LCHF Vad händer om man fuskar?!

Det finns tillfällen då man gör avsteg från kosten, både planerat och oplanerat. Men vad händer då? Det varierar såklart från person till person hur känslig man är men de vanligaste resultaten av en kolhydratfrossa är:

* Man kan gå upp i vikt - kroppen lägger på sig vatten när den lagrar kolhydraterna. Dessa kilon kan ta olika lång tid att bli av med. För en del går det på ett par dagar, för andra tar det längre tid.
magen blir besvärlig, man kan få halsbränna, gaser, diarré och andra magrelaterade problem.
huvudvärk är också vanligt att man drabbas av
* Magen kan bli besvärlig, man kan få halsbränna, gaser, diarré och andra magrelaterade problem.
* Huvudvärk är också vanligt att man drabbas av.
* Det viktigaste att se upp med är att man inte återfår sitt sötsug - om man har blivit av med detta genom att äta minimalt med kolhydrater kan man lätt få ett återfall som kan vara jobbigt att bryta.

Ja är det värt det?! Det är frågan jag ställer mig nu innan resan. Jag tror faktiskt det är det. Det jag ska unna mig är de saker jag verkligen längtat efter lite då och då men över vunnit kampen mot. Det jag tror att jag kommer att drabbas av är huvudvärk, för det har jag märkt vissa gånger när jag ätit lite/mycket kolhydrater. Magen blir väll alltid besvärlig utomlands? Det oroar mig inte speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Gå upp i vikt har jag nästan räknat med. Jag hoppas på att jag kommer stå stilla men jag räknar lite kallt med att jag kommer gå upp något hektogram.
Det jag ska passa mig noga för är att få tillbaka sötsuget, jag kan egentligen inte känna igen mig i det där sjuka suget som många skriver/pratar om. Men klart jag känt ibland att jag vill ha något sött efter maten, det suget har totalt försvunnit med denna diet. Jag kommer dock inte ha någon Kolhydrat FROSSA utan jag kommer att unna mig det jag tycker är ok och för det mesta hålla mig till LCHF kost. Det blir nog mycket Grekisk sallad som vanligt!! Jag kommer att tipsa om olika maträtter som är ok att äta utomlands, så häng kvar här om ni vill ha info om det. Tänk dock på att jag inte är någon typ av expert utan bara väldigt intresserad och ganska påläst!

Det jag kan tänka mig att unna mig är:

Sura godisar - gud så jag saknar det ibland!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0