Fästingar

Det är de vidrigaste små varelserna som finns. Baltazar hade en på läppen imorse som Åke fick dra bort. Jag döör typ. De är så himla äckliga och jag förstår inte syftet med dom. Vad fan behövs dom för? Jag vet inte hur jag ska behandla honom heller. Halsband funkar inte eftersom han har så mycket päls. Giftdroppar känns ohumant. Såpa?! Funkar det verkligen?. Jag VET inte och det stör mig sjukt mycket.

Baltazar har fått två fästingar på typ en vecka nu och han har aldrig haft en fästing förut. Sen visste inte jag att folk kunde få fästingar, trodde bara dom gav sig på djur. Jag ryser av obehag. Det är så himla vidrigt och det kryper över hela min kropp. Jag tror att jag har fästingar överallt och innan jag har känt efter vad det är som klias eller sticks i huden så har jag typ fått en hjärtattack av paniken för att det kanske är en fästing. Gah jag hatar att vara rädd och jag är verkligen livrädd. Puckade jävla skit äckel kusar.

Johan fick komma och kolla igenom Baltazar ikväll.. Jag har ju gjort det varenda kväll men eftersom jag aldrig har hittat någon så har jag inte varit rädd. Men nu får jag panik bara av att klappa min fina lurvboll.


 

Kommentarer
Postat av: Lilldjupa

Vikken tur du har sådan snäll bror! (:

2012-06-14 @ 09:38:15
URL: http://malinspng.blogg.se
Postat av: Dina

Nothing worked against them while I lived in Sweden. My poor dog got so many every day no matter what collars, drops, powders and sprays we used. She got very sick from them twice, once with Borelia and the second time with Anaplasma.
This was the only reason we moved to Oslo, I don't think she would survive another infection.

Best of luck with your dog! It is the deer that carry the fästingar so try to keep them away from your area if you can by planting plants they do not like (rosemary for example) or putting up fences.

xoxo

2012-06-15 @ 04:20:27
Postat av: Em

det är nog lugnt ska du se.. lotus har haft en fästing so far å det är ju lugnt... brosan han märkte att han hade en fästig på häcken efter att han varit nere i sthlm :P

2012-06-16 @ 22:31:59
URL: http://www.emmachristines.blogg.se
Postat av: Kattis

Börja med att vaccinera dig själv mot TBE, så behöver du inte fundera på om du blir dödligt sjuk av ett eventuellt bett.
Sen skulle jag absolut inte ett dugg rekommendera såpa. Såpa o dyl. är väldigt uttorkande för huden för oss människor och så även för hunar.

Halsbanden du köper på apoteket funkar trots hans långa päls (man sätter halsbandet långt inne) men är inte att rekommendera om han ska bada i sjöar. Och risken finns att han blir nervig/dålig av det.
Dropparna innehåller samma substans som halsbandet, men är snällare för både djur och natur.
Det finns även örthalsband att köpa på djuraffärer, men dem vet jag inget om.

Enklast (men "taskigast") är att inte låta honom springa i högt gräs.

Sen vill jag även rekommendera denna: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=207969
Du kan ju inte springa till brorsan varje gång din hund får en fästing ;)

2012-06-16 @ 23:11:30
Postat av: Marion

Jag tycker som du, att fästingar är skitäckliga, och har plockat en hel del på katten genom åren. I år plockade jag två stycken på två dagar, varav han fick en jättebula i huvudet där den ena suttit, så då gick jag emot mina principer att "medicinera" katten i "onödan" och köpte "Spot On". Det är tre veckor sen jag applicerade det i nacken på honom, och jag har inte känt en enda sen dess. Man blir ju lite schalur när man läser att det håller i två veckor, men att man inte ska ha på mer förrän efter fyra veckor, men... Om jag ska välja på Borrelia och ev klåda katten kan få som biverkningar av dropparna, så är mitt val enkelt. Borrelia kan dom ju dö av... Så så länge han inte uppvisar hemska symptom av dropparna så tänker jag fortsätta använda dem, för jag är jäätenöjd med att slippa plocka de där äckeldjuren. Andreas har fått plocka dom två jag hittat i år, men han är ju inte alltid hemma, så får han nån mer så MÅSTE jag ju plocka själv... Euw!

2012-06-17 @ 10:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0