Sinnesrobönen!

Jag var så irriterad och lite rädd för den när jag började utbildade mig till Beroenedeterapeut. Ordet GUD etsar sig fast i huvet och jag kunde inte säga den och verkligen mena det. Tänk Gud som något annat än en skäggig gubbe sa mina lärare. Gud är ingen/inget för mig, ingen skäggig gubbe. Det är en historia om en "varelse" som tror den vet allt och att vi människor ska leva efter dess regler och syn på saker. Jag ogillar människor/regler som vill bestämma över mig.
Det var svårt för mig att komma över detta, otroligt svårt. Sen ändrades något. Jag märkte hur mina patienter verkligen blev hjälpta av att tro på denna "Gud". 


Ordet Gud är taget i Stora Boken bara för att Gud är något oförklarigt men jag skulle kunna säga alla men jag helgarderar mig och säger dom flesta ser Gud som något som är större än sig själv. En kraft eller dylikt.

Stora Boken är den bästa bok jag någonsin läst, har läst den flera flera gånger. Första gången tänkte jag " Vilken låång bok & en Jävla massa GUD". Nästa gång tänkte jag "Hmm ja dom är ganska smarta men vafan ska dom ta med ordet GUD". Sen hade vi föredrag av en karl som heter Guttorm som är Norsk och Amerikansk. Han förklarade boken så bra och jag förstog verkligen varje mening. Han hade en förklaring på alla ord i hela boken. Jag fick då lägga mitt GUD "hat" på hyllan och ge detta en chans om jag verkligen ville bli 12-stegs Beroendeterapeut enligt Stora Boken.
Jag hade sedan inga mer problem med ordet Gud utan jag byter ut det i hjärnan mot Högre Kraft bara. Tänk om alla skulle få gå igenom 12-stegsprogrammet enligt Stora Boken, vilken dröm!
De som är beroende har inte så mycket till val eftersom deras liv som de har vill dom inte ha så de har inget att förlora på att prova programmet. Men alla andra människor som går och mår lite halvkasst får inte ens chansen till att gå detta program.
 
Ops vad jag svävade ut bara för att jag hörde Sinnesrobönen i Greys..

Kommentarer
Postat av: anny

Hej Hanna! Vad kul att läsa din blogg :) Inte visste jag att du utbildar dig till beroendeterapeut. Sinnesrobönen är fantastisk. Jag hade också svårt för gud i början, men det var faktiskt en präst (!?) som hjälpte mig. Han sa att "gud" är bara ett ord för det som vi sätter vår största tillit till. Inget mer. Ingen skäggig gubbe och det behöver inte ha något att göra med kristendom eller någon annan religion.

Om du vill låna litteratur eller skulle vilja hänga med på ett möte nån gång är det bara att säga till!

Kram anny (från anthill)

2010-03-04 @ 08:29:24
URL: http://aaanny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0