Ambivalent

Min dröm är att rida utan utrustning. Mitt problem är att jag har alldeles för lite tålamod. Jag älskar ju kvickfixar i allt jag pysslar med. Just nu känns det som att jag kvickfixar ridningen med tvångsgrejer som bett och spö. Jag tror inte att Winston lider, det är inte det. Jag vill ju dock att Winston ska vilja allt det jag vill bara för att. Men vi är ju inte där.
 
Min tanke som jag kör på helhjärtat är att jag aldrig ska tappa tålamodet i hantering eller ridning och göra någonting med fel energi. Energin påverkar Winston jättemycket och jag vill ge honom de bästa upplevelserna. Jag tycker att det går bra. Jag morrar ibland men jag känner att det är lite vår kommunikation, antingen morrar jag eller så tjuter jag av gläde och tjoar!
 
Jag rider mest på hackamore nu när jag rider själv. Det känns som att repgrima inte är lika långt bort då, tänker jag fel? Winston är ju sitt absolut lydigaste, mest uppmärksamma och helt avslappnade jag i repgrimma(och även mycket mer framåt i Hack). Men det är ju från marken. Det finns inga ridvägar vid stallet där jag skulle vilja rida i repgrimma, det är ju tåg, bilar, vägar, fyrhjulingar, hundar och massa farligheter överallt. I en hage kanske? Jamen så börjar jag igen, vi är liksom långt långt ifrån ridning på naturlig väg. Vi har massor av markarbete och trust arbete kvar, ändå lockas jag till ridning utan vanlig utrustning. I nästa stund lockas jag av ridning i form, träningar med sporrar och ridning på detaljnivå för det ser så roligt ut och ger verkligen resultat. Jag lockas inte lika mycket men jag dras med i stunden och ett tag efter. Sen längtar jag till en skog igen med Winston utan någonting där vi skrittar runt bland träd och myser.
 
För att komma till min dröm väntar många långa timmar i en paddock med skritt, halt, vänd, halt, skritt, trav, halt, vänd, snurra, backa, halt, börja om. Har jag det tålamodet? Har jag den viljan? Är det värt det? Går det ens att klara? Man kan inte kvickfixa tillit, kan jag skapa så mycket tillit? Jag vill ju ha den lyckligaste hästen i världen och jag tror att det är utav frihet den skapas!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0