Svar på "frågelådan"

Sara: Hej! jag undrar hur gammal du är och har du någon pojkvän?
Svar: Hej! Jag är 26 år blir 27 i april.. Jag har ingen pojkvän.

Nina: Hejsan Hanna! Jag har kört på LCHF nu i 6 veckor och tappat 9 kg. Går det så här lätt hela tiden? eller slutar man "rasa" efter ett tag? När började du med LCHF? Och hur mycket har du gått ner?
Svar: Hello! Jag kan inte svara på hur det är.. det är nog olika för alla människor. För mig personligen så har det gått lite upp och ner. De första veckorna tappar man mycket vikt i vatten som har varit i kroppen på grund av kolhydraterna.
Men jag går fortfarande ner 1 kg i veckan om jag håller mig på LCHF mat. Det som jag märker att många gör är att de säger att dieten går sämre efter en tid men det är troligtvis för att många börjar "fuska" med vissa saker. Iallafall i dom fall jag vet. Men om jag håller mig strikt på dieten så funkar den lika bra nu som för ett halvår sedan. Det går relativt lätt hela tiden!

Jag började med LCHF den 8 juni 2010. Jag har gått ner precis 28 kilo.

Maja-Lena: jag är också överviktig, och jag vet hur det känns, Har du nångång blivit mobbad och så? Hur har det varit att köpa kläder för dig genom åren? Har det varit svårt med storlekar och sånt?
Svar: Jag tror det känns olika för alla att vara tjock. Jag har aldrig blitt mobbad för min vikt som jag reagerat på. Självklart har människor påpekat min tjocklek och kallat mig tjockis men jag har aldrig upplevt att jag varit mobbad.

Problemet med kläder och mig är att jag är 188cm lång, vilket gör att inga kläder är tillräckligt långa. Jag har dock inte upplevt att problemet har legat i tjockleken på mig. Jag tycker att även "stora" kläder är sjukt inriktade på korta och tjocka människor. Dom har aldrig passat min längd. Jag har aldrig använt jeans utan använder leggings och tunikor, vilket säkerligen har underlättat i den krassa kläddjungeln.
Storlekar tycker jag att det finns hur stora som helst nu för tiden. Det är lite tragiskt på något sätt att vi utvecklat kläderna för att passa oss tjocka istället för att ta tag i det riktiga problemet.. Men det var ju en helt annan historia.

Lisa: Hej Hanna!
Grattis till din viktnedgång, bra kämpat!
Jag minns att jag läst något om en "balsamkur" och undrar så vad det är?
Sedan undrar jag också om du alltid varit mer eller mindre överviktig och vad som fick dig att bestämma dig för att du ville förändra det?
Hälsningar Lisa
Svar: Tusen tack!
Japps jag har börjat på Balsamkuren nu igen. Fick ju för mig att bli blond för ett tag sedan så då blev mitt stackars hår grymt slitet och ruffsigare än vanligt. Balsamkuren innebär att du enbart tvättar håret med balsam som är fritt från sulfater och siliconer och annat krafs. Jag pluggade in det stenhårt förut men nu har jag enbart koll på vilka balsam märken jag kan använda. Detta gör man för att återfå sin naturliga glas och spänst i håret och inte använda massa konstgjorda grejer för att få håret fint.. Du kan läsa mer om det här!

Melinda: Hej, Jag undrar vad har du får mål med din viktnedgång? alltså hur mycke vill du gå ner? och hur kommer du fira det sen?
Svar: Mitt mål med viktminskningen är att jag ska må bra och att jag ska slippa många sjukdomar som vanligtvis tjocka människar får.

Oj jaha, jag har inte något bestämt mål faktiskt. Det är iaf minst 47 kilo och ett drömmål skulle vara 59 kilo. Du får hänga med framöver så får vi se hur mycket det blir till slut.

Jag kommer fira med att må bra, resa mycket och njuta av livet precis som jag egentligen gjort hela livet. En Thailand resa är inbokad på min mål lista iallafall.. Har du några tips på firning?

Anonym: Vilken rätt är din absoluta favvorätt? Både "vanlig" och LCHF /kram din blogg är jätte bra!!!
Svar: Tack tack!
"Vanlig" är alla efterrätter som innehåller CHOKLAD. Men jag saknar ingen "vanlig" rätt ofta, utan det kan vara att jag saknar att bara ta en macka med ost och te till frukost eller att gå ut och äta en pizza med gänget. Men ingen speciall maträtt, det var nog för länge sedan jag tänkte på "vanlig" mat haha..
LCHF rätt, gud hur ska jag kunna välja en.. Hmm då blir det isåfall Lax med lapptäcke och blomkålsmos!

Lillamy: Har du nåt tips på bra och inspirerande lchf bloggar, din e ju bra, men om de finns några fler?
Svar: Jag läser nästan inga bloggar längre. Har faktiskt inte någon favorit LCHF blogg för jag har inte hittat någon bra. Jag brukar titta in på "Out of Sweden Foodblog" ibland så jag får lite ny tänk. Jag skulle vilja hitta en blogg som är som min, med lite av allt och bilder på kroppen på den som skriver. En ärlig och rak blogg inte nå jävla mesigt krafs som är halvsanningar. Har ni någon att rekommendera?

Nu har jag bara svarat på frågorna ni ställde i inlägget! Orkade inte sitta och klicka runt bland alla kommentarer, men kom ihåg att jag alltid svarar på era frågor via mail om ni skriver med eran mailadress. Puss och hej!
Jag igår

Kommentarer
Postat av: outofsweden-blogger

Hej!

Sâg precis att du länkat till min blogg. Tack!! Blev helt rörd, första gången det händer lilla mig!

Får prova din lax med lapptäcke nån gång, den sâg väldigt smarrig ut.

2011-03-14 @ 16:36:08
URL: http://outofswedenfoodblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0