Mat inspo

Har varit riktigt dålig på att dela med mig av vad jag äter ett tag nu igen. Äter mest ihopplock så det blir aldrig några nya recept. Men jag tänkte nu att jag ska testa lite nya maträtter eller ja nygamla.
 
Skinkröra är först ut. Det känns som en god bra rätt att ha i matlåda såhär till sommaren. Skönt med något kallt.
Rökt skinka, gurka, rödlök, fetaost, tomat(om man vill), paprika, oliver, creme fraiche, kryddor. Blanda och ät!
 
Kyckling gryta är väldigt lämpligt att ha i matlåda och eftersom jag ska jobba dygn nu så behöver jag tre måltider per pass.
Kycklingfilé, svamp och grädde/cremefraiche. Skär kycklingfileérna i mindre bitar och stek i smör, dela svampen och lägg i bland kycklingen som nästan är klar, blanda i grädde/cremefraiche. Jag brukar ta 4 kyckling, en kartong(250 gram från Lidl) champinjoner och ca 1-2 dl grädde och en burk cremefraiche. Tips till matlådor är att bara lägga i någon fryst grönsak typ broccoli, blomkål eller gröna bönor direkt i matlådan och sen på med grytan. Jag ska dock försöka äta så lite tillbehör som möjligt.
 
Räk mix detta har jag alltid hemma så därför blir detta en perfekt "sista minuten" matlåda. 
Räkor, riven ost, gurka, persilja, kokt ägg, tomat(om man vill), oliver. Ta upp räkor, persilja och riven ost ur frysen och lägg i en matlåda. Skär lite grönsaker och lägg i 1-2 kokta ägg. Servera gärna med en klick Aioli(köper den på Hemköp för typ 11-12 kronor).
 
Ja det var allt för idag. På fredag ska jag tipsa er om en svingod och enkel laxmåltid som jag ska bjuda mina vänner på. Jag har ju en utmaning 77 LCHF dagar! och ibland lägger jag ut dagen måltider på Instagram.
Lite för mycket jordgubbar och det kommer ju troligtvis att visa sig på vågen denna vecka. Men vafan jag känner att det var värt det. Nu är det gjort och jag ångrar inget, för jag HAR hållt mig till det jag ska äta. Jordgubbar ingår faktiskt där. Så jag tänker inte göra en stor grej av det. Shit va bra det går nu, lite overkligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0