Nya planer

Eller egentligen återgår vi lite till vårt gamla jag och Winston. Jag vill ha mer tid i stallet och med Winston, vara i hagen, käka gräs och lulla runt. Mer mysridturer och kravlöst. Jag vill även ha in mer miljöträning och variation i ridningen. Vi kommer självklart ha vanliga motionsridturer mestadels, då vi tränar upp kondition och galopp och allt sånt som vi också älskar. Men jag saknar vår känsla, att gå in på en väg Winston väljer och att bara strosa runt både i sadeln och på benen.
 
Idag red vi ut på E och Winston fick fria tyglar att springa lite hur han ville. Han känns lite trött i kroppen eller så har det nått samband med att han nyligen är skodd för han snubblar lite också. Vi travade och varierade gångart vid varje/varannan plogpinne. Han är så duktig på att lyssna! Galoppen var inte på topp idag men han är duktig som försöker. Jag försöker lära mig att rida mer med kroppen och jag tror verkligen det hjälper till. Sen red vi över järnvägen(ja jag satt i sadeln, har aldrig gjort det förut) och ner till Kilafors och hämtade Sune. Winston var riktigt cool, han brukar ju bli lite spänd och spretig bland husen men idag gick han på lång tygel och spatserade fram som om han ägde vägen. Han fick beröm för hur vacker och stor han är och en man tog en prat och kelstund med honom. Jag älskar verkligen att människor tar sig tid att mysa lite med W, för han älskar det!! Winston blev lite rädd för några pressenningar som blåste runt och sen bytte dom tak på huset bredvid dit vi skulle så tegelpannor flög var och varannan minut så det tyckte han var lite läskigt men annars ingenting. Winston fick massa bröd och morötter innan vi gick hemåt med Sune i sällskap.


Så var det Noas tur. Hon lever ju lite glassigt just nu och strosar mest ute i hagen med sina bästisar. Men jag försöker träna lite från marken med henne åtminstonde någon gång per vecka. Hon är så mycket energi motför Winston och sätter sig emot när hon tycker att det inte är på hennes sätt. Idag blev hon riktigt arg när hon måsta backa och visar då att hon kan hoppa lite på sina bakben och lyfta på framfötterna. Sen valde hon att ta galopp för första gången. Vi går inte så mycket på volt men några varv brukar hon få trava och skritta. Men så skulle jag såklart prova galopp även i vänster varv och då blev hon lite galen och studsade och drog iväg bort från mig flera gånger. Hon galopperade ca 1/4 varv i höger och vänster idag och det var vi nöjd med. Annars övar vi mest på att gå framåt men inte för nära mig, backa, flytta rumpan, flytta framdelen, vi övar på att böja ner för att i framtiden kunna buga och massa sånt smått som kräver hennes uppmärksamhet och nu klarar hon ca 20 minuter innan hon är trött på mig.

Kommentarer
Postat av: Lina

Mysigt!

2015-03-10 @ 21:20:56
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0