Suget is back

Dansa är igång igen så Winston och jag fick sällskap till E. Vädret var varmt men ganska blåsigt, vilket kan vara det bästa vädret! Hästarna var lite sega men Winston kändes ändå glad vilket är en så härlig känsla. Första galoppen tjafsade han i precis som han gjort tidigare gånger och då jag har blitt frustrerad. Idag var jag bara lugn och bestämd. Jag kände mig åtminstonde lugn och bestämd. Så efter inte alls många metar tar han tillslut galopp och är jätteduktig. Han blir tveksam och saktar gärna av när vi ska förbi människor efter vägen men idag lyssnade han på mina signaler och körde på.
 
Resten av ridturen var en dröm! Så pigg och glad och suget till galoppen var tillbaka. Jag har ju i perioder tyckt att det vart lite jobbigt att han inte kan trava utan vill dra iväg i galopp men som jag hade saknat det! Han får hundra gånger mer gärna ha det suget än att vara en tjurskalle som inte vill gå fram. Lina och Dansa gick först ganska mycket idag och det gick så jävla bra från tåget till huset på kullen. Winston hittade en galopptakt och sänkte huvudet och kämpade på i en ganska sakta takt bakom Dansa och detta utan att rycka med huvudet eller försöka dra på. Så himla stolt!! Sen skulle Dansa ta höger sista biten efter kullen och behövde då bryta av någon gång. Det var inte Winstons favvo så när han väl fick ta galopp så kom det en Wiiiiihoo spark men det gick bra. Jag känner mig så mycket lugnare och mer stabil på honom nu att jag kan ha överseende med en spark i månaden;).
 
Han håller fortfarande på å skyggar för grejer ibland och i galoppen kan det vara lite riskabelt. Han studsar ju liksom till med frambenen och det tycker jag inte om. Idag var jag kvick att smälla till honom på bogen så han precis var påväg att stanna någon gång och då skärper han sig och fortsätter. Det känns som att jag bara behöver lära mig att vara lite före honom hela tiden så att jag hinner korrigera innan han gör nått större för då har jag mycket mer chans att sitta kvar.
 
Imorgon ska vi ha besöksridning igen!! Det gillar Winston!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0