SUG

Jag känner mig så jäkla lugn och ostressad ikväll. Jag har borstat Baltazar, svarat på mail och nu ska jag snart lägga mig i soffan med en stor kopp te.

Det är så konstigt det här med sug. Ibland kan jag bli galet sugen på det mest underliga, men det tror jag att jag har sagt förut. Just nu har jag inget sug efter något. Om jag är duktig och äter som jag bör så blir allt så mycket lättare. Men när man är på andra sidan så finns det ingenting som heter "lätt". När jag väl hamnar i sockrets makt så finns det bara "imorgon". Imorgon gör jag si imorgon gör jag så. Men det är inte vad du gör imorgon som har betydelse, det är vad du gör nu. När jag kommer till tanken "Ja men nu kan jag lika gärna äta en chokladkaka också eftersom jag redan ätit en muffins" då är det kört. Jag vet det såå väl men vill ändå inte stoppa det förrän jag mår lite sämre och det har gått en vecka eller så.

Hur det fungerar? Jag vem fan vet. Jag vet hur jag fungerar, men hjälper det mig? Jag hamnar ju ändå där lite nu och då. Nuförtiden mer ofta än förut. Det är inte okej. Även om jag säger till mig själv "Men jag har valt att dricka cider denna helgen" eller "Jag har valt att äta godis idag" istället för att bara hamna där. Men vad spelar det för roll? Jag blir så sjukt less på min hjärna. Nu undviker jag allt som kan trigga mitt sug. Ren mörkchoklad under 86%, äpplen och sånt som jag unnat mig lite för ofta.

Livet är så mycket lättare, just idag, ikväll, nu.. Mitt mål nu är att inte äta något jag inte ska förrän i jul. Då ska jag unna mig hårdbröd med skinka och senap. Precis som förra året! Men förra året kändes det som lyx, det gör det inte i år därför att jag har ätit för mycket av sånt jag inte ska äta i sommar. Detta är mitt avstamp. Nu är det back to basic som gäller. Hur svårt kan det vara? Jo det ska jag svara på en annan dag när jag inte känner mig lika positiv haha..

Kommentarer
Postat av: Sanna

BRA! nu ger du järnet!! jag och alla behöver INSPIRERANDE läsning nu när mörkret börjar komma. Jag tänkte haka på din no sugar satsning så nu får du köra på!

2011-10-06 @ 07:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0