Kroppen

Jag är riktigt sur på min handled. Jag ramlade av en häst för många många år sedan och bröt min handled. Den  opererades, jag har gått i rehab och grejat men det funkar inte. Den värker alltid, hela tiden, dygnen runt, moler, värker. Värk kan göra mig galen men just den här värken ger mig ibland en påminnelse om att jag ska vara tacksam för den friska kropp jag har i övrigt. Det stör men de flesta runt omkring mig vet inte att jag har ont.
 
Just nu värker handleden väldigt mycket hela tiden. Voltaren skriker mitt huvud för det är faktiskt det enda som funkar. Och vila. Men vila en hand är fan inte lätt. Man använder den hela tiden. I fredags och lördags hade jag så ont så att jag skulle vilja hugga av den. Jag blir så trött. Ledsen. Nu när jag är på G liksom och vill hugga i och fixa och dona då går det inte.
 
Jag har ett magnetarmband som hjälper, hur otroligt det än låter så hjälper det. Jag sover nästintill alltid med det på . Nu är dock värken några snäpp värre och jag vet att Voltaren eller lida är mina alternativ. Jag vet också att om jag äter Voltaren och slipper smärtan i handen så kommer magen krångla och krampa. Jag hatar att ha ont.
 
Kan berätta att mina knän sköter sig riktigt bra nuförtin. Har inte hoppat ut på flera månader och de värker inte alls så mycket så ofta längre. När jag har sprungit så värker dom lite men helt överkommligt. Häromdagen hamnade det ena på sniskan och då blev jag påmind att jag ska vara så himla glad när de funkar som de ska! Så nu är jag det!
Så nu har jag fått gnällt av mig. Tack!

Kommentarer
Postat av: Kattis

Men använd voltaren-gel i stället då?

Svar: Är det inte lika starkt?
Hanna

2012-10-22 @ 17:35:10
Postat av: Nina

Men fy låter inte bra att alltid ha värk..
och ett knä som hamnar på sniskan :O lät verkligen läskigt, får du gå till läkaren då eller hur gör du för att få till det rätt?

Svar: Ja det är jätteläskigt. Jag svimmar nästan men får dra tillbaka det själv..
Hanna

2012-10-22 @ 23:31:51
Postat av: Kattis

Jo, det är samma styrka. Men det går aldrig via magen, utan håller sig på stället där du har ont. Alltså får du inte problem med magen. Du vet "varför behandla hela kroppen när du vet var du har ont".

Svar: Haha nej jag vet inte för jag använder inga andra gifter på och i min kropp för att bli frisk:)
Hanna

2012-10-23 @ 12:21:31
Postat av: Kattis

Testa gelen. Det värsta som kan hända är att det inte funkar. Funkar det så slipper du ju magproblemen ifrån tabletterna och allt är därmed frid och fröjd!

2012-10-23 @ 19:57:14
Postat av: Minna Unogardt

Hej!
Nu är det en gammal sida du har, men hoppas ändå att du har inte längre ont. Du skrev att du bröt handleden vid en tidigare olycka och nu har ont. Vill hugga av dig handen. Ja, ja vet hur det känns. I två år gick jag till läkare och fick inte någon hjälp, men till slut fann man ut att ett ben i handleden var trasig, fick ingen näring lägre (lunatum maleci) och benet förtvinade. Det ständiga inflammationen i handleden påverkade hela senskidan upp över armen och tillslut hela kroppen, och bara på höger sida. När jag väl fick diagnos så har jag funnit mig metoder att undvika bruka just den handen och de rörelser som gör ont. Sen har jag också märkt att pga att man är van att gå med smärtor så tänker man inte på hur mycket är nog. Så ofta kommer smärtorna som på posten efteråt. Det är också svårt att få andra förstå vilken smärta man har, då smärt upplevelsen är så individuell vid varje gång och människa. Ibland tål man mer och ofta inte alls. Jag arbetar som sjuksköterska och ser hur människor blir stämplade efter vilka mediciner de har, och vilka symptom de har. Personalen i sjukvården, läkare mm. är bara människor och de blir väldigt frustrerade då de inte finner en direkt mätbar orsak till diverse krämpor. Jag brukar säga till folk som hävdar att de är så friska och fantastisk energiska (inte som en annan), att vilken tur du haft i livet som fått en sådan fysik. Skulle vilja orka lika mycket.
Så om du fortsatt har ont i handen och kroppen, så hitta metoder som passar dig, och livet är ditt och ingen annans så lev det för dig, inte efter vart andra lägger ribban.
MVH
Minna Unogardt Brun

Svar: Jag har fortfarande ont i handleden. Jag har hittat metoder som fungerar men jag har gjort valet att jag inte vill leva ett så begränsat liv som det innebär så nu lever jag med lite mer smärta och mycket Voltarengel :). Är fruktansvärt trött på värken men det är som det är.
Hanna

2013-12-30 @ 16:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0