Nyförlösta på LCHF

Jag har funderat på en grej och vill kolla med er hur ni känner och tycker. Jag läser ibland Katrin Zytomierskas blogg och hon började på LCHF efter att ha fött sin son och anger nu att hon gick ner 30 kilo på ett halvår. Blir inte det lite fel vinklat för LCHFs skull att de som nyligen fått barn går på LCHF? För alla jag känner som har fått barn har ju gått ner himla massa kilon utan att göra någonting. Men sen måste de alltid kämpa bort de sista 3-11 kilona. Katrin skriver ju även att hon tränade sjukt mycket.

Jag vet inte jag känner för en vanlig tjockis som mig så sitter nog fettet lite hårdare än gravid fett? Eller tänker jag fel här? Jag vill inte att tjockisar som mig ska tänka att de går ner 30 kilo på ett halvår och sen när det gått ett halvår har de gått ner 15 -20 kilo "bara". Jag vill inte att någon ska ge upp på grund av att de inte nått samma snabba mål som de gravidtjocka. Förstår ni?

Jag kan ta Marie min kompis som ett exempel, hon skrev såhär i sin blogg häromdagen
"Och så kan man ju hoppas att mitt runda goa försvinner ut i mjölken..3 kg kvar till inskrivningsvikten, så det går åt rätt håll. Men ingen brådska, jag födde barn för 10 dagar sedan"
Vilket betyder att hon skulle kunna ha sagt att LCHF gjorde denna viktminskning men det vore ju bara falskt. Jag blir lite negativt inställd faktiskt till denna situation som blir i samband med kända LCHF mammor. Jag tror att de skulle gå ner i vikt iallafall, utan diet och då borde man inte som vanlig tjockis jämföra sig med dom.

Jag såg att Magdalena Graaf också har börjat med LCHF vilket är toppen för jag unnar alla människor denna underbara diet. Men som sagt frågan är vad det gör med alla förväntningar från vanliga tjockisar. Det är faktiskt så också att alla mer eller mindre kända personer som går på LCHF är just mammor som vill ha bort gravidkilona. Hur kommer det si att det inte finns en enda vanligt tjock kändis som vill bli smal?

Så vad tycker ni??

Kommentarer
Postat av: Malin

skummade bara igenom ditt inlägg, men att säga att kilona bara skulle rinna av efter en graviditet är ju fel, det finns ju dom som går upp 30 kg under sin graviditet, barnet brukar dom räkna väger 10 kg med allt vad som innebär, ökad blodmängd, moderkaka mm. då är det ändå 20 kg övervikt kvar eftersom många tänker att dom kan äta vad som helst och när som helst bara för dom är med barn. Då blir dom ju tjocka, alltså rent fett som en vanlig tjock människa, inte bara av graviditeten. Jag gick upp 13 kg under min graviditet och ska jag vara ärlig har jag inte fått bort dom där extra kilona än, 4 år senare.. Kanske en diet hade hjälp då? Men jag förstår hur du tänker angående Katrin, några kilon borde hon rasat utan diet.

2012-01-25 @ 13:03:03
Postat av: Hanna

Håller med. Beror ju helt på när man startar med LCHF. Skulle jag ha startat direkt efter min senaste förlossning skulle jag också kunna säga att LCHF tog bort alla mina gravidkilon (även fast det kanske gått fortare?) men jag tog helt bort kolhydrater och körde nog ingen strikt LCHF diet efter jag märkte att vågen stod still på en siffra jag inte var nöjd med. Det var där jag fick hjälp. Det beror ju helt på person till person hur kilona försvinner efter en graviditet. Jag gick upp 20-25 kg båda ggr och det var de sista fem som satt som sten, tills jag tog bort kolhydraterna. Jag har svårt att tro att alla kilon man lagt på sig under en graviditet sitter kvar om man äter "normalt". Oj va mycket svammel det blev :-)

2012-01-25 @ 17:39:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0