Avgiftning

Var på min favorit hälsokostbutik häromdagen och införskaffade en detox kur. Dock inte den vanliga jag brukar göra varje år utan en lite naturligare eller mer passande för mig i nuläget. Jag har känt mig lite trött sedan jag trappade upp träningen och därför vill jag rensa ut gifter och slagg och proppa kroppen full med nyttigheter. Jag tror att "Du är vad du äter" kan ha inspirerat mig lite också.
 
Så vad är det nu jag ska göra? Jo jag köpte två produkter. Chlorella tabletter och Purely Greens pulver, båda av märket Supernature. Chlorella tabletterna kommer jag att äta 5-10 om dagen av och 1 tsk av PG pulvret(utblandat med vatten eller smoothie). Chlorellan avgiftar, detoxar och renar kroppen och tillåter andra bra ämnen i kroppen att stanna kvar. PG pulvret fyller på alla viktiga brister jag kan tänkas ha i min kropp och stärker den.

Chlorella

Det innehåller 60 % protein, varav alla aminosyror.
Det binder till sig gifter som finns i kroppen och för med sig dessa ut. Alltså en detoxande effekt.
Stärker immunförsvaret, då det innehåller antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler.
5-6 ggr högre halt klorofyll som främst finns i gröna grönsaker och sägs ta bort dålig andedräkt, rena blodet och öka syreupptagningen i våra celler.
Balansera pH-värdet i kroppen. Och har även ett högt värde av vitaminer, mineraler och fettsyror som Omega 3 och 6.

Purely Greens
Det har nästan alla B-­‐vitaminer (inklusive B12), vitamin C och A och är naturligt rik på superenzymet SOD (superoxiddismutas).
PG har en antioxidanteffekt, då dess innehåll av C-­vitamin skyddar cellerna mot oxidativ stress.
Supermatkomplexet är också rikt på järn, vilket bidrar till att minska trötthet och utmattning och stöder immunsystemts normala funktion. Det innehåller även Spirulina(det är ungefär som Chlorella) för ett ännu bredare spektrum av näringsämnen och bättre absorption.

 
Brukar ni detoxa?
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Nope, har aldrig gjort det och aldrig känt behov av det heller. Jag tror att om man äter kött så är det nog rätt bra att rensa ut ibland?

Svar: Är du vegetarian också?
Hanna

2013-08-08 @ 16:52:57
Postat av: Nina

Japp, har varit det i tjugofem år..

Svar: Jag var det i nått år men spårade ur. Som med allt annat :)
Hanna

2013-08-08 @ 18:40:14
Postat av: Kattis

Kan ju inte låta bli att undra - har du inte funderat på om det kan vara så att du är trött för att vare sig kropp eller hjärna får den energi de behöver i form av kolhydrater..?

Svar: Jo det har jag gjort.
Hanna

2013-08-08 @ 21:33:59
Postat av: Kattis

Och vad har du kommit fram till..?
Slutligen, varför är du så aggressiv när det gäller folk som ifrågasätter LCHF? Varför vänder du taggarna utåt på en gång i stället för att diskutera på ett normalt och sansat sätt?

2013-08-09 @ 12:32:02
Postat av: Nina

Nä Hanna inte tycker jag att det spårar ur för dig ;-)
Du håller ju fortfarande Lchf..det är otroligt strongt!!

Till Kattis: Alltså, jag har följt Hannas blogg länge och inte alls fått den bilden som du fått men det är klart att när man hela tiden får "försvara" varför man äter enligt LCHF så blir man less och kan uppfattas som aggressiv.
Varför ifrågasätter du hela tiden LCHF?
Angående Hannas trötthet så tror jag inte alls den beror på den kosthållning hon har utan helt enkelt bara på att hon har ett otroligt intensivt liv..alltid något på G!?
Jag har ju själv ätit enligt LCHF och har väll aldrig varit piggare än just då..dumt nog hoppade jag av eftersom jag inte alls har den karaktär som Hanna har, men jag kommer återgå till den kosten rätt snart igen just på grund av att man mår så bra av den.
Nu menar jag inte att LCHF passar alla, långt därifrån man får helt enkelt testa sig fram med vad man själv mår bra utav.
Vilken kost får dig att må bra Kattis?

2013-08-09 @ 19:39:25
Postat av: Kattis

@Nina: Ifrågasätter "hela tiden"..? Jag har yttrat mig om kosten kanske.. tre gånger? Under två års tid..?

Ifrågasättande är nyttigt, det är vad som gör att vi människor kan utvecklas och lär oss vad som är bra i det långa loppet. därför ifrågasätter jag det mesta i livet.

Jag mår bra av att äta lagom av allt. Hjärnan får sin energi och kroppen får sin.

Svar: Jag gillar ifrågasättandet och jag gör det dagligen om allt möjligt i mitt liv. Det vet jag att jag skrivit i ett mail till dig för något år sedan också:)
Hanna

2013-08-10 @ 00:37:14
Postat av: Nina

Ja, det tycker jag låter som en bra kosthållning Kattis, lagom är ju bäst.

2013-08-10 @ 21:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0