H E N

Tre bokstäver som stör min hjärna. Jag har läst och läst om varför detta ord bör finnas och hur det ska användas men jag accepterar det inte. Jag tycker att det är ett jävla fjant låtsasord för människor som inte har något bättre för sig än att hitta på onödiga ord. Jag sitter här i soffan och kollar på Biggest Loser och det står hen, hen, hen tre gånger på en mening. Nä alltså det är inte okej. Finns verkligen det här påhittade ordet nu??
 
Jag stör mig nog mest för att det ser ut att vara felstavat, sen för att jag inte vet om det är en hon eller han dom menar och sen förstår jag inte syftet varför en han eller hon skulle vilja bli kallad någonting som inte finns heller. Varför är det så fel att vara kille eller tjej?? Fattar verkligen inte grejen och jag tänker faaan kalla varenda jävel för HAN, HON, KILLE, TJEJ, POJK, FLICKA lite för ofta från och med nu och i framtiden PUNKT
 
Eller ja jag kan ju lägga till att jag älskar att placera människor i olika fack och jag tycker inte ni som inte gillar det har mera rätt med ert runtflytande flummiga sätt att se på saker. Vi är olika, acceptera faktum och sluta använda detta påhitt.

Kommentarer
Postat av: Lina

ouch! :P
jag är helt positiv till användandet av alla könsneutrala ord, men nu sen "hen" liksom började användas flitigt i media är det liiite irriterande, det kan jag hålla med om. men tänk på alla människor som inte identifierar sig som varken manlig eller kvinnlig (myself included), vad ska dom kalla sig? det är ju upp till var och en men jag tycker att man åtminstone ska inför ett tredje alternativ, det könsneutrala!

Svar: Alltså hur menar du att du inte identifierar dig som kvinnlig? Kvinnlig ser jag som ett sätt att vara. Tjej eller hon är bara ett benämnande för mig, det innefattar inga kriterier mer än könet då. Vad ska ordet användas till?
Hanna

2013-02-21 @ 18:15:09
Postat av: Lina

Håller med dig Hanna!

2013-02-21 @ 21:22:45
URL: http://olinao.blogg.se
Postat av: Nina

Japp här är en till som håller med Hanna.

2013-02-22 @ 00:13:03
Postat av: Lina (igen)

Jag identifierar mig inte som kvinnlig för att jag inte är det. Jag är biologiskt sett kvinna men på insidan stämmer det inte med könsidentiteten som tillhör könet kvinna, inte heller det som tillhör man. Som att vissa föds till män men känner sig (och lever) som kvinnor och senare byter kön (och vice versa så klart). Det är struligt det här med kön, identitet och benämningar och det är oftast de som är "normala" som har svårt att förstå varför.

Svar: Ja men jag förstår inte vad ordet ska vara till för. Den personen blir väl inte mer "normal" eller accepterad för det? Det är väl bara för att den vill hamna i ett namngett fack då?!
Hanna

2013-02-22 @ 13:11:10
Postat av: Anonym

Håller helt med dig!! Stör mig så otroligt mycket på ordet "hen"
Och när dom säger "ja men det är enklast att använda ordet hen när man ska till läkaren om man inte vet om det är en kille eller tjej"
Vad spelar det för roll? Det är väl läkaren man ska träffa och inte könet! :P
Varför räcker det inte att säga "idag ska jag träffa läkaren"
Vem bryr sig om det är en kille eller tjej?!

Svar: Ingen aning men jag kanske är för normal för att förstå då. I don´t know.
Hanna

2013-02-22 @ 17:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0