Underbara häst

 
Idag red jag och Winston via Hårga ut till Storvägen (7,4 km). Vi rider sällan dit på grund av att Segersta vägen är så smal nu och det går stora lastbilar som kör fort. Men idag vågade vi oss iväg. Det var helt underbart!
 
Winston var så allert och rolig att rida. Bråkade lite med högergaloppen men tog den ändå till slut och kämpade på. Jag satt med ett stort leende typ hela ridturen idag. Vilken häst han är! Om jag för ett år hade vetat att han skulle bli såhär så hade jag blitt livrädd. För så pigg och kvick som han är nu trodde jag aldrig att jag skule klara av. Idag kom det en skoter och körde förbi oss på "bakhjulet", en stegrande skoter alltså i världens fart(ni inser ju hur fort man måste köra om man ska stå rakt upp med en skoter?!), Winston skuttade lite framåt och sedan hoppade han i sidled rakt ut framför en bil som turligt nog hade sett situationen och stannat. För några månader sedan hade jag slängt mig av och typ gått hem, idag red vi vidare i trav uppför Kulabacken.
 
Vi travade och galopperade längre sträckor utan att bryta av till skritt för att vi båda ska öva upp uthålligheten. Så sista långbacken ut mot vägen tog vi först vänster galopp sen trav förbi huset och sen höger galopp, helt utan problem! Vi får ju hjälp av att vägen svänger lite där men ändå. Jag är så stolt! I högergaloppen fick han syn på en skidåkare som åkte ute på åkern och då blev vi lite i obalans men vi bröt inte av utan tänkte ändå framåt fast han sprang lite åt sidan. På hemvägen travade vi ikapp och förbi skidåkaren och gud vad läskig han tyckte att hon var haha.. Han ville dock helst hoppa ut på åkern till henne men varje gång stavarna sattes i marken så ryckte han till. Hem travade vi från kurvan där man svänger mot Badet till Renarna och sen skrittade vi nedför och sen uppför backen vid Blåvita och sen tog vi galopp(försökte med höger men han tog vänster tre gånger) fram till Bergvägen innan vi travade lite och tog höger galopp till stenmuren. Så vi höll igång ganska bra tycker jag, för att vara oss och rida så långt. Sen hoppade jag av och gick hem.
 
 
I stallet mockade jag Noas box och så gjorde jag Winston klar för hagen och tog in Noa. Borstade henne och sen tog vi en prommis till bron ute på E(4 km). Det gick toppen tills det kom två skotrar då blev hon lite knäpp en stund. Baltazar älskar att få följa med ut på tur! När vi kom tillbaka så hade Lina kommit till stallet och Dansa fick massage. Nu är hon äntligen fit for våra ridturer igen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0