Lee och Helena var bäst ikväll!!

Dagens duktigaste! Var med i sin första tävling ever ikväll och han VANN!!!! Wiiihoooo!! Med den bästa föraren såklart!!
 
2007 Blandade bilderHelenaLer  

Lee in the woodsLEE!!

MILLENNIUM Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson 7/10 poäng

En mycket bra bok! Även om det inte finns nått mord förrän typ halva boken.. då dyker ett typ 30 år gammalt mord upp.. Lite skumt att han Mikael Blomkvist har sex med typ varenda kvinna han träffar.. är han oemotstånlig eller? Får Trots lite små konstigheter 7 av 10 poäng.. Handling:

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Henrik Vanger får årligen på sin födelsedag en påminnelse per post som gör att han inte kan släppa tanken på att hon fortfarande finns i livet. Uppdraget ser till en början hopplöst ut och han behöver hjälp med research. Han får tips om Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. Tillsammans är Blomkvist och Salander ett omaka par men utgör ett oslagbart team, och de kommer allt närmare lösningen på gåtan Harriet. Spänningen stiger när de börjar misstänka att en person i Henrik Vangers närmaste krets är inblandad i en rad sadistiska brott. Stieg Larssons kriminaldebut är av ett enastående slag. Han skriver med en stark känsla för samtiden och det är effektivt, träffsäkert och drivet. Dessutom uppvisar han en mycket stor bredd förenad med djup i sina faktakunskaper. Han besitter en fantastisk förmåga att skapa komplicerade intriger som han knyter ihop med briljans. Det här är första boken av tre böcker om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander... Ska nog läsa den sista oxåSarkastisk.. får se.. dom e ju sååå långa.. 566 sidor..


Mossvikensfruar Av Emme Hamberg 8/10 poäng

Jag har ju börjat läst en massa nu.. eller jag har läst 2 böcker på typ 1 vecka.. å det är ganska mycket enligt mig.. Först läste jag Mossvikens fruar av Emma Hamberg.. Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.
Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv. Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.
Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?
A. Älska, glömma och förlåta.
B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
C. Finns det något tredje alternativ?

Utdrag ur boken:
Äsch, det är inget viktigt, ha, ha, jag vet inte varför jag snackar om det här. Skit samma... skit samma. Jag är hungrig. Vad har vi hemma?   Jättebra strand eller depp läsning. Jag hade den som deppläsning och jag var glad redan efter de första sidorna. Hn skriver så imponerande bra att till och med JAG, Hon som bara läser Deckare fastnade och läste en hel bok utan mordMycket glad.. Ska kolla upp fler av hennes böcker! Kan vara bra att ha nu i sommar!

Nästa bok blir i nästa inlägg.. måste iväg nu..


Tisdag..

Ja nu är längesen jag jobbade sist! Jag börjar bli så där lat som jag brukar bli efter ett visst antal arbetslösa dagar, japp jag kallar mig arbetslös, "mellan två jobb" låter så fånigt tycker jag. Sitter nu och mummsar i mig en rätt som består av Couscous, tamater, champinjoner, fetaost och majs.. super gottLer   Håret är ostyrigare än vanligt.. jahaha..  
Jo jag har tänkt på en sak. Varför har folk så svårt att höra av sig idagens samhälle?! Vi har Mobil telefon vi har vanlig telefon vi har internet och + alla gamla metoder typ knacka dörr, springa på någon på stan, ja jag vet inte vad mer.. men Jag använder mig ju mest av Internet ch Mobil telefon. Internet använder jag till att prata med folk på MSN om typ lite allt möjligt men det är inte det seriösaste stättet att prata allvar så det gör jag helst personligen eller på mobilen. Så här var det! Malin i min gamla klass bjöd på fika hemma i deras hus i Söderhamn i söndags.. hon skickade ut sms till alla för vi var ju ändock 17 stycken i klassen så det blir lite krångligt att ringa alla kanske.. jag vet inte.. jag gillar sms.. Iallafall.. 4 stycken svarade. 4.. alltså var det 13 stycken som inte svarade! Hur kan det komma sig? Är det så svårt att skriva nej jag kan tyvärr inte eller nej jag vil inte eller nej jag har inte tid.. alla svar är bättre än inget kom vi överens om iallafall.. Även jag hade ett PARTYLITE party här i Söndags.. det var därför jag inte kunde åka till Malin(ingen annan kom heller). Jag bjöd bara människor som står mig nära som jag ville skulle koma för dom e ganska nya för PARTYLITE. 3 kom. Snacka om att jag inte är viktig?! Jag fick lite SMS hit å dit att dom glömt och måste göra nått annat och sånt, och det tycker jag e helt ok. Men att inte höra av sig alls?! Det är så väldigt lätt att höra av sig nu för tiden så varför gör inte fler det?   Jag glömmer också att svar på SMS ibland och ibland har jag inte ens pengar på mobilen. Det anser jag är normalt att ibland strua till det för sig. Jag glömde anmäla mig til en fest som är på lördag tillexempel, Men jag får komma ändåMycket glad.. De var ju tur! Egentligen märkar jag inte av detta så mycket men många av dom runt mig pratar om detta fenomen! Jag kanske har tur som har vänner som e lika mig som vill svara och vill ha kontakt. För det är ju det de handlar om, Kontaketn mellan människor och relationer som står på spel?

RSS 2.0