Duktig

Jag försöker vara duktig på att göra saker för andra. Det är viktigt att inse att man kan göra små saker för andra människor. De flesta blir glada av ett leende och det är hyffsat enkelt att ge. Jag vill gärna hjälpa andra människor så mycket jag kan men jag har inte så himla mycket tid över så jag startade Bollnäs Kids en "fond" där människor kan ansöka om pengar till sina barn att göra roliga saker för. Detta blev dock ett stort projekt efter så himla många behövde hjälp. Pengarna tog slut relativt fort, jag gav dock bort ca 2000-3000 kr i månaden i 3 månader. Sen kände jag att folk bad om mer och mer saker och pengar. Det blev ohållbart. Så då började jag köpa saker och skicka, men det gick inte heller superbra. Många försöker luras och det hatar jag. Men om 9 av 10 är ärliga så är det värt det. Så jag ger fortfarande ut lite pengar varje månad till de som behöver.
 
 
Sen är jag aktiv i en hjälporganisation för utsatta kvinnor. Hjälper till med det mesta. Vissa veckor är det flera dagar/kvällar i veckan och vissa veckor ingenting. Detta tar massa tid men det är en sak jag prioriterar. Detta är ingenting jag skriver om i bloggen eftersom det är ganska hemligt.
 
Har även ett uppdrag som kontaktperson. Som kontaktperson får man en viss summa per månad. Men du är inte kontaktperson för pengarna. Du är det för att du vill vara det. Det är en människa som har lite svårigheter i sitt liv som du ska finnas till för och du bör gå in med ditt hjärta och medmänsklighet inte pengarsinne. De pengar jag får för att vara kontaktperson går rakt in på kontot till Bollnäs Kids, så det blir två goda ting. Det fanns flera lediga uppdrag här i Bollnäs i somras så jag antar att det finns det nu med. Rekommenderas om du känner att du vill vara en extra hjälp till någon.
 
Häromdagen fick jag reda på några katter som behövde nya hem. 8 katter. Jag kan verkligen inte låta bli att bry mig. Att avliva friska katter känns orimligt. Så nu har de flesta hem. Några saknar fortfarande hem och då får dom nog flytta hem till mig några veckor. Struligt men lätt värt det. Tog ju hand om några andra katter förut en gång också, kommer ni ihåg?











 
Gör ni någonting ideelt? Det finns ganska många organisationer som behöver frivilliga hjälpredor. Och man mår bra av att ge lite av sig själv. En kväll i veckan är det värt. Har jag tid, så har nog även du tid. Många berömmer mig för att jag är aktiv som en hjälpande hand inom många områden. Jag tycker att det är en självklarhet men det är bra om man hittar sin grej. Min är utsatta djur och trasiga människor eller unga människor som är i riskzonen.

Kommentarer
Postat av: Nina

Du har ett gott hjärta Hanna.

2012-12-05 @ 13:02:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0