Söndagsuppdrag 3

Glömde visst blogga om förra söndagens kockande(lagade dock all mat på fredagen då). Lagade en kycklinggryta och en kasslergratäng. Dock tog jag hem alla lådor med kassler för han tycker tydligen inte om det :P. Så nu till denna vecka då jag lagade all mat igårkväll, blev klar halv ett haha.. Min plan var att slippa laga nästa vecka så jag lagade massa mat nu istället. På schemat stod tre olika rätter. Jag gör som så att jag planerar vilka rätter det ska bli i stort men kryddning eller smaksättning bestämmer jag under tillagningens gång om det inte är något speciellt som jag inte har hemma.
 
Önskemålet var "variation" och det är ju inte konstigt eftersom han ätit kycklinggryta hela veckan. Så jag tog en fiskrätt, en kyckling och en köttfärs.
 
Fisken (5 lådor)
 
800 gram fiskfilé
ca 500 gram broccoli
2 ägg
5 dl cremefraiche
2,5 dl grädde
1 paket fryst basilika
salt
svart peppar
 
Fyll botten på en form(20x30) med broccoli, lägg över fisken och salta. Blanda allting annat, smaka av med salt&peppar. Häll över blandningen och schoopa in i ugnen 200 grader ca 1 timme. Fisken var fryst och i väldigt stora fileer.
 
Köttfärsen (7-8 lådor)
 
1 kg blandfärs
2 squash
1 aburgine
2 mossarella
1 fetaost
2-3 dl riven ost
5 dl cremefraiche
2.5 dl grädde
2 ägg
1 tsk sambaloelek
chilikrydda
paprikakrydda
salt&peppar
 
Stek köttfärs och gör som en köttfärssås av kryddorna, färsen och creme fraichen. Hacka grönsakerna och lägg i en stor form, häll på köttfärssåsen och blanda runt. Blanda ägg och grädde och häll i formen och blanda runt. Skär mossarellan i mindre bitar och picka ner dom i formen lite överallt. Strö över riven ost och sist fetaosten.
In i ugnen 200 grader 40 minuter!
 
Kycklingen (7 lådor)
 
2 kg kycklingfilé
Kryddor: citronpeppar, chili, vitlök och salt.
 
Lägg kycklingen i en form/plåt och ringla över olivolja. Krydda med vad du gillar, mycket! Vänd och ringla olivolja och krydda. In i ugnen 200 grader. Jag hade gigantiska fileér på mer än 200 gram styck plus att de var frysta så jag körde 90 minuter. Är de normalstora tar det runt 1 timme. Dessa äts med beasås endast eller på ett ostbröd.
 
Övrigt
Ett annat önskemål som dök upp var bröd så jag slängde ihop några ostbröd att käka till frukost eller mellis. De är hur enkal att göra som helst och väldigt goda. Receptet är poppis på Instagram just nu och jag blir taggad hejvilt när det används vilket är kul. Vill ni ha receptet så finns det HÄR!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0