Funderat på mat och sug

Okej, jag har funderat på detta ett tag och jag kommer inte fram till någon klok förklaring. Jag har ju perioder, det kan vara allt ifrån 1 minut till två veckor, som jag blir sugen på något speciellt. Det är ju saker som jag inte äter på LCHF. Jag har sedan jag började på LCHF haft en otrolig längtan efter att äta OREO kakor doppade i mjölk, men har aldrig ätit det varken före eller efter kost ändringen.

Varje gång jag har unnat mig att äta någonting som inte är LCHF så har det inte levt upp till "känslan" jag hade när jag längtade efter det. Typ som godis kan jag blir sugen på och när jag väl äter godiset så är det sött som fan och inte alls så gott som jag tror. Det är ju gott men inte såå himla underbart gott som min tanke säger.

Det är som att kroppen eller huvudet eller någonting får mig att tro att saker är så himla mycket godare än vad dom är. Strips tänker jag att är så krispigt, salt och gott men när jag åt strips förra året så var det smaklöst, degigt och salt. Choklad tänker att det är ljuvligt mjukt lent och sweet men när jag äter det är det lite kladdigt och slemmigt i munnen och väldigt sött, kan äta typ 3 bitar.

Jag vet att det jag äter på LCHF oftast är väldigt smakrikt. Att till exempel äta Broccoli till köttfärssås istället för pasta, broccoli smakar ju mycket mer än pasta liksom. Lika med potatis och ris det känns tomt på smak. Bara utfyllnad? Allt utanför LCHF känns fluffigt och tomt på mättnad. Bara om du jämför mörk choklad med ljus, den mörka är ju mycket mäktigare och jag orkar mycket mindre än vanilg mjölkchoklad då kan jag äta säkert 200 gram(förr iaf. inte nu tror jag).

Jag kan få sug efter de underligaste saker och nuförtiden kan jag bara slå bort de tankarna hyffsat lätt. I början var det också lätt. I mellan perioden var det riktigt svårt. Jag trodde på mina tankar och små åt lite vad som helst. Nu äter jag inte dom grejer jag blir sugen på lika lätt. Jag känner att jag har kontrollen och det är nog första gången i hela mitt liv jag har kontroll över min mat. 


Hur funkar det för er? Smakar saker så som ni tänker eller kommer ihåg?

Kommentarer
Postat av: Anna

jag har ätit lchf sen i höstas och jag håller med dig om det där med smaken! jag tycker oxå all lchf mat smakar mkt mer än annan mat, helt sjukt för tycker den här maten är mkt godare, förstår inte varför alla inte äter såhär!! :)

2012-03-09 @ 15:55:21
Postat av: Anna igen...

och BTW du ser vääääldigt smal ut på den där bilden!! :)

2012-03-09 @ 15:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0