Stjärnorna

Vi har hittat en ny väg hemma vid stallet som vi provade idag. Skogsvägen mot Segersta. Winston och jag red där den gången han var en monsterhäst och skuttade ut på en åker mm. Idag skötte han sig så jävla bra att det inte är sant trots blåsten.
 
Han var otroligt lätt i munnen, hela ridturen!
Han lyssnade riktigt bra på skänklarna.
Han var sitt allra bästa jag förutom i galoppen då han vissa gånger segade. Men sista galoppen som var uppför en ganska brant backa tryckte jag på honom för Lina ville fortare och då tog han i med all sin kraft och gjorde en ökning. Det värmde mitt hjärta! Traven var klockren idag, han blev lite trött i slutet och vill då gärna öka men han lyssnade fint och gjorde som jag bad. Skritten är ju för trökig tycker både Winston och jag men vi kämpar på med den och Lina tjatar på oss när vi inte gör det vi borde(vilket är typ halva ridturen haha).
 
Han fick slita lite idag, vi körde ganska hårt och längre än vanligt. Det är så roligt när man känner att han är på G och verkligen vill framåt(även då vi går bortåt). Vi kom till skogsvägen och hann gå en bit tills jag ser att det står en skåpbil på vägen och jag bara "Lina, det står en bil där framme". Hon bara "Mmm" väldigt obrydd. Jag: "Näääe hör du det är en motorsåg.... eller skogsmaskin!!" Lina: "Ja jag hör det, vi skrittar..". Och förbi kom vi med alla kroppsdelar i behåll haha.. Dansa blev lite rädd då ett träd ramlade inne i skogen så hon lyckades slinka förbi mig och Winston för Winston ville inte alls gå först förbi någon jäkla maskin(tänkte jag men i själva verket stannade han och bajsade). När Dansa gick förbi fick han dock fart och sen var vi förbi och då gick vi förbi och gick först igen. Travade nästan på en gång och då var hästarna coola!
 
Jag måste tänka på att:
* Inte ge upp när jag tror att det är för jobbigt för Winston utan verkligen vara bestämd och kräva att han gör som jag vill. Gjorde det idag och då blir han ju så mycket mer lättriden efteråt.
* Stå upp i galoppen. Det går ju lättare och lättare ju mer framåt han blir, men även när han är svår att få fram skulle jag tjäna på att vara lätt i sadeln.
* Sluta säg "Bra". Winston tvärnitar och tror han är klar. "Duktig" eller "Wiihooo" funkar.
* Winston är inte rädd! Var lugn och lita på honom!
 
 
Dansa den stjärnan skötte sig så himla bra! Hon är som en riktig häst nu som man verkligen kan räkna lite med. Jag sitter inte och är yber nervös att hon snart ska skutta förbi oss och tok sparka eller bara dra. Det kommer hon säkerligen att göra någon gång i framtiden men hon känns mer stabil än någonsin nu! Skogsmaskinen blev hon lite rädd för men vafan vi red typ 30 meter från den då den höll på att såga ner träd som rasade på de andra träden. Det var fåglar som flög och tjottrade, folk, hund, maskiner, någon typ av brännugn, någon som knackade på fönstret, bil med släpvagn och massa mer som hon skulle kunna ha blitt lite rädd eller iaf tittat lite på. Nada bråk ställde hon till med. Så idag får våra hästar en stjärna på himlen!

Kommentarer
Postat av: Linda

Kul! :)

Svar: Jaa :)
Hanna

2014-02-15 @ 20:49:57
URL: http://lindabj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0