Ekologiskt?!

Handlar ni ekologiskt? Jag gör det mer nu än förr. Mitt störta argument förr i tiden var att det ekologiska är dyrare. Och ja, det är det men hur mycket? En mjölk skiljer typ 1-2 kronor. Ägg skiljer ca 10-15 kronor. Te skiljer mycket, vanligt kan ju kosta 10 kr för 20 påsar, dessa på bilderna kostar 20 kr/styck och har endast 10 påsar. Köttfärs kan skilja en tjuga?!. Ja det blir ju dyrare men med tanke på att jag inte köper massa godis, glass och annat så har jag ändå en MINDRE matutgift varje månad nu än förut. Sen känns det faktiskt bättre att köpa ekologiskt.

Hittade ett nytt bregott igår, har inte sett det förr, har ni? Jag har alltid köpt det gröna. 



Kommentarer
Postat av: Sanna

Bra Hanna!!=) förutom att inte stoppa in massa gifter som lagras i kroppen och leder till cancer o andra sjukdommar bidrar du till att djuren får det bättre och naturen oxå=)Företag som säljer produkter till låga priser har inte låga priser för att de är "snällare" mot kunderna än andra lite dyrare, utan det beror på att de i de allra flesta fall byter ut riktiga ingridienser mot billiga o ev till och med skadliga substitut och en annan andlening till den lägre kostnaderna är att de som verkligen gör produkte får pissit betalt. Varför skiljer det så mkt på te tex? jo för många billiga teer är ruskigt besprutade, och vem vill hinka i sig gift?

2011-11-14 @ 21:17:35
Postat av: Marion

Jag må vara en hemsk människa om man ser till folk som handlar ekologiskt och propagerar för det, men jag handlar sällan ekologiskt.. Det är för mig som det var för dig förr, en prisfråga..



Finns det jag behöver inte som icke-ekologiskt så handlar jag det givetvis ekologiskt, men jag väljer det inte i första hand..

2011-11-16 @ 21:45:09
Postat av: Carina

Jag handlar tyvärr oftast inte ekologiskt. Det är en prisfråga och ja, jag är kanske egoistisk. Min familj består av mig, min man o våra två tonårssöner så det är ett rätt dyrt matkonto vi har. Försöker handla bra produkter men väljer inte ekologiskt tyvärr. Tycker det är jättebra att andra gör det o hade jag inte behövt avsätta en fast summa till matkontot så hade jag också valt ekologiska produkter.

2012-05-09 @ 21:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0