Skojig kväll

 
Hade en riktigt rolig kväll igår. Åkte matta efter fyrhjuligen, Lina åkte snowracer aka Bob som hon kallar det. Vi var ut i över en timme och susade runt. Det är så jäkla roligt! Innan dess gjorde vi smörgåstårtor till Johans 25års kalas. Innan dess blev vi bjudna på tacos av mamma och pappa. Innan dess var vi ute och red men det skriver jag om sen.
 
När jag loggade in här och skulle blogga så tappade jag sugen. En läsare hade tolkat mina ord på ett obehagligt sätt. Men en blogg och mina ord är ju öppen för egna tolkningar. Tur att det bara var en som tolkat mig så fel.

Kommentarer
Postat av: Lina

Trist att du tappade sugen, det var verkligen inte meningen att göra dig ledsen - jag ville bara påpeka att du uttryckt dig på ett stötande vis och jag förstår inte hur andra människor INTE kan uppleva det som stötande.. Ni kanske har för några queermänniskor i era liv? ;)


Svar: Det är ingen fara du får tycka precis som du vill om hur jag formulerar mig. Jag förstår fortfarande inte vad som är stötande.
Hanna

2014-02-03 @ 14:06:59
Postat av: Nina

Lina: Förstod du verkligen inte att dina ord skulle såra Hanna? Jag menar din kommentar var ju riktiga påhopp och antydningar.
Hur ska jag tolka den sista meningen i din senaste kommentar??

Svar: Du är så himla snäll och bryr dig om mig:). Jag är inte sårad jag blev bara lite paff att man kunde missuppfatta mig så. Jag har bett mina nära och kära kolla inlägget och de uppfattade det inte alls som negativt men å andra sidan känner dom mig också. Sen så beror det kanske på hur man vill se på mig som person. Jag har tydligen ett flertal gånger skrivit "klumpigt" om homosexuella vilket aldrig vart min mening. Men Lina/Lotta har nog en dålig bild av mig redan och då är det ganska lätt att bli störd av mina ord?!
Hanna

2014-02-03 @ 15:10:47
Postat av: Lina

Nina: Jag tycker verkligen inte att jag skrivit något som kan uppfattas som sårande till Hanna, däremot har jag påpekat att jag tycker att hon uttryckt sig klumpigt och sen ställt motfrågor för att kunna förstå resonemanget bakom detta ”klumpiga uttryck”. Det finns andra liknelser en kan göra utan att jämföra med något så annorlunda som just homosexualitet. Det tycker jag trivialiserar en så pass stor del av människan till något vi kan välja att vara de dagar vi känner för det. Jag upplever det inte som att jag hoppat på Hanna – det var åtminstone inte min mening – så du får gärna peka ut när jag gjort det så ska jag försöka förklara vad jag egentligen menade, även om jag tyckte jag var ganska solklar..
Vad gäller den sista meningen så får du gärna tolka den hur du vill, men det jag syftade på var att Hanna verkar ha för några homosexuella människor (eller bi-, trans- etc) i sitt liv – annars skulle hon tänka mer på hur hennes ordval kan verka stötande för oss som inte är helstraighta. Det finns alldeles för många vanliga människor med offentliga plattformar som kommer undan med att vara kränkande, stötande eller rentav fientliga (nu talar jag så klart inte om din blogg, Hanna!) och sedan fortsätter detta beteende eftersom ingen har vett nog att peka ut felen de gör och säga ifrån.

Svar: Jag är inte sårad bara lite besviken att någon som läser min blogg tolkar det jag skriver så fel. Jag jämförde inte lchf och homosexuallitet, jag jämförde känslan som man kan känna i båda dessa fallen. Jag har ingenting emot homosexuella och om du kände mig i verkliga livet skulle du veta att några av mina bästa vänner är det. Det är bra att du reagerar mot det du upplever som orättvisor och stötande, jag tycker dock inte att du har så mycket att hämta här för jag är inte någon som du borde ogilla.
Hanna

2014-02-03 @ 16:46:05
Postat av: Lina

alltså den mening jag finner mest provocerande i hela det inlägget är den här: "Jag tycker det känns lite som om man är homosexuell då måste man berätta det för allt och alla och prata om det konstant. Men om man är heterosexuell så är det bara så". Om det är just en känsla av utanförskap så finns det ju en miljon andra liknelser att använda.

Jag förstår att du inte vill älta den här "debatten" något mer (inte jag heller om jag ska vara ärlig) och jag VET att du är en smart och genomsnäll tjej, men jag tänker på en annan smart och genomsnäll tjej jag känner som blir mordhotad för att hon är öppet homosexuell och jag kan inte låta bli att ifrågasätta. Inte bara för hennes skull, utan för min egen också.

Och så vill jag gärna inflika att PMS-kommentaren i det förra inlägget var fruktansvärt onödig om den riktades till mig (Nina, du kanske kan förklara poängen med den?) för PMS har verkligen ingenting med saken att göra.

Svar: Upplever inte du att homosexuella lever lite mer för sin sexualitet än heterosexuella? Det var just en känsla av utanförskap jag var ute efter. Jag hade faktiskt ingen aning om att människor blir mordhotade på grund av sin sexualitet i dagens Sverige.
Hanna

2014-02-03 @ 18:26:06
Postat av: Lina

Lever lite mer för sin sexualitet? Nej, jag förstår knappt vad du menar med det. Jag går inte direkt runt och skryter om mina sexuella preferenser, men om någon frågar så svarar jag så klart, trots att det inte är någon annans ensak än min egen. Mordhot och andra otrevligheter har tyvärr blivit alltmer förekommande nu sedan SD brett ut sig över landet.

2014-02-03 @ 19:57:11
Postat av: Lotta

Jag har ingen direkt förutfattad mening faktiskt.
Kikar in här ibland och det brukar va så sällan att jag tänker "aha, nu är det så", "oj, hon har en häst", "oj va hon har gått ner i vikt" - mest sånt.
Däremot får jag klåda av LCHF-grejer, det är nog det jag stör mig på.
Såg kommentarerna i "lögnare"-inlägget och blev matt på Nina, som nämnde PMS som en pik för att någon uttrycker sina känslor angående homo/lchf. Tyckte Nina var sjukt onödig.
Det var allting sett från mitt håll.
Blogga på, det är kul att se vad som händer från halvår till halvår faktiskt!
Och ruggigt cool häst du har! :)
/L

Svar: Tack, ja han är fin :)
Hanna

2014-02-04 @ 08:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0