Är det verkligen rätt att jag ska vara rädd

Ikväll när jag svängde in på parkeringen så ser jag att det står en bil med tre killar i och som har lysena på. Jag åker förbi deras bil in på parkeringen där min parkering är längre bort. Tanken slår mig att det kan vara några läskiga människor som antingen håller på med något fuffens som jag nu kommer på dom med eller som bara väntar ut någon att agera mot. Jag slår bort tanken och plockar ur mina saker, Baltazar och går mot lägenheten.
 
Jag kommer in på området och ser att alla lampor fram till mitt hus är släckta. Tanken slår mig att någon kan ha pajjat dom med vilje eller att någon bara passar på att agera då det är perfekt när det redan är mörkt. Jag tvekar något på steget men går till min port. Genom porten ser jag att lyset är tänt vilket gör att jag tänker att om någon är ute efter mig så kan de finnas innanför porten. Jag öppnar porten och går in. Får lite lätt panik när lampan släcks och hinner tänka att någon kanske pajjat den och jag står där i det becksvarta mörkret. Jag trycker in lysknappen och lyset tänds men tanken att någon kan finnas kvar hänger i luften ända tills jag, sakerna och Baltazar är innanför dörren och den är låst.
 
Tidigare idag jobbade jag med ett av mina ideella arbeten som innebär alltfrån hjälp med förlängda besöksförbud till kontakt med okunniga poliser till hemska människor som misshandlar sina barn till våldtäkter. Jag är i vanliga fall inte en rädd människa men när man gång på gång på gång får höra alla dessa livsöden så börjar jag att fundera på hur trygg kan man egentligen kan känna sig i en värld full med vidriga idioter?
 
Jag är mer försiktig idag men jag tänker inte låta dessa monster begränsa mitt liv. Vi måste alla hjälpas åt för att få bort dessa människor ur vår verklighet. Det är först när det finns vittnen och bevis som en kriminell kan bli inlåst. Hjälp till om någon ger sig på någon på stan, det kan vara allt från att ringa 112 till att skrika allt du kan till att själv putta bort den som slår, det bestämmer du MEN GÖR NÅNTING! Om du är tveksam till om din granne, arbetskamrat eller kusin gör något olämpligt mot sitt/sina barn GÖR EN ANMÄLAN!! Om den du anmäler är oskyldig, fine! Om inte så har du förändrat uppväxten för de barnen. Det är viktigt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0