Galopp stopp

Idag red jag till E själv medans Lina och Frida fixade stallet. Hoppade av vid haghästarna, på vid kyrkan, av vid tåget och på strax efter tåget. På vägen mot E idag så stannade det en bil med en gubbe som hoppade ur bilen och frågade om han fick fota min vackra häst! Haha Det är verkligen sant folk stannar och berömmer Winston hela tiden. Har dock bara hänt någon gång att de frågat om de får fota. Han fotade ur olika vinklar och bad mig böja Winston huvud hit och dit. Sen tackade han så mycket och så red vi vidare. Mötte en kvinna idag som också berömde Winston och sa att han var så fin, det var när vi travade förbi så det är inte så att jag stannar och pratar med alla. Sen stannade jag och frågade en man vid tågrälsen om de skulle spränga något mer idag och till och med han sa "Men det var då en bastant och fin häst du har"! Haha det är galet härligt att han sprider glädje runt sig!
 
Tränade 11 högergaloppfattningar idag, han tog ingen. Tog flera av dom i tvärare högerkurvor men han får ändå in vänstergalopp. Tog två längre vänster galopper och rejsade på lite. Åhh det är så himlans roligt! Winston lyssnade jättebra även idag. Han blev rädd för två barn som var ute och gungade på vägen hem så han genade rakt över vägen.
 
Nu ska han inte få galoppera längre sträckor i vänster heller för det blir ju en stor skillnad mellan höger och vänster sida då. Ska försöka tråka ut honom så att han tar höger. Tror ni det funkar? Jag är tveksam men jag vet inte hur det fungerar. Ska prova att longera honom och lyckas få honom att ta höger galopp också för det fungerar tydligen för vissa. Att locka honom att lära sig högerfattningen lättare. Provningen fortgår.

Var så fint väder med solen som sken och ute på E så ligger hela sjön alldeles nära.




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0