Migrän?!

När jag förklarade på mitt jobb igår hur jag blir när jag får ont i huvudet så sa dom direkt att jag har migrän. Migrän låter så allvarligt. Jag skulle därför villa kolla av detta med er. Som i lördags när jag blev såå sjukt dålig.

Jag får ont i huvudet och när jag får det så blir jag galet illamående, yr, vimsig, svag i benen och bara så borta. Jag kan ligga och tänka på att jag ska gå upp på toan i typ 3 timmar utan att göra det för jag vill inte röra mig en cm. Huvudet gör ont men inte jätteont, det känns typ som att det gör så ont så att det blir bortdomnat på något vis men ändå så ont att jag inte vet vad jag ska göra. Handlingsförlamad. Jag mår verkligen så dåligt. Känns som att jag ska kräkas om jag rör mig. Kan inte heller kolla på telefonen typ för jag tycker att ljuset är för starkt. Dagen efter är jag väldigt väldigt trött och helt orkeslös, till och med en promenad med hunde är skiit jobbig.

Det som dom frågade var om jag åt choklad och sov länge innan dessa "attaker". Och denna veckan som var åt jag as mycket choklad och jag sov jättelänge på lördag morgon. Det känns som att det passar, men vad tror ni egentligen? Kan man ha migrän utan att veta om det?


Kommentarer
Postat av: MalinÖ

Jag tror absolut du lider av migrän attacker.

Jag brukar ha milda, men Niclas säger att jag inte har det för han har hört att man blir sådär dålig som du beskriver.. Det gör ändå ont!

Det känns också igen för jag brukar ju också äta choklad och sova väldigt mycket..



Testa eeze

2011-11-16 @ 08:18:00
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch, låter inge vidare..

2011-11-16 @ 08:20:25
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: MalinÖ

Hanna! Nu behöver jag din hjälp, din energi och engagemang!

Snälla?

Jag vill göra ngt åt det här med att kommunen ska byta mellanmjölk mot lättmjölk!

Det är ju hemskt! Speciellt med bus som bara vill dricka mjölk på dagis!

2011-11-16 @ 09:36:06
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Linda Larsson

Jag har migrän och har haft det sedan jag var liten. Typiskt som du beskrive är att man är ljuskänslig. Jag brukar vara väldigt konstig på ögonen innan attacken kommer. Ser suddigt och är väldigt trött innan och efter. Ljuskänslighet och vissa kan domna bort i ansikte och så. Jag får också väldiga problem med minnet. Har svårt att minna självklara saker.. vilket också är typsitk vid migrän. Vissa kan glömma namn på kompisar och allt. Sen brukar migrän vara så att värken sitter i en sida av huvudet.. speciellt en tinning. Man kan kräkas och må illa. Så de låter som du kanske har migrän. Antingen söker du för de eller härdar du ut. SOCKER... ökar risken för migränanfall. ja får ofta om jag pulat i mig för mycket skit. kram

2011-11-16 @ 12:33:20
URL: http://lindaallstar.blogg.se/
Postat av: Marion

Jag har lika problem som Linda skriver, ser suddigt, glömmer saker, domnar bort i ansiktet, har oftast ont på en sida av huvudet, ex i pannan, bakhuvudet, eller som ett band runt hela huvudet.. Samt att jag mår illa om jag inte hinner ta piller i tid..



Jag ser dock inget samband med min migrän och sömn/kost...



Jag sökte hjälp för några år sedan och fick starkare värktabletter utskrivna, samt tabletter för illamående, och båda är guld värda... Idag har jag haft ont i huvudet till och från trots ätande av piller, så det funkar ju inte alltid 100, men jag är glad de gånger jag slipper...



Jag tycker du ska söka hjälp för detta, det kan ju bero på saker.. Jag fick ju tex terminalglasögon då de tror att min migrän beror på mitt arbete.. Det kan tex komma från rygg eller nacke om du har problem med det.. Och då kan ju en lösning vara att åtgärda orsaken till migränen istället! Lycka till!

2011-11-16 @ 21:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0