Lchf frukost a la Hanna

Jag får ganska många kommentarer där ni vill att jag ska skriva mer om LCHF. Jag tycker att det är skit svårt. Jag har kommit till det stadiet nu att jag inte tänker på vad jag äter och inte äter utan det går av sig själv liksom. Därför är det ganska svårt att komma på vad jag ska skriva om. Men jag tänkte att ni är så snälla och läser min blogg så jag tänkte att jag kan ju berätta lite om mig och mitt frukost ätande idag.

Oftast är jag alldeles för lat för att äta frukost, jag prioriterar 10 minuter extra under täcket. Men nu har jag lärt mig efter 40 veckor på dieten att frukost, lunch och middag ger effekt på vågen. Så nu gör jag allt för att det ska vara så lätt som möjligt att få i mig något på morgonen.

Mitt senaste påhitt är 2 småostar med randig kaviar på, det är gott, enkelt och mättande. Förut åt jag ofta ägg med majonäs på, men jag fixar inte det längre, är så trött så trött på ägg. Men det finns massor av annat att äta så det i sig är inget problem. Det jag märker när jag äter mindre ägg är att jag fryser lättare men nu går det mot varmare tider så jag hoppas jag slipper frysa.
Ugnspannkaka är perfekt som frukost, mätt väldigt länge och såå gott. När jag äter det till frukost så äter jag den helt ren utan grädde och bär, eftersom jag prioriterar tiden. Om grädden finns vispad i kylskåpet så kan jag ta en klick.

Jag äter sällan något komplicerat till frukost. Om man är borta och inte har med något så brukar det alltid finnas något LCHF vänligt. Hos min mamma finns det alltid ägg och persilja så då kan jag göra en omelett. Hos syrran har dom fet ost och bregott som jag kan göra rullar av. Hos de flesta finns ost och det är ok för mig. Alla jag känner har yoghurt eller fil hemma och det kan jag äta en skål om det inte finns något annat bättre, helst med lite nötter i.

Min favorit frukost som jag åt i helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0