Tömkörde i mörkret igår

Hade planerat att hinna med så mycket i stallet igår men tiden lyckades försvinna fort. Kom dit och mockade alla boxar. La in middagsmaten och tog in alla hästar. Winston kom in först, han stod precis utanför dörren sötnöten. Gjorde honom redo för passet som var backträning. Han var nog lite sur för att han inte fick stå i boxen och äta som alla de andra men skötte sig ändå väldigt bra. En brodd har det blitt nått knas med men alla de andra är fortfarande bra.
 
Vi gick direkt till backen med vägen förbi Årtalshuset. Ovanför backen hade det hamnat en gummimatta som Winston inte ville gå förbi. Han pustade och frustade i några minuter men gick sedan förbi så långt ifrån han kunde. Vi gick runt och kom samma väg igen och då gick han utan att tjaffsa och lite närmare. Nästa gång gick han exakt där jag ville och utan att sakta ner det minsta. Sista rundan gick vi sakta sakta uppför backen och gjorde halt 3 gånger. Det tyckte han var jobbigt men han gjorde det. Så gick vi över stora vägen och travade förbi Linas gamla hus och fram till Bilverkstaden. Där tvärnitade han från trav för samma kant som han och Noa reagerade på sist vi red där. Vi stod där länge och väl och jag försökte alla trix jag kunde men till slut gick jag fram och drog han över "kanten", det är alltså mörkt grus som blir ljust mitt på en stor plan. Sen fick han gå på en volt för att komma över denna plötsliga fobi för en kant och efter 3dje varvet gick det utan problem. Då fick han trava 2 varv åt höger och sedan två varv åt vänster och sedan fortsatte vi trava tillbaka mot Linas gamla hus och fram till storvägen. Över vägen och förbi Årtalshuset och sedan gick vi till Ladugården och vände. Övade på halt till trav och sen halt igen. Han lyssnar bra om man är bestämd i början.
 
Jag upplever att det går lättare nu än när jag tömkörde med spö, tror att det beror på att det är ännu en sak som jag läre ha koll på och att han lätt blir tjurig om man blir för precis och hård. Sen vill jag ju att han ska lyssna på min röst oavsätt läge. Men som idag skulle jag ha behövt spöt vid Bilverkstaden så nästa gång jag går dit så ska jag ha spöt med mig. Jag lirkar ju mest med honom när jag vill att han ska göra saker. Jag tror det passar oss, jag tar alltid igenom det jag vill men ibland blir det på ett sätt som inte är mitt förstahandsval men kanske hans. Känner änsålänge att jag och vi inte har något att förlora på detta sätt att förhålla oss till varandra. 
 
Stor och liten i deras krypin

Kommentarer
Postat av: Jen & Johnny

Hehe vad söta de är!

Svar: Ja stor och liten :)
Hanna

2013-12-05 @ 20:37:15
URL: http://johnnyochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0