Handhäst test

Ja vad ska jag säga om dagens test? Mitt uppdrag var att testa att rida Winston med Lukas i handen. Det gick rätt så bra efter en bit då vi hittat våra positioner. När Lukas sprang före blev Winston stoppad av en ettrig liten Lukas som högg mot honom. Annars gick det faktiskt över förväntan för att vara första gången. Winston var riktigt pigg idag så Lukas småjoggade eller gick precis likadant som när jag går mina hurtrundor.
 
Så kom vi till Ladugården och helt plötsligt dyker det upp några springande kossor alldeles brevid oss och Winston for iväg i en jävla fart. Lukas släpades med den stackarn. Det gick inte att få stopp på Winston och Stora vägen kom bara närmare och närmare. Jag såg en stor vit lastbil med släp och tänkte att nu kommer vi att bli mos. Men med några meter tillgodo lyckas jag få Winston att svänga upp i skogen. Fort som attans gick det men jag lyckades hålla mig kvar Och hålla kvar båda hästarna. Väl i skogen saktade Winston ner lite och stod i passage, Lukas hade sprungit runt ett träd så han satt fast. Jag valde då att hoppa av och linda ut Lukas och efter några minuter coolade Winston ner sig. Vi gick då tillbaka vid Ladugården och jag hoppade upp igen.
 
Vi mötte en karl som ville knäppa ett kort på oss, så jag bad honom knäppa ett till mig med. Han tyckte att vi var ett fint ekipage haha.. Tänk om han hade sett oss flyga fram tio minuter innan, eller tänk om vi hade haft det på film!! Det vore roligt.
 
På hemvägen var Winston lite spänd och sprallig och började gärna gå lite i sidled och trava ibland. Vid Årtalshuset stod det en traktor och puttrade som Winston blev rädd för och tog två galoppsprång innan jag fick stopp på honom. Så fick han backa typ 10-20 meter i ren protest från min sida. Han är inte rädd för trakorer det är bara fjanterier och en chansning om att få springa iväg. Sen stod vi stilla ett tag innan vi gick hem.
 
Dagens bästa:
Winstons hovar var lättare att kratsa idag igen, så kanske släppte någon spänning igår?!
Lukas hängde på riktigt bra och var inget problem alls att ha med sig någon gång under ridturen.
Jag satt som ett smäck hela ridturen idag, så härlig känsla. Red med barbackagjorden eftersom vi bara skulle skritta hemmavid. Blev ju lite fartigare än vad jag hade tänkt men det gick bra. Sjukt bra känsla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0