Idol, tv4, Jay

Jag har gillat denna lite rockiga kille. Men nu har jag totalvänt. Jag har läst tidigare att han har haft drogproblem. Han har tydligen enligt honom själv slutat med droger. Men alkohol som också ÄR en drog verkar han tycka är ok att bruka. Enligt min syn på saker och ting så kan man inte dricka alkohol alls om man en gång har varit beroende. Jag vet inte säkert att han har varit beroende men han har sagt att han har haft stora problem på grund av droger och "annat". Jag har inget problem med detta, alla har rätt till en andra chans åtminstone. Men back to saken. Nu har ju denne kille testat positivt i ett drogtest. Idol eller tv4 har ett kontrakt där det enligt tidningarna står att idolerna inte får bruka alkohol eller droger.

Jay själv säger(enligt tidningarna och i tv intervjuer) att de var dumt gjort men att han träffade på några kompisar som inte är så bra människor. På grund av detta och att han var berusad så valde han att ta droger. Fine, det är hans personliga val. Men jag tycker då att tv4 borde ta sitt ansvar och ta bort honom från tävlingen. Eller vad tycker du/ni? 

Just nu så har Aftonbladet och tv4 visat hela svenska folket att det är okej att röka på "någon gång". Det är ju inte så farligt?! Ni vet att Idol har en ungdomlig tittarskara va? Vad blir resultatet av detta? Jag tror att det blir ännu en gång en liten smyg framfart för drogerna. Jay kan ju ta droger utan att få några allvarliga konsekvenser så då kan det ju INTE vara farligt. Då kan ju vi också prova. Detta är fruktansvärt för Sverige. Det finns tillräckligt med drogpositiva människor i detta land.

Jag tycker att om Jay verkligen har problem med droger nu så borde han hoppa av IDOL av respekt för att han är en dålig, riktigt dålig förebild för alla unga människor i Sverige. Tv4 borde bli tuffare och stå fast vid sina avtal och diskvalificera Jay ur tävlingen.

Men då är det ju också så att han är populärast av de IDOLER som finns kvar, vilket gör att de förlorar sjukt mycket pengar om de tar bort honom ur tävlingen. Kasst men i slutändan handlar alt om pengar. Tragiskt!

Jag har inget personligen emot Jay men jag har något emot denna grej. Det måste bli ett ställningstagande mot droger även i media. Jag tycker inte att Jay förtjänar att vinna, tycker att det blir en dålig förebild för unga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0