Till E ensam med pollen i mörkret

Stängde ikväll och blev lite försenad eftersom man ska plocka ihop och låsa och greja och jag är ju lite ny. Så kom till stallet när det var mörkt redan såklart. Snälla underbara Lina, Annika eller Frida hade mockat till Winston och gett honom hö som han stod och mumsade på när jag kom. Hade bestämt mig för att rida till E. Jag upplever att Winston är lite fessigare dels när vi är själva och när det är mörkt. Men jag tänkte att det går nog bra, det känns faktiskt tryggt och bra med honom nu igen. Dock var det längesedan jag red ut själv och jag har aldrig gjort det i mörkret.
 
Planen:
* Rida minst till bron(detta ändrade jag snabbt när jag insåg att det blåste som faan i stallet till kyrkan:P)
* Höger galopp
 
Ja enkelt kan tyckas men för oss är det helt okej. Ville verkligen bara ha en ridtur som genomgånget gick bra och att vi var glada ihop. Vi lyckades!
 
Vi skrittade till Tåget(Markerade typ 4 gånger och började backa 1 gång vid infarter och en postlåda, men det känns som att han lägger ner det där snart, kanske, mycket mer lättövertalad idag iaf). Travade till svängen då vi stannade och backade och fjatade oss en stund. Galopperade till bron i tillslut höger galopp, wihoo. Skrittade över. Galopperade till tågövergången där vi återigen gick som en slingrig orm och gick fram och tillbaka en extra vända för att jag ville gå bredvid en vägskylt(som Winston verkligen inte är rädd för egentligen). Sen tog vi en längre höger galopp upp mot backen och där var jag nöjd så jag avslutade i vänstersvängen upp mot backen och vände hemåt. Tog då vänster galopp och lät Winston rejsa på, han älskar det! Kom till tågövergången och Winston går alldeles bredvid skylten, Wiihoo! Så galopperade vi till bron och travade över och sen körde vi lite tempoväxlingar i traven för att han ska lyssna och inte ligga på. Han blir lite på och dragig hemåt men inte alls som när vi rider bakom Dansa vissa gånger. Sen provade vi galopp från skritt, det gick sådär men han tog höger galopp. Tvärnitade från galoppen till stoppskritt vid en liten bäck som finns på vänstersidan innan svängen. Drog på lite efter svängen fram till järnvägen. Sen skrittade vi till uppförsbacken och sen travade vi en bit innan vi tog en sista galopp vid kyrkan. Sen långa tyglar nästan hela vägen hem. Smilla kom och skällde på oss så Winston susade iväg kort bit(han är inte rädd för hundar så han passar nog mest bara på). Han var svettig och kändes precis lika nöjd som mig när vi kom tillbaka till stallet.
 
 
 
Innan - Under - Efter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0