Okunnig

Jag hatar att känna mig okunnig, att inte alls hänga med i vissa samtalsämnen. Genus är ett sånt. Jag "gillar läget" tycker att det är helt okej att kvinnor är lite ömkligare och män lite starkare. Det stör inte mig speciellt mycket, eller egentligen inte alls. Men när man går djupare i ämnet så blir det att tjejer bemöts med daltning och hanteras på ett annat vis än killar. Frågan är om det är dåligt? I min värld är det inte dåligt.

Råkade kommentera en grej på Twitter om att kvinnor och barn räddes först ur båten som gick på grund, jag fattade inte vad han menade och hans svar var

"Att som Ström tycka synd om männen för att de dör, när gentlemannaidealet är en patriarkal skapelse, är dumt."

Herregud jag fattar inte ett ord, så jag svarade inget. Förstår ni eller? Så stora ord i samma mening gör mig galet nervös.

Sen skrev denna kille att han var trött på människor som ville ha debatt om varenda satiriskt inlägg han gjorde. Då skrev jag inte ville ha någon debatt utan bara var intresserad av hur han tänker eftersom jag inte är insatt. Då bad han om ursäkt och nu har han förklarat i typ 5 inlägg på Twitter. Jag fattar ändå ingenting. Men det är intressant och jag tycker det är inspirerande med människor som brinner så mycket för en fråga.

Johanna och jag pratade lite om detta igår kväll haha.. vi är ju inte insatt någon av oss. Men vi fattade inte riktigt vad som var fel med att kvinnor och barn räddades först. Sen försökte jag leka Malin och frågade Johanna "Jamen varför ska mammorna följa med barnen och inte papporna?". Nja barn är ju närmare sin mamma, när man ammar och så. Ja fast det är typ det första året om ens det. Ja jo det förstås, men det är bara så sa hon då. Ja jag tänker nog också så.

Men sen kom vi fram till att vi tyckte det var okej att männen blev räddade sist för att de var starkare i kroppen, så de kunde överleva i vattnet längst. Men man tänker väll inte rationellt när det är en kris direkt. Åhh gud så vi surrade in oss till slut. Vi vet helt enkelt inte vad vi tycker. Eller vi tyckte att barn med någon förälder och sjuka skulle räddas först. Singlar fick stanna kvar till sist på båten.

Vad anser ni om det här med genus och gentlemannaidealet?

Kommentarer
Postat av: Malin

Inte surialistikt- satiriskt (;

2012-01-19 @ 10:04:06
URL: http://malinspng.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0