Ridit Tage

Jag hade turen att få vara ta hand om Tage idag och även rida en sväng. Marken var hård så vi tog en tur till Sibo och tillbaka. En skritttur med lite trav och 5 meter galopp. Min första galopp utanför padocken på Tage. Det tog slut fort för jag var inte alls beredd på hans drag. Alltså shit vilket drag han hade i fattningen. Jag behövde knappt peta på honom för att han skulle börja galoppera och sen kändes det som när Winston drar iväg i ofrivillig galopp. Med väldig kraft. Så himla häftigt men lite läskigt. Och så var det mörkt och på sidan av asfaltvägen, näe läskigt. Men nästa gång kanske vi kommer 10 meter haha..
 
Jag känner mig dock väldigt mycket tryggare på honom nu motför förut. Han är ju lite fessig och det första han blev rädd för idag var när Lina drog i en kardborre på jackan. Men jag upplever inte alls dessa hastiga rörelserna lika obehagliga längre. De är inte roliga men nu vet jag att jag har en chans att sitta kvar. Det sjukaste var när vi gick i tunneln under tågrälsen och Tage rörde inte ens ett öra när tåget dundrade förbi.
 
Jag blev helt varm efter vår ridtur idag och Lina tyckte nog att det var som en fis i rymden. Jag tycker det är väldigt skönt att kunna rida till Sibo och vända utan att vara rädd och verkligen känna mig mer avslappnad och njuta i stunden. Lina sa att jag hade pratat hela ridturen idag och det är ju härligt för när jag blir spänd så blir jag tyst eller vrålskriker haha.. Nä fy farao vad roligt det är att rida och att få chansen att utvecklas. Det är väldigt lätt att fastna i tryggheten på en häst tror jag även om man får en mycket bättre grundtrygghet så är det alltid spännande att rida andra hästar.
 
      Jag & Tage - Lina & Bronzac

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0