Bättre är någon annan för att vara bra?!

Jag är lite less på det här snacket som jag hör extra mycket nu när jag är jourhem till kattungarna, att jag skulle vara bättre än någon annan. Jag har aldrig gillat det tankesättet. Jag pratar inte enbart om mig själv här utan i allmänhet att man jämför sig så mycket med någon annan. Det är som att man måste tycka att någon annan är dålig för att man själv ska vara bra?! Jag förstår rent praktiskt resonemanget men jag förstår inte syftet och jag stör ihjäl mig på detta. Jag tycker att jag är bra på många saker. Jag tar väl hand om mina djur. Jag är duktig på att jobba. Jag vet dessa saker i grund och botten, annars skulle jag inte må bra i mig själv.
 
Det är flera som har berättat för mig hur bra och snäll jag är nu när jag tar hand om katterna och det är fine. Det är väldigt snällt gjort MEN om jag inte skulle göra det så finns det massor med människor där ute som skulle ha gjort det. Det finns så många fina människor som bryr sig och som ställer upp. Som bara med kattungarna så har Gerd, Matilda, Camilla och snart Lina och Viktor vart inblandade i att hjälpa dom till att få en chans till ett bra liv. Jag tycker att vi måste höja varandra mer! Det finns faktiskt så många människor som vill väl och som fixar och donar med sånt som inte syns. Alla har inte en blogg och Instagram där de fläker ut att de är jourhem. Men de är värda massor!
 
Det är samma sak med Tjejjouren. Jag trivs med att hjälpa till där jag kan. Men jag tycker verkligen inte att jag är bättre än någon annan men jag tycker att jag gör en bra grej. Jag kan tycka ibland att folk gör det lite väl komplicerat att hjälpa till när det är rätt simpla grejer man kan göra. Men likväl så lever alla sina liv olika och det här är det sättet jag valt att leva mitt liv. Jag ger inte för mycket av mig själv. Kan man ens göra det? Jag är en doer jag är inte en person som sitter hemma och för över pengar till hjälporganisationer som så många andra!
 
Sen nästa ämne "Hästvärlden" OMG där snackar vi jämförelser hit och dit. Jag kan inte jämföra mig med någon jag känner för jag är inte ens på samma planet som de som finns runt mig. Jag mådde rätt så dåligt över det i början. Jag har nu funnit min plats och jag jämför mig sällan med någon eftersom jag är så mycket sämre eftersom vi varken tränar eller tävlar. Men det jag ofta har fokus på är ju känslan och där är jag bra. Jag älskar känslan jag har med Winston. Jag älskar känslan man ser mellan Lina och Dansa. Det finns inte att jag tänker Åhh jag har den bästa hästen och Lina har en såå mycket sämre. Fattar ni tanken här? Jag anar att ni har det här i er omgivning också`?! Jag tänker Åhh jag har den bästa hästen och det har Lina också! Faan vad vi är lyckliga och vilken tur vi har!
 
Jag tycker att jag kan applicera detta på allt från hovslagare som pratar illa om andra hovslagare till nagelfixare som säger att hon och hon är dålig till bönder som klagar på att grannen har fel sorts kor till hotell som säger att frukosten på det andra hotellet är blä. Det är klart att man som företag eller person tycker att det man har eller gör är BÄST men det betyder inte att alla andra är skit eller iaf sämre. Och om man tycker det så kan man vara tyst om det. Jag byter härmed bort personer som snackar skit om andra för att framstå som bättre själv. Jag har bytt nagelfixare till Madde som enbart pratar om sig själv, sin utveckling, utbildningar, aldrig ett ont ord om någon annan nagelfixare har jag hört. Jag har bytt hovslagare. 
 
Jag vet inte om det ligger i människans natur att för att höja sig själv så måste man sänka andra. Jag tycker att det är hemskt, fult och jag vill inte vara så alls. Jag tycker att vi ska vara rädd om varandra och jag tror att om du pratar gott om människor även om ni är i samma branch så ger det dig enbart positiva saker tillbaka!
Även om vi är av olika sort så kan vi bry oss om varandra!

Oj oj nu har du läst ett långt och svamligt men mycket viktigt inlägg. Hoppas ni uppfattar deta rätt nu för jag framstår ju som den perfekta människan som vanligt. Men ni som läser bloggen vet ju att jag inte alls är felfri och det tycker jag är alla människors rätt. Puss och gonatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0