Jävla reklam

Det var en person som nämnde den här reklamen för mig för ett tag sedan och nu ser jag den hela tiden. Jag blir irriterad och ledsen att det överhuvudtaget kan finnas så mycket kroppsfixering på Aftonbladet.se. Grejen är den att jag reflekterar sällan över vad de visar för reklam, jag bläddrar liksom förbi utan att tänka att den handlar om mig. Men många gör ju det, ser viktminsknings artiklar/tips eller träna såhär mycket så blir du typ en bättre människa?. Eftersom det är det vi alla ska sträva efter? Att bli en smal och tränad människa utan några som helst skavanker. Jag har insett för längesen att jag blir inte lyckligare av att vara smalare, jag blir lycklig när jag ser mindre siffror på vågen men jag blir även lycklig om jag äter en muffins. Att sträva efter och få lyckokänslor är lätt, jag vet massa saker som jag blir lycklig av för en minut, en dag, en vecka?! Men att hitta en grundtrygghet, tycka om sig själv och vara stolt och glad över och i sin kropp det är inte lätt. Men det är värt att sträva efter.
 
Jag trivs i min kropp. Jag känner att kilona jag vill gå ner nu är en grej för att min kropp ska hålla hela livet inte för att jag ska bli smalare. Så som min kropp är nu är då jag känner mig mest bekväm, de kilon jag har framför mig nu är tuffa för mig, de gör min kropp sladdrigare, inte "finare" även om den blir smalare. De gör att jag inte kan gå i kjol utan leggings eller något som håller mina lår på plats för att de skumpar runt så mycket på grund av sladdrighet. De gör att skinnet på min mage nästan hänger ner till marken då jag gör plankan om jag inte har ett tajt linne som håller allt på plats. Mina armar flaxar ännu mera då jag sopar i stallet tex. Jag har varit jättetjock och det kommer synas på min kropp. Att inbilla mig någonting annat är som att planera för en krasch i psyket. Jag gjorde ju länge det, ni som läst min blogg länge kan kanske komma ihåg det. Det är såklart jag helst skulle vilja ha en tajt kropp men i det liv jag har levt och lever så är inte det ett alternativ(om jag inte vill operera mig med allt vad det innebär inkl ärr).

Min mage liksom många andras kommer aldrig att bli så slimmad som i reklamen ovan. En plufsig mage på en lycklig människa är så mycket bättre en att ett halvt liv vara missnöjd eller olycklig i längtan efter en slimmad mage med en fin liten navel som sitter helt perfekt. Jag vet så många som ser dessa bilder och tror att det är det där vi ska sträva efter. Det gör mig så ledsen i hjärtat. Vi ska känna oss stolta över våra kroppar och borde sträva efter att bli lyckliga i oss själva, that´s it. 

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag håller med dig!
Det kommer att bli samma för mig, är redan till viss del.. Men man känner ändå lättnaden att ha mindre ont och att det är lättare att göra saker. Det får uppväga en tajt kropp.

Svar: Ja gud, såklart att allting annat uppväger men ibland hamnar man i den där längtan till "den perfekta" kroppen! Vi ska vara stolta för att vi bryr oss så mycket om våra kroppar :)
Hanna

2015-03-28 @ 22:54:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0