Crazy horse

Idag ger jag mig själv en klapp på axeln för jädrar vad jag red. Winston var som ett stort yrväder med galet mycket energi. Lite hård i munnen och testade alla tricks han kan. Vi red en ridtur innan vi red ut med Lina och Dansa. Det gjorde vi på grund av att Winston har haft lite väl mycket energi och Dansa skulle gå lugnt. Såhär i efterhand var det ett klockrent beslut!
 
Vi red till Blåvitahuset och vände. Winston började redan vid första backen från vägen, drog iväg i en väldig fart och är stretig i munnen. Sen började tvärnitarna säkert 10 stycken upp till Fårhuset. Trav, tre steg galopp och sen tvärnit och slänger sig åt vänster. Till slut börjar jag hänga med i svängarna så det hinner inte bli ett stopp utan mer som en gunghäst fram och tillbaka. Jag var fram till Peters hus jävligt dålig med händerna, hård och osmidig men efter det gav jag mig fan på att vara mjuk mjuk mjuk och pillrig precis hela ridturen. Efter Fårhuset tog jag trav och Winston ville börja galoppera hela tiden och gick väldigt ojämnt eftersom vi red antingen sakta eller slängtrav, ingen jämnhet alls förrän från Landavägen och till Blåvita. Så då vände vi och Winston taggade till rejält. Vi tog galopp direkt när vi hade en samlad kontrollerad trav. Galopperade till drygt Landavägen, tog skritt och sen trav och sen galopp upp vid Fårhuset ökade vi massor. Jobbade mycket med att korta galoppen så mycket vi kan och vilken häst han blir i galoppen några moments här och där!!! 
 
Kände mig lite som en trasdocka som flängdes hit och dit i början av dagens ridtur men i slutet kände jag mig jävligt bra som hade lyckats med allt jag ville. Det jag strävar efter är att ha en bra känsla!!, vara konsekvent men aldrig bli arg, ge rätt hjälper med tajming och snälla vägledande händer. Denna ridtur var lika som när jag hoppade av och ringde Lina för några veckor sedan, men skillnaden idag var att jag inte blev lika rädd(han var inte lika svår att inte ta galopp hela tiden idag) och att jag red igenom det istället för att springa bort det. Han är så jävla cool när han har såhär mycket power men det är lite läskigt att tvärniten ligger och väntar lite vilken sekund som helst.
Bild: Linda

Mötte upp Lina och Dansa vid Trekanten och red lite hemma på vägarna i skritt och trav. Winston var lite hispig och seg men jag känner mig nöjd ändå med tanke på hur han var innan. Han blev dock sur varje gång vi vände bortåt och viftade med svansen och gick inte fram för skänkeln alls. Han får ändå en stjärna idag för att han inte slängde av mig! Haha..

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ingen paddock att träna i?

Svar: Nej vi har tyvärr ingen paddock. Eller vi har en hos grannen men inte på vintern:).
Hanna

2015-03-02 @ 22:58:15
URL: http://tinatjejen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0