Nyårsmiddagen

Sanna och jag har våra klara favoriter som vi nästan alltid äter när vi träffas. Lax med lapptäcke var våran standard rätt på nästintill alla lördagsmiddagar. Igår blev det samma rätt men med lite modifikation.
 
 
Lax i ugn
2 laxfileér
salt
2 dl riven ost
2 msk provencalska örter (frysta)
2 msk persilja (fryst)
 
Lägg laxen i en ugnsfastform, salta, blanda ihop osten och kryddorna och ha på laxen. In i ugnen 200 grader 20-30 minuter.
 
Grönsaker i ugn
Broccoli (fryst ekologisk)
Blomkål (fryst ekologisk)
Gröna bönor (fryst ekologisk)
Rödlök (ekologisk)
Kantareller
Vitlök
salt
olivolja
 
Lägg allt i en stor skål och salta, riv i vitlök, ha på olivolja och blanda runt. Detta gör med fördel några timmar innan tillagningen. In i ugn i 200 grader ca 30 minuter.
 
Tzatsiki
1 gurka
1 burk turkyoghurt 2 dl
1 vitlöksklyfta
salt
 
Riv gurka och vitlök. Tryck ur så mycket vatten du kan ur den rivna gurkan. Blanda ihop med yoghurten och salta. Låt stå någon timme innan servering.
 
Till efterrätt åt vi vår favorit chokladmousse med hallon! Eller Sanna åt och jag åt min till frukost idag. Den är väldigt mäktig och jag åt så himla mycket mat. 
 
100 gram 86% choklad
3 dl grädde
2 äggulor
 
Smält chokladen. Vispa grädden. Separera äggulorna. Blanda ihop lite grädde med chokladen innan du blanda ihop allting. Ha upp i fina skålar, servera med hallon och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0