Modig

Idag var ledordet på min ridtur Modig. Jag hade bestämt mig för att utmana mig själv lite. Alla mina ridturer handlar mest om min mentalt. Visa är en stabil häst som troligtvis vem som helst kan rida. Men jag är en fegis. Så idag hade jag bestämt att vi skulle gå till kyrkan och vända. Det betyder förbi haghästarna och vildhästarna. Så sagt och gjort, inga kryphål utan vi gick direkt dit. Haghästarna blev tokiga och galopperade runt och busade i den maghöga snön. Visa gnäggade lite och spände upp sig lite men gick framåt efter min önskan. Sen kom vi till delen mellan hagarna, där var hon lite jollig.. ville inte gå bredvid snödrivan eller postlådan utan ville åma runt sig och helst vända. Men nu var tanken framåt. Vildhästarna kom inte till kanten för det var för mycket snö. Och det var en nedrans tur för stängslet ligger under snön så det är ju bara för dom att traska över och kanske fastna. De gnäggade och vi travade till och med uppför backen mot kyrkan. Sen vände vi och red tillbaka samma väg. Innan postlådan så red vi in på en väg och travade en sväng. Det var svårt för Visa ville inte alls ditåt och hon reagerade på pinnar i snön mm. Men det var skitbra träning för mig att få kämpa lite med henne. Hon är ju så himlans lätt annars. Så dett var verkligen ett behövligt pass och jag var cool lugn hela tiden. Sen gick vi förbi haghästarna och gjorde lite halter och starter innan vi travade resten av biten hem över kullen till hundhuset. Så klockrent gick det! Kuuul!!
 
Sen skrittade vi en sväng och travade sedan in vägen mot vattenhuset och tillbaka. Det är nog en bra galoppväg senare i vår utvecklig eftersom vägen svänger lite hela tiden. Sen skrittade vi av och gick även en bit efter lillastorvägen. 
 
Känner mig grymt stolt och modig efter dagens strapats. Ju längre från stallet vi kommer dessto mer tittig men uppmärksam blir Visa vilket jag i nuläget uppskattar. I början gillade jag det inte alls.
Ops. Nu läre jag springa.. puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0