Camilla Läckberg

Jag är helt förundrad över hur jäkla bra hennes böcker är. Jag är fast och hon har "bara" skrivit 8 böcker. När jag började tänkte jag att "herregud hon har skrivit 7 böcker, det tar ju en evighet att läsa". Men nu som sagt känns 8 som för lite. När jag började läsa hade hon inte släppt den 8onde boken.


(Bild tagen från google)

Isprinsessan läste jag 2/1-12 - 4/1-12
Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende.

Så himla bra! Lättläst, spännande och du får lära känna huvudpersonerna i boken. Jag blir fruktansvärt irriterad på att en tjej får leva med en misshandlande man. Jag menar hon kan ju skapa boken precis hur hon vill och ändå låter hon henne bo där. Jaja men jag förstår ändå att det är för berättelsens bästa men provocerad blir jag.


Predikanten läste jag 4/1 - 5/1-12
En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.
Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden?
Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.
En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden?
Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

Denna bok kändes segare. Jag vet inte om det är för att berättelsen har så himla många inblandade personer eller om jag bara var lite mer trött när jag läste denna bok. Denna bok var bra men inte lika bra som alla de andra. Sen så är det den mest vidriga, man får vara med när offren fortfarande lever och det vet jag inte om jag gillar riktigt.


Stenhuggaren läste jag i oktober 2011
Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...

Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.

Detta var den första boken som jag läste av Camilla Läckberg. Jag blev helt fast. Historien som uppspelades i mitt huvud blev klar som om jag skulle kollat på en film. Hon är så himla duktig på att beskriva små detaljer som gör att man får en sån klar blid av hur saker och ställen ser ut. Det blir så levande som det kan bli.


Olycksfågeln läste jag 6/10-8/10 2011
Patrik Hedström och hans kolleger på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.

Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

I denna bok var det mycket nya "ansikten". Sjukt spännande och mycket välskriven som vanligt. Personligheterna på de som ingår i Fucking Tanum är helt underbart välgjorda. Man ser dom klart framför sig liksom!


Tyskungen Oktober 2011
En varm augustidag hittas en gammal man död i sitt hem i Fjällbacka. Obduktionen visar att han blivit ihjälslagen med ett enda slag från ett tungt stenföremål och att han dog redan i juni. Att ingen upptäckt dödsfallet beror på att mannen var något av en ensling och att den bror han delade huset med har varit bortrest hela sommaren.
När Erica får höra talas om mordet blir hon bestört. Sedan hon börjat läsa sin mors dagböcker har hon nämligen upptäckt att modern umgicks i samma kretsar som den mördade mannen under andra världskriget. Dessutom sökte hon själv upp honom före sommaren för att fråga om en nazistmedalj hon hittat i sin mors kista uppe på vinden. Kan hon själv ha satt igång ett händelseförlopp som ledde till mord?

Erica fortsätter att läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. Många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att mörda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Detta var den tredje boken jag läste och det är nog först här jag inser hur Erica verkligen är. Hur och varför hon är som hon är. Den mest intressanta boken kan jag tycka. För ju fler böcker man läser av Camilla desto mer vill man veta om personerna. Super bra men lite jobbig bok. Mycket hopp fram och tillbaka i tiden, vilket det eoförsig är i alla böckerna.


Sjöjungfrun läste jag 9/1-10/1 2012
En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande.
Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen. Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset. Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik.

Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända. Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...

Denna läste (eller lyssnade) jag klart på sent inatt. Helt underbar bok! Skit spännande slut så nu längtar jag till nästa. Tur en jäkla tur att jag redan har införskaffat mig den. Det rekommenderas att du köper Fyrvaktaren innan Sjöjungfrun är slut. Annars skulle jag blitt galen, det är lite av en fortsättning i historierna mellan dessa böcker. 14,5 timme lyssning avklarad! Det är lite svårare att vara fokuserad när jag lyssnar på en bok motför om jag läser den för då måste jag ju sluta när jag blir för trött. Men denna vill man aldrig sluta lyssna på och säkerligen inte sluta läsa heller.


Fyrvaktaren läste jag 12/1-13/1 2012
Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet.

Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren. Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande.

Sjukt spännande och bra bok! Den absolut bästa av Camillas böcker! Jag älskar den! Man kan inte sluta läsa den! Läs den!


Änglamakerskan läste jag 14/1-19/1 2012
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt – en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Jag ville verkligen inte att denna bok skulle ta slut. Jag älskar Camilla Läckbergs böcker och detta var den sista. Kanske kommer det fler i framtiden?! Den här boken är grymt bra! Klocken som alla de andra skulle jag också kunna säga. LÄS DOM!!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag tror jag har en ljudbok med en av hennes böcker, jag snabbletade nu men hittade inte. Ska leta lite bättre sen, OM jag har det kan du få låna den om du vill. Jag tror inte det är en av dem som du läst iaf.

2012-01-11 @ 11:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0