Så perfekt

"Har du ramlat av?, Hallååå hallååå" Det var mammas ord idag då jag ringde och sen försvann mottagningen haha.. Passande! Men nej jag hade inte ramlat av utan ridturen idag var så jäkla bra!
 
Han började med att stå stilla när jag hoppade upp, vilket i nuläget är ett framsteg. Vi red mot Hårga för att jag hade bestämt mig för att rida ett hårdare pass. Min plan var att jag skulle ha fokus framåt(alltså kolla dit jag ville och strunta i hur han tar sig dit men han ska fram utan undantag). Inte lägga någon tanke alls på det han kollar på på sidan av vägen, om han kollar så ökar jag farten, INTE saktar ner. 
 
Han var pigg, sprallig till och med. Tills han insåg att det var jobb på schemat, då blev han lite seg och skänklarna tog inte en gnutta. Använde spöt och kickade igång honom lite och resten av ridturen var han helt underbar! Vi höll igång mycket ända bort till Storvägen. Så fort jag tappade fokuset framåt så hittade han tillfälle att titta till på något.  Jag kämpade och kämpade idag med allt från att inte smådutta med skänkeln till att pillra med fingrarna. På hemvägen var han såå lydig och sjukt mjuk och härlig att jag ville typ stanna tiden och aldrig hoppa av!! Han kämpade så himla fint och tog galopp utan att ens försöka öka farten utan ändrade bara gångart och så proade jag så travade han med starka bakben och ett goo som var helt underbart! Alltså när han är såhär är det verkligen en dröm att rida! En något jobbig dröm men en härlig jäkla dröm! Jag var helt slut med väldigt lycklig efter den här ridturen!
 
* Vi kan nu galoppera utan att skänkeln nuddar hela tiden!!
* Vi kan nu öka och minska farten i alla gångarter! Till och med höger galopp.
* Winston går som bäst att börja "jobba" efter ca 25 minuters ridning, efter typ 40 minuter är han på topp.
 
Jag har kommit fram till att anledningen till den sista veckans något jobbiga ridpass beror på att jag inte vart på topp fysiskt. Vilket i sig gör mig för slapp och obestämd. Jag har haft ondare i handleden vilket stör ridningen då jag inte kan röra fingrar och händer som jag vill. Idag hade jag hade laddat upp med att smörja in handen med Voltaren och så har jag ökat MSM dosen för att förhoppningsvis sänka smärtnivån i kroppen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0