Ridning x2

6 timmar i stallen har gjort sin rätt. Min kropp värker och mina vrister svider. Lina var hård idag, jag skulle luta mig bakåt, vrida tårna inåt, inte röra fötterna, stilla, halvhalter, inte obalans...å nu TRAVAR vi. Mmm å se till att inte drutta av också. Att rida Tage är som natt och dag motför Visa.
 
Första turen blev med Tage, han är en dröm i stallet, står stilla, tycker om att bli ompysslad och reagerar inte på någon utrustning utan står mest bara där. Jag fick hoppa upp med hjälp av en pall som är typ 2 dm kanske, förra gången hade jag en stubbe som var typ 5-6 dm, lite skillnad men jag kom upp. Apnervös var jag såklart. Mest tyst tror jag att jag upplevs. Jag är tyst eller säger Nej eller Neee inte än..
 
Själva ridturen var snöig, nervös, jobbig och rolig. Vi travade mycket, säkert halva tiden och vi var ute i 40 minuter. Jag upplever det som väldigt svårt att rida Tage. Tage är hård och stark i munnen men känns ändå seg på något vis, okänslig vid skänklar, rak i kroppen och stabil, men man vet aldrig vad man kan vänta sig riktigt. Jag slet som en jävel. Lina var ju sträng och påpekade många av mina brister och fel idag. Det behövde jag, jag gillar att ha saker att träna på och lära mig rätt. Men jag blir tokfrustrerad när det inte går att göra så som jag vill. Eller när det inte blir som jag tror att det blir. Luta mig mer bakåt är det allra allra svåraste och det viktigaste. Lina sa också en sak som säkert skulle motivera mig men som jag bara kände what?! Hon sa "Du kan inte rida sådär med fötterna när du ska rida med sporrar!!" Nä men vet du Lina jag kommer väl aldrig att rida med sporrar i hela mitt liv haha.. Men jag vet att det var för en god sak, lite roligt bara.
 
Jag kände mig lugn idag och blev inte rädd en endaste gång. Han fick troligtvis en sån räddattack också när det var nå fåglar bakom en husvagn. Jag trodde att han snubblade rejält haha.. tänk om han hade stuckit med mig då. Herre gud vilken tur jag har som får uppleva att jag klarar mer än jag tror flera gånger om! Tage är otroligt spännande att rida. Jag känner mig jättedålig eftersom jag inte kan och har svårt att ställa om mig men ändå duktig för att jag verkligen kan och får rida på denna skönhet. Jag har en nedrans tur som har Lina som guidar mig och hjälper mig på alla sätt.

 
Andra turen blev med Visa. Visa är yber känslig och lätt i munnen och skänklar, hon är dock lite slingrig i kroppen. Alltså jag tror att de måste vara varandras motsatser. Försöker tänka på min sits och luta mig mer bakåt men det är fan så mycket svårare med balansen bakåtlutad. Benen ligger mycket bättre på Visas rygg så det är lättare att hålla fötterna bättre. Tror jag iaf, Lina är ju inte med och domderar där:P. Vi red huxflux och hon var till och med pigg bort från stallet idag. Vi stötte på lekande barn, en lös hund, två skotrar och sen utmanade jag ödet och gick bort mot kyrkan då vi skrittade av. Det var några som var till stallet och gick en sväng med Lukas så dom var borta vid kyrkan. Hästarna i hagen blev helt galna och gallopperade runt och busade så Visa blev helt till sig och skulle visa upp sig från alla sina fina sidor så då vände vi och gick hem. Hon vill typ småtrava mest hela tiden men då gick det jättebra och lugnt, trots bilar och att vi var påväg hemåt. Jag vill tillägga att Visa inte är rädd för någonting som traktorer, bilar, skotrar, hundar men jag är skeptisk till ALLT.
 
Jag är ju världens lyckligaste tjej när jag får rida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0