.
 
Åhh tankarna bara snurrar.. nu är jag inne på layouten på hemsidan.. hur ska den se ut?! Spännande!


I denna bok samlas alla funderingar och förslag!!
 
Vad tror tycker ni?!?


Kommentarer
Postat av: Linda Larsson

Grymt Hanna... du skulle passa perfekt som cateringjänta!

2010-03-17 @ 16:16:09
URL: http://lindaallstar.blogg.se/
Postat av: Marion

Jag tycker att det låter som en spännande idé, KÖR HÅRT!

2010-03-18 @ 07:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0