En kväll i stallen

Åkte till Bronzac först ikväll, fixade allt i stallet och gick sedan en promenad med honom och Baltazar. Han har äntligen blivit bra efter att han varit halt på ena benet. Det är så skönt att han känns bra igen! I Lillstallet mockade vi först innan jag gick ut i hagen för att få hästarna att gå in själva. Det gick inte alls. Jag lyckades få med mig alla ifrån hörnet allra längst bort från hagen. Jag tog fast Lukas för det är han som jagar upp de andra så att de börjar springa runt. Det gick bra en bit sen började Dansa tjafsa och hon sparkade bakut rakt mot mig en gång för hon tyckte väl att jag var jobbig som ville bestämma. Det slutade med att vi fick leda in allihopa.
 
Gjorde snabbt i ordning Winston för en skrittrunda i mörkret. Allting gick jättebra tills Lina upptäcker att han går lite orent bak. Det är som att han är stel tycker jag. Vi tror att det kanske är träningsvärk. Han är verkligen väldigt otränad och jag har aktiverat honom varje dag sedan han kom. Men vi tar det väldigt lugnt och försiktigt.
Fredag: Red runt Trekanten i skritt. 10-15 minuter.
Lördag. Red fram och tillbaka till Annikas hus med hedvid och Lukas och sedan fram och tillbaka till ladugården med Lina och Noa. Vi gick upp på åkerplätten bredvid huset en gång och vände. 45 minuter.
Söndag: Red runt Lillskogen med Lina och Noa. Kuperad terräng. Travade två sträckor totalt ca 2-3 minuter. Hela rundan tog kanske 40 minuter?!
Måndag: Tömkörde till ladugården och tillbaka. Gick upp och runt åkerplätten vid huset 2 gånger. Travade på en stor volt vid Trekanten. 30-40 minuter.
Tisdag: Skrittade till Kyrkan. Travade lite för att Lina skulle kunna kolla hur han gick. 25 minuter.
 
Alla texter jag läst om igångsättning har mycket mer krav än vad jag känner att jag haft dessa dagar. Så vi får skynda väldigt långsamt och hoppas att detta är träningsvärk som ger honom lite muskler. Han kan ju även ha vrickat till sig i hagen när de rejsat runt. Han rejsar dock inte speciellt mycket. Han travar mest iväg i sakta mak. Ja hursom så känns det skit att han inte är helt hundra. Men this is my new life.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0