Högergalopp med Lina


Har haft problem med att 
få till högergalopp på Winston och igår bad jag Lina om råd. Jag kan ju det mest grundläggande i ridning som öka och sakta av. Jag kan galoppskänkeln även om jag måste öva på att bli mer stabil. Jag har ganska mycket kunskap liggandes lite gömd i mitt huvud men det är himla mycket jag inte får fram med min kropp och när det inte fungerar på en gång så tänker jag att det nog är fel sätt att göra på. Därför är det himla bra att ha Lina så att jag hela tiden kan kolla av att det blir rätt för både mig och Winston i längden.
 
Just nu har jag varit lite konfunderad över varför vi aldrig lyckas med högergalopp. Jag har klankat ner på mig själv ganska mycket om att fattningen kanske inte är tillräckligt tydlig eller att jag borde göra någonting annat. Jag har provat att ställa huvudet till höger och i början upplevde jag att det fungerade bra men sen blev det omöjligt igen. Jag har provat att ställa huvudet till vänster men det kan jag inte se någon klar förbättring av, tror att man måste böja honom rejält så så att han tar högergalopp på grund av att han tappar balansen lite. Jag har haft honom helt rak, jag har fattat i högersväng, jag har låtit honom springa in i galoppen, jag har lagt tyngden på höger sida, jag har kortat honom tajt och fattat, jag har släppt tyglarna och givit honom mycket frihet. Ingenting har känts som ett vinnande koncept och nu hade jag nästan tappat tron på att han kan ta den. Så omöjligt har det känts.
 
Men så igår kämpade Lina länge med honom. Hon fattade galopp över 10 gånger och han valde alltid vänster trots att fattningen sa höger. Men så på slutet då de skulle galoppera hemåt valde han höger galopp och tog båda raksträckorna hem i den. Woohooo!
 
Så nu ska jag tänka som med all galopp i början. Att ha lite krav, endast att han ska ta höger. Fart, stil och hur vi kommer dit känns inte lika viktigt. Gärna fatta galopp så att vi kan hålla den en längre sträcka när vi väl fått in den. Ha tålamod och avbryta 111 gånger om det behövs. Han är ju så himla mycket starkare i vänstergalopp nu så han tar den med lätthet(och som jag fick kämpa med att ens få honom i galopp alls för några månader sedan, det är så mycket bättre nu!!). Vi kan öka, minska och ta den från sakta trav eller nästan skritt och han är mer villig att galoppera helt enkelt för att han orkar mera. Så jag får tänka på det och kämpa ikapp med högergaloppen. Det viktigaste är nu att jag vet att han kan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0