Ur verkligheten

Idag när jag och min syster var ute och gick med jobbet så hände följande. Vi kom och gick på en gata och Linda frågar om karln som står på höger isda om oss är någon jag känner igen(genom mitt förra jobb). Jag kände inte igen människan. Men det som vi reagerar på är att han står och kollar rakt fram mot en lekpark där två små tjejer leker. Linda frågar vad vi ska göra. Jag säger att jag kan fråga varför han står där. Men det tyckte hon inte var någon bra idé. Mitt andra förslag var att vi skulle ringa polisens tipstelefon, men det kan man väll inte göra sa hon då. Men hon kunde heller inte lämna honom där så vi gick en runda runt huset och jag sa till henne när vi kommit runt att om han står kvar frågar jag vad han gör där.

Så jag gick fram till honom och frågade om han väntade på någon, "Nej" var hans svar. Jag frågar vad han då står där och gör, "Tittar" var hans svar. Jag pratar då på och säger att men här finns det ju ingenting att titta på, en parkering liksom?! Han svarar inte utan vänder enbart blicken mot mig och stirrar med de läskigaste ögonen jag någonsin mött. Sen kollar han ner i backen och sen tillbaka och följer tjejerna i lekparken med blicken. Då sa jag men det är väll onödigt att stå här, ska du inte gå härifrån?! Du borde nog göra det sa jag sen gick jag till Linda igen. Ringde upp Polisens tips telefon och gubben stod kvar och stirrade på lekparken, kollade inte ens efter mig när jag gick.

Poliserna jag pratade med var otroligt snälla och sa att det är sånt här vi behöver! Människors observationer i verkligheten. Vi hade då gått en bit därifrån men syrran hade koll på gubben så han stod kvar. Efter en stund springer tjejerna i lekparken därifrån och gubben börjar då gå åt samma håll. Linda säger att vi måste gå tillbaka och se efter vart han tog vägen. Vi hittade honom vid en port bakom en buske, som att han höll utkik efter någon. Han kanske var vid porten där tjejerna sprang in eller så gömde han sig bara. Vi fick lite tidsbrist och började gå hemåt. Då möter vi polisbilen som precis kom. Vi berättar vart han sitter och säger lite snabbt och flummigt vad vi vet.

Jag hoppas verkligen dom fick tag i honom. Vet inte vad som händer i en sådan här situation eftersom han inte har "gjort något". Men det känns ändå bra att polisen verkade bry sig.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Bra där Hanna!!!!

2011-09-28 @ 22:21:00
URL: http://scstenberg.blogg.se/
Postat av: Malin

Härligt agerat! Och vad skönt att ni blev tagna på allvar av polisen!

Det behövs fler som dig i världen, som inte ser åt ett annat håll och låtsas att det regnar!

Undrar hur många som vågar göra som du! KRAM

2011-09-28 @ 22:28:04
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Anne

Bra gjort!!!

2011-09-28 @ 22:30:12
URL: http://anne06.blogg.se/
Postat av: Mirna

Håller med ovanstående. Riktigt bra gjort!! <3

2011-09-30 @ 01:08:33
Postat av: Marion

Bra gjort Hanna! Vi behöver som sagt fler som dig! Kram!

2011-09-30 @ 11:10:04
Postat av: Marion

Har du/ni hört något mer om detta?

2011-10-03 @ 21:09:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0