Bollnäs Polisen

Får dagens DISS av mig!

 

Vi har Crusing i Bollnäs 1 kväll per år. Fina bilar glider genom stan och människor är glada. Vid statshusparkeringen brukar väldigt många däck få uppleva sin sista stund och sliras sönder. I och med detta brukar en vit tjock dimma lägga sig över staden och stanken brukar nå enda hem till mig. Jag ogillar allt som oftast detta och njuter inte direkt. MEN jag tycker att det är OK eftersom det endast är 1 GÅNG PER ÅR!!

 

Nu har Bollnäs Polisen bestämt(eller fått order om) att detta inte får inträffa så att de ger varenda liten stackare som vill bjussa på en Show en böteslapp. Jag vet inte riktigt på vilka grunder... Men nu har jag kollat upp "ordningsböter för så kallad onödig och störande körning".

 

Så Polisen kan som vanligt tolka lagen lite som dom vill, förjävligt. Fattar inte heller syftet. Det är helt ok i Edsbyn och Söderhamn, men nej i Bollnäs där är lägger Polisen energin på helt fel saker SOM VANLIGT!

 

Kan inte förstå varför jag blir så upprörd över detta men jag blir verkligen trött på att Polisen får tolka och göra precis som dom vill. Jag hoppas att Killen i röda bilen som åkte fast idag överklagar och vinner, han behöver bara bevisa att han inte orsakade någon any harm. Poliserna i Bollnäs är ett par ena bitterfittor.

 


Bloggar..

Ingen har en rolig blogg längre, iallafall inte som jag läser. Flera av bloggarna jag läser har blitt lösenordsskyddade, så nu har jag inget att roa mig med i tid och otid. Jag kom hem för typ 5 minuter sedan och har hunnit kolla ALLA 5 bloggar jag läser redan. Kan inte snälla någon roa mig?!
Så tipsa mig nu om en blogg som är typ som...min..haha.. ja som är typ som min blogg. Lite recept, vänner, djur, åsikter mm.

Ikväll är det Crusing i Bollnäs! Great jag tycker faktiskt det är helt ok. Men då ska dom fan hålla sig till reglerna och inte köra som idioter eller parkera som jävla nötter vilket dom såklart gjorde. När jag kommer trött och slö och ska sväng in på min parkering ser jag en SAAB(såklart) stanna mitt framför vägen in till vår parkering. Han väljer att parkera sin jävla SAAB där, hoppar ur, låser och går iväg. Trött som jag är börjar jag vifta och blir tok arg på en sekund. Han såg nog min elakhet och hoppade in i sin SAAB och flyttade sig snällt. Så det var ju en jäkla tur iallafall.. Nu ska jag vara social med mamma och pappa som precis kom hit!

Har haft en bra dag med Sanna och vi har varit väldigt effektiva med flytten. Vår lunch idag!

Hett tips!

Godmorgon godmorgon! Fan det gick riktigt bra att gå upp imorse.. Nu ska jag bara gå med B sen så åker vi.. Sanna skulle ringa halv 7 för att kolla så att jag var vaken, hon har fortfarande inte ringt. Hoppas att hon är vaken när jag kommer dit:P!

Jag trodde aldrig, aldrig att jag skulle tycka att en 70% choklad smakade OK. Men denna är helt underbar! Jag älskar den! Det är jävligt god!
Köp den och vräk i er om ni äter kolisar, jag får äta den ibland och då ska jag njuuuta!

Meen tjena!

Har ni saknat mig?

Känns som att jag inte har bloggat alls idag. Varit iväg på tokmycket och haft fullt upp hela tiden. Har just haft en urtrevlig kväll med Christine! Är proppmätt och funderar på att hoppa i säng snart. Jag ska ju upp klockan 6:15 imorgon, eller klockan 7 ska jag åka härifrån iallafall och då måste jag nog upp så tidigt. Frukost 15 minuter, promenad med B 20 minuter och tandborstning/påklädning 10 minuter.

Vad skjutton behöver jag med mig då?
Körkort
Pengar
Tjocktröja
Sköna skor
Vattenskål och mat till B
Telefonen
Hårsnodd
Vatten&Mandlar..
Ja det blir la bra de..


Dagens efterrätt!

Min första macka på mer än 3 veckor! Ops j...

image424 (MMS)

Min första macka på mer än 3 veckor! Ops jag hade nog saltat lite föör mycket:-P. Men ganska ok ändå.


Light pink

Gud va jag har fipplat idag. Nu har jag fått tillbaka bilen också, ska till Västerås imorgon så nu ska jag skynda mig till Växbo och fylla på olja och sånt skit innan jag ska hem och kocka middagen till oss. Har provbakat ett LCHF bröd.. ska ta med ett till Växbo och äta med smör och ost få se om det är ok. Jag har även gjort iordning efterrätten till ikväll, skönt att kunna lyxa lite lagligt!

Rubriken syftar på blommorna nedan:)..

Hemma hos mami och papi

Den 28 juli 2010. Ska börja lägga in lite fotoinlägg framöver, jag är mest inne på blommor just nu.



















Kukkamera

Min finaste bild har försvunnit... Gaaahh!!!

Vad fan betyder ett ? på kameran? Canon är märket.. Min hjärna har fått spunk är så jävla arg. Hur fan kan den göra så här?? Hur fan kan ett kort bara försvinna? Jag har kollat igenom alla bilder 4 gånger nu, jag har även kollat sopkorgen på datan men den finns ingenvart. Jävla tekniska prylar!!!

Min cykeltur till Växbo

På skogen


Nästan hemma/framme


Väl framme unnade jag min Hallon och Rödavinbär! Smarrigt!


Vackert!


Köttfärsgojs

Ett LCHF recept av Sanna! Super enkelt och blev faktiskt gott trots fet cremefraiche.

Du behöver:
400-500 gram nötfärs
2 lagomtstora auborgine
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk cremefraiche
1 påse riven ost (100-150 gram)
Tomatpure (kolla så att det inte är socker i den)
Salt & vitlökspeppar
Vitlökskrydda
Spiskummin
Allkrydda (kolla så att det inte är något socker i)

Välj kryddor efter smak men spiskummin gör att det smakar lite tacos..

Gör på detta viset..

koka auborginerna i 20 minuter & stek löken och köttfärsen i lite smör
Ha i riven/pressad vitlök + tomatpure och krydda. Skala och hacka auborginerna och mosa ihop med köttfärsen
Ha i smeten i en form och ha på tomat, cremefraiche och ost. Sen in i ugnen i 20 minuter 200 grader.
Servera med lite isbergssallat

Jag kollar på alla Stieg Larsson filmerna ...

image423 (MMS)

Jag kollar på alla Stieg Larsson filmerna denna disiga dag:) Tur att Baltazar trivs inomhus lika bra som mig idag. När andra filmen är slut ska jag laga köttfärsgojs! Orkar inte gå upp ur soffan och blogga via datorn:) snacka om slö.


Diet vecka 3

Okej hörreni nu ska vi se hur det har gått denna vecka..

-1,4KG.. Wiihoo! Det är jag nöjd över! Det är ju sedan i lördags eftersom jag var iväg på semester förra torsdagen.

Tjocklår -2cm
Smal lår +/-0cm
Vad -1cm
Mage -7cm
Rumpa -2cm
Bröst +4cm..What the fuck?! Kanske har mätt fel förut eller har dom vuxit mån tro?!
Arm +/-0cm

TOTALT på 3 veckor:

- 6,8 KILOGRAM

Tjocklår 73
Smal lår 62
Vad 45
Mage 112
Rumpa 127
Bröst 115
Arm 34
Tjocklår 73 = -10 cm
Smal lår 62 = -1cm
Vad 45 = -2cm
Mage 112 = -14cm
Rumpa 127 = -6cm
Bröst 115 = -4cm
Arm 34 = -2cm

God natt


Nu är jag härligt trött

Eftersom jag cyklade till Växbo idag så känns kroppen helt mör nu. Härligt att få denna känsla när man verkligen gjort något fysiskt. Jag har även tagit några beslut, bland annat.
Therese vill inte åka till Alicante så jag ska åka till Bulgarien med syster och kanske barn istället. Jag kommer troligtvis även åka och hälsa på Sanna i Barcelona en sväng. Hoppas även på att göra en trip med Hanna men det blir nog i Sveariket.

Jag har fortfarande ett stort beslut att ta angående min underbara Baltazar. Hon som äger honom skickade mig ett mail och meddelade att hon kommer att sälja honom när hon får tillbaka honom.
Jag vill ju självklart ha honom kvar och det kommer säkert att ordna sig med hundvakt på dagarna när jag väl fått ett jobb. Men jag känner mig lite fast. Jag skulle vilja ha en extra familj till honom, där jag kan lämna honom när jag vill ta en impulsiv trip till Stockholm eller när jag ska utomlands utan att känna att jag kräver det av mina nära och kära jämt. Sen har jag inte heller pengarna som hon vill ha för honom, men det är ju sånt jag måste fixa om jag verkligen bestämmer mig för att behålla honom. Men det känns sjukt långt borta att lämna tillbaka honom så att han ännu en gång måste flytta till en ny Matte/Husse. Men det är ju inte mitt val, men mitt val påverkar ju utgången tyvärr.

Växbo... Min slutstation! SKÖNT!!

image421 (MMS)

Växbo... Min slutstation! SKÖNT!!


Ja då blev det 80 och ännu mera uppförslut...

image420 (MMS)

Ja då blev det 80 och ännu mera uppförslut. Det rinner svett av mig:) har inte ens kommit halva vägen. Efter denna backen ska jag ha mandel och vatten paus. Fan jag är så jävla rädd för skogen!


Finbesök!

Hade inget planerar igårkväll förutom att kolla på Allsången. Kul liv för en 26 åring va? Men jag ville inte ta ut alla nya fräscha krafter jag helt plötsligt besitter. Men så ringde Linda och sa att hon skulle titta förbi en sväng, sen ringde Johanna och frågade om jag ville med och handla och det ville jag ju såklart. Sen ringde Nina och sa att de skulle titta förbi en sväng. Fick en super härlig kväll och ingen allsång, vilket var lika bra.. haha..


Smaksatt vatten

Köpte ju flera smaksatta vatten igår. Enligt LCHF sidor så är smaksatta vatten OK. Efter ett tag fick jag för mig att det kanske inte var så bra med "arom" som det innehåller iallafall. Jag ringde min allvetande vän Sanna och frågade snällt och hoppades innerligt att hon skulle säga Nej!!

Men min fråga var iallafall.. "Hur funkar det med smaksatta vatten, kan väll inte vara så farligt?"

Svar: "Hanna allt som smakar sött har de haft i socker eller sötningsmedel i och det är inte bra eftersom du inte ska äta det, om du måste så HÖGST 1 glas om dagen. Sen är bubbelvatten inte alls bra för matsmältningen, så avstå helst! Ta vanligt vatten och ha i citron eller gurka!
Drick inte när du äter, en halvtimme före eller 1 timme efter maten kan du dricka. Vätskan späder ut grejerna(de som tar hand om matsmältningen, kommer inte ihåg vad hon sa att de hette) som sköter om matsmältningen. Vilket leder till sämre ämnesomsättning, förbränning och maten ligger kvar i kroppen längre tid."

Dalarna

Jag hade ingen kamera när vi var i Dalarna därav inga kort därifrån(mer än mobilbloggandet). Nu har jag precis städat här, så skönt! Jo just ja Dalarna var det!

Jag gjorde ett köp när jag var där...





Snäll

Jag har haft ett nytt mission i samband med den nya dieten. Jag ska inte vara så envis, ifrågasättande och bestämmande. Jag har nu haft detta beteende i cirka 1 månad. Inte ett enda återfall, inget tjafs med familjen ingenting. Så nu när vi var på semester så säger pappa att han tycker att jag har blitt SUR, sur hur fan kan man tycka det jag har ju varit världens snällaste Hanna. Sen förklarade han vidare att jag är mycket lugnare(hur man kan få det till sur vet jag inte). Syrran förstod att detta var en planerad handling från mitt håll. Flera tycker att jag blitt lite ledsnare igen(lika som efter beroendeutbildningen), men det tror jag bara beror på att jag inte är lika aktiv i varje diskussion. Det är ganska skönt att bara ignorera istället för att reagera på saker som händer och sker. Jag la mig inte i några semesterplaner what so ever, inte vart vi skulle, inte vad vi skulle göra och jag spelade till och med minigolf. Kommer ni ihåg det?
Det skulle jag aldrig gjort annars. Jag följde med när de skulle ut på roadtrip till björnparken bla. trots att jag och Baltazar inte kunde följa med in där. Men vi hade det super mysigt och bra i en park nere i Orsa undertiden de andra var på björnparken. Det är bra att jag lär mig på gamla dar att jag inte behöver vara med och bestämma för att det ska bli bra.

Detta har hjälpt mig även bland vänner som har problem med olika pojkvänner till exempel. I vanliga fall blev jag lika arg och ledsen som dom och stannade sedan kvar där när vännen och killen var sams igen. Vilket gjorde det grymt jobbigt att alltid träffa människor jag ogillade. Nu tycker jag mera bara att det är synd att de är kvar i ett sånt förhållande men det är ju ändock deras val så om de väljer att stanna så kan det ju inte vara så farligt. Man har alltid ett eget val!

Som häromdagen när jag glömde att jag lånat ut bilen så valde jag att acceptera detta fakta med det samma och speeda ut med B och sen cykla till affärn istället för att stanna hemma och sura och va lat.

Det finns fortfarande vissa saker som provocerar mig nå fruktansvärt men dom ska jag också komma över så småning om. Det tar ganska mycket på krafterna att ändra ett invant beteende, men jag tror det blir värt det framöver.

Har jag haft smilgropar förut? får ingen bra bild på den men jag undrar ja om den kommit fram nyss?

Gomorron

Nu har jag vilat upp mig tror jag. Känner mig piggare idag iallafall, sov dock länge men vaknade pigg. Jag har sökt lite jobb och promenerat Baltazar. Mer än så har jag inte gjort idag. Ska äta frukost nu och sen ska jag gå en sväng på stan tror jag.
Jag har ingenting planerat idag, i morgon eller på torsdag det känns jätteunderligt. Jag brukar alltid ha någon grej varje dag som jag vet att jag ska göra. På fredag ska jag ha Picknick och mys med Christine, hon fick det i present av mig när hon fyllde år. Jag planerade lite med maten igår men ska fixa klart idag så jag kan handla och greja så att allt blir färdigt. Vi ska vara ute men vi får la ta med en massa filtar och koftor så att vi håller oss varma. På lördag åker vi till Västerås! Ska nog bli skönt att komma bort en sväng igen då, just nu är det ganska skönt att vara hemmakring.

Ica MM

Jag tänkte att jag skulle ge dom en chans till eftersom de är den enda affär´n i stan som har ihopplock sallad. Jag tänkte i mitt huvud jag skyndar mig så kan jag gå ut med Baltazar sen det tar ju bara 10 minuter om jag tar bilen. Great!, så hittar jag inte bilnycklen. Men vafan vart kan jag ha lagt den? Varför sitter den inte på nyckelknippan som vanligt? Fan va slarvig jag är... så långt gick det tills jag kom på att jag har ju lånat ut bilen haha.. Så jag fick cykla trots allt vilket betydde att jag först var ut på en rallysväng med B och sen åkte till affären 30 minuter senare.

När jag väl kommer dit var det inga som helst problem med parkeringen (tummen upp)
När jag kommer in var det inte en enda människa jag kände på hela affärn (tummen upp)
När jag kommer fram till salladsdisken så är den bemannad (tummen upp)
Det finns räkor, kräftstjärtar, fetaost och vitlökssås (tummen upp)
Jag frågar frågor och hon därbakom vet väldigt lite om vad det säljer. (TUMMEN NER)
Jag: Vilken fettprocent har osten?
Hon: öhh jag vet inte men den andra är nog fetare iallafall.
Jag: Vad är såserna gjorda av? Cremefraiche och majonäs går bra..
Hon: Ja det är ju lite olika, vi köper vissa färdiga och vissa har grädde och vissa har majonäs och vissa....
Jag: Okej vitlökssåsen då?
Hon: Nja jag vet inte riktigt..majonäs är det nog i iallafall.
Jag: Okej är det socker i den?
Hon: Nä det tror jag inte.
Jag: Okej för det kan vara socker i det mesta har jag lärt mig.. typ i majonäs och sånt.
Hon: Jaha...
Jag: okej men tack iallafall...

Summasumarum så kan jag tänka mig att åka dit och köpa sallad igen. Jag ska inte vara så frågvis då kanske för hon såg väldigt lycklig ut när jag gick:P.
Min sallad består av Kräftstjärtar, Räkor, Fetaost, ägg, lite isbergssallad och vitlöksdressing.

Passade på att köpa lite smaksatta vattenflaskor också..jävligt genomtänkt med tanke på att jag cyklade.

Sugen..

Jag är sjukt sugen på..

* Ben&Jerry glass med deg i

* Vattenmelon

* Lösgodis i mängder Förstår ni hur gott det skulle vara?!? Gaahh..

* Choklad

* Geisa

* Plommon

* Äpple

* Apelsiner

* Kladdkaka

* Blåbärspaj

* Pasta med champinjoner och räkor

* Biggaroer

* Smörgåstårta

* Jordgubbstårta

* Vanlijbullar

* Muffins med glass

* Rostad macka med ost och te

* Tacos inkluderat tortillabröd eller nachos

* Arraksbollar

* Chokladbollar

* Banankaka

* Isglass, pluppupp eller twister

Ja dessa saker bara pluppade upp i huvudet just nu.. min kropp eller mitt huvud suktar efter kolhydrater/socker..

Fallet G av Håkan Nesser

Den bästa bok jag läst på väldigt länge. Jag rekommenderar den starkt!
Handling:
'Fallet G' börjar som en hårdkokt amerikansk deckare, med en suput till privatdetektiv i huvudrollen och en vacker kvinna som anlitar honom för att spionera på hennes äkta make. När kvinnan hittas med krossat huvud på botten av en vattenlös pool är det till en början ingen som misstänker något annat än en olycka. Men när kommissarie Van Veeteren får veta att maken är en gammal bekant till honom, Jaan G. Hennan, blir han övertygad om att kvinnan fått en knuff i "rätt" riktning. Det som ställer till problem för poliser och åklagare är Hennans vattentäta alibi.

Femton år senare är mördaren fortfarande på fri fot men när privatdetektiven Maarten Verlangen försvinner under mystiska omständigheter får utredningen ny glöd. Van Veeteren, som inte längre är kommissarie utan stolt ägare av ett antikvariat, engagerar sig ännu en gång i fallet som är det enda han aldrig lyckades lösa.

Zoomning 2

Samma som förra gången men en annan vinkel av rummet..

Sjuk?

Jag undrar om jag håller på att bli sjuk. Jag har precis klivit upp ur ett bad som jag låg i i över en timme. Lyssnade på musik och läste min bok. Jag höll nästan på att somna igen när jag låg och flöt i vattnet så det blir nog inga problem att somna ikväll. Måste snart ut med Baltazar igen också.

Jag har suttit och kikat mycket på jobb de senaste dagarna. Jag är sugen på att flytta till Stockholm igen, det finns så sjukt mycket jobb där. Jag vill bara tjäna pengar och ha ett jobb jag verkligen trivs på. Någonting som jag vill jobba med i framtiden inte bara för stunden. Vet inte hur jag ska göra med utbildningen heller om jag nu kommer in överhuvudtaget. Vill jag verkligen plugga i 3 och ett halvt år framöver?! Jag tror inte jag sitter inne med den motivationen just nu. Kanske efter jul?

Det är så typiskt mig att skjuta upp saker hela tiden. Har iallafall sökt ett barnflickejobb här i Bollnäs som Charlotte tipsade om. Får la se hur det går med det, lite underliga tider men det vara varannan vecka och då kan jag ju fortfarande åka bort vissa veckor.


Ops. tog en liten paus där..

Nu har jag kollat upp hundvakt både här och i Stockholm. Nu ska jag skaffa mig ett jobb, det är bara så.
Mina kläder känns annorlunda nu.. lite otaijtare tror jag bestämt.
Körde på lila walkingkläder idag, kom precis in.

Feta & rödlök biffar!

Okej här kommer ett LCHF recept. Jag serverade dom tillsammans med Tzatsiki(1 gurka + ca 500g turkisk yoghurt + 1 stor vitlöksklyfta).

500 gram nötfärs
1 ägg
1/2 dl persilja
1 rödlök
1 förpackning fetaost
Peppar och salt efter smak

Jag steker dom i smör men annars kan man forma dom och lägga på en klädd plåt, shoopa in i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter. Klart!

God morgon

Jag vaknade nyss! Jag brukar aldrig kunna sova mitt på dagarna, men se någon gång ska vara den första. Vaknade imorse och gick kissrunda med Baltazar, sen åt jag frukost, sa hejdå till Helena, läste en massa bloggar, prata med mormor, skjutsade bilen till Johanna och sen gick jag en vända i regnet med Baltazar. Efter detta åkte jag hem och la mig på sängen och läste "Fallet G" en av de bästa böcker jag läst på väldigt länge. Trots detta orkade mina ögon inte hålla sig öppna speciellt länge och jag somnade och vaknade nu. Sov cirkus 1 timme, hoppas jag kan sova ikväll iallafall. Jag tror semestrandet inte piggar upp mig utan tar mer energi än det ger. Så nu kanske jag sovit ikapp, framöver blir jag alltså pigga Hanna igen.
Nu ska jag laga Köttbullar med fetaost..sen ta ett långt bad och sen läsa boken igen.
Piggelin?!

Mina nya begär..

Gurkvatten & sötmandlar

50års kalas!

Idag är det dax för min bästevänsmamma att fylla de 50 åren. Ikväll ska vi dit och fira! Strax åker vi och jag sitter här osminkad och i fel kläder, Grattis! Nu blir det till att speeda på litegrann.
Baltazar

Zoooming

Kameran har en bra zoom iallafall. Först knäppte jag ett vanligt allmänt kort och under ser ni olika inzoomningar. Visst är den ok? Man ser ju till och med vad det står på sakerna!

Dieten vecka 2

Dieten funkade inte lika bra på mig denna vecka, trots att jag har varit sjukt lydig. Men men bättre lycka nästa gång..
Gått ner 0,3 kilo i vikt vilket inte är ok eftersom det är mindre än 1 kg. Har dock gått ner 17 cm på kroppen denna vecka så jag anser mig hyfsat nöjd ändå.

Kvar till målen på måtten är:
Magen 16 cm (av 23)
Tjocklår 10 cm (av 18)
Smallår 9 cm (av 10)
Vad 3 cm (av 4)
Arm 3 cm (av 5)
Rumpa 10 cm (av 14)

Totalt har jag gått ner 5,4 kilo
Tjocklår 8 cm
Smallår 1 cm
Vad 1 cm
Mage 7 cm
Rumpa 4 cm
Bröst 8 cm
Arm 2 cm

Kvällsprommis










Nya kameran

Har inte bestämt mig vad jag tycker ännu. Det är svårt att vela upp till min förra kamera. Men kanske kanske kommer jag att bli överens med denna Canon kamera. Lite provbilder..






Vad tycker ni?!

Det är här är Furudal och här jag har vari...

furudal (MMS)

Det är här är Furudal och här jag har varit i några dagar! De andra spelar minigolf nu, jag avstod och sitter och kollar på vattnet istället:-). Det är kallt idag, fattar inte att det kan ändras så mycket på en dag/natt. Jag är nyfiken på vågen nu, min tanke är att jag ska gå ner minst 1 kilo i veckan. Hoppas jag kommer hem före 18 ikväll så jag kan hämta ut min nya kamera!


Det är 11 grader ute! Vi roar oss med att ...

image416 (MMS)

Det är 11 grader ute! Vi roar oss med att måla tallrikar inne i värmen. Jag målade tallriken med huset:)! Nu ska vi äta frukost. Jag tror att vi styr kosan hemåt ikväll...


Nu spelar vi 7an och Ballen har lagt sig m...

image408 (MMS)

Nu spelar vi 7an och Ballen har lagt sig med Nils i tältet:) mys!


Min lunch! Kycklingklubba, fetaost, oliver...

image413 (MMS)

Min lunch! Kycklingklubba, fetaost, oliver och dressing:) de andra åt på MackeDonken!


Jag är i Dalarna! Märks det?!

image412 (MMS)

Jag är i Dalarna! Märks det?!


Mina mått kommer här! Bröst 111 cm, mage 1...

image409 (MMS)

Mina mått kommer här! Bröst 111 cm, mage 119 cm, tjocklår 75 cm, smallår 69 cm, arm 34 cm, rumpa 129 cm. Tror det var alla va? Grejen är nu att jag inte vet vilka mått jag hade tidigare. Så ni kan ju jämföra och se om det gått framåt eller bakåt! Vikten kollar jag när jag kommer hem eftersom jag inte har någon våg här. See ya:)


Jag spelar minigolf! Om något testar mitt ...

image407 (MMS)

Jag spelar minigolf! Om något testar mitt tålamod så är det detta:-> blir galen! Kommer inte spela detta på några år igen efter detta... Haha...


Nu drar jag..

Denna spelade jag in igår kväll bara för er..var lite trött.. haha..

PS. jag vägde mig inte, gör det när jag kommer hem..

Gokväll

Nu är all mat klar, skönt! Har fixat och grejat så mycket ikväll att jag är helt trött. Ska packa på nytt nu igen. När jag kommer hem hoppas jag att jag fått ett jobb och en hundvakt.

Min kamera gick sönder i helgen också så jag råkade klicka hem en ny nyss. Hoppas den hinner komma till i morgon. Den är ljusblå och av märket Canon, verkar helt ok.
Vad tycks? Jag ville ha en rosa men dom var tydligen slut överallt. Men men man får inte allt som man vill.

Pyssel vid datan

Som om jag inte har tillräckligt att göra så började jag med detta nyss. Men denna sko skulle jag vilja ha fast utan klack! Hjärtat ska sitta under den svarta.
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Dieten

Fan jag har fått TVÅ tvångstankar. Den ena menar att jag måste få tjuvväga mig nu eftersom jag varit borta och då måste jag ju få se hur det gått med maten, det är såå frestande. Den andra säger att om jag gör det så förstör jag hela grejen och spänningen till på torsdag. Gaaah..

Det går iallafall bra med dieten. Har ätit lite för lite nu när vi varit borta men det är så svårt att hitta någon passande mat att ha med på stranden och överhuvudtaget tillaga i en varm husvagn. Men nu ska jag skärpa mig och vara mer förberedd så att jag nästa gång har med mig enkla grejer som tonfiskröra och färdig lax med mera.

Jag har fått lite frågor om vad jag äter om dagarna så jag ska försöka bli lite bättre på att skriva iallafall ett LCHF inlägg om dagen, både för er och min egen skull så att jag har koll. Det ni ska tänka på är att jag är tjock och det är därför jag gick ner så mycket första veckan, det är inte alls säkert att du kommer göra det om du är smal eller mullig!

Jag har nu tröttnat på:
* makrill
* avokado
* keso(jag tyckte aldrig om den feta från första början)
* Creme fraiche(tyckte inte om den heller).

Godast är och har varit hela tiden:
* grillat kött alternativt kyckling
* lax i ugn
* paranötter
* lax i kokosmjölk med purjolök
* stekt kyckling med zuccini
* Grädde med jordgubbar, jag har ju aldrig tyckt om grädde men nu måste jag ju äta det om jag ska få äta jordgubbar så det är bara att svälja och se glad ut.
Jag äter väldigt lite grönsaker just nu och ska göra det i minst en vecka till. När jag sedan kommit in i "rätt tänk" enligt denna modellen så ska jag utöka dosen grönsaker. Sen tror jag att längre fram när jag nått mina - 19 kilo så ska jag nog få äta godis 1 gång i månaden. Ska dock kolla upp detta innan jag stoppar i min en socker chock.
Jag satt och kika i reklamen nyss och det är från alla matbutiken i stan. Det fanns typ inget jag kan äta av det de annonserar about. Jag får egentligen inte äta färdigmarinerat kött men det har jag totalstruntat i. Det blir för invecklat när jag ska bort och allt ska gå snabbt. Men igår köpte jag vanligt kött och kryddade med allround och salt, det blev jätte gott med beasås(färdig även den). Men med tanke på att jag skippar i princip alla grönsaker så kommer jag nog ändå inte upp i 5/100gram så jag kommer fortsätta som jag göra tills jag e klar.
En fråga som jag får hela tiden är "Men när får du äta vanlig mat igen då?".
Grejen med denna diet är att man ska leva såhär resten av livet. Jag har bestämt mig för att testa om den funkar i TRE veckor! Om den gör det(vilket det verkar som) så ska jag fortsätta tills jag uppnått mina mål som jag beskrivit tidigare. Efter det vet jag inte hur jag ska göra, har ju ändock bara gått på denna diet i snart två veckor. Om jag mår bra av den kanske jag fortsätter, om jag inte vill så kanske jag använder mig till största del av denna diet men med lite "fusk", annars ger jag väll upp den helt, Vem fan vet!

Ett påstående jag får hela tiden är: "Ja men lite kan du väll äta" eller "men du kan ju ta lite potatis" eller "en kaka kan du ju smaka" eller "du måste ju kunna dricka, det är ju sommar".
Mitt svar är: JA jag får/kan allt det där men jag VILL inte. Jag är en svart eller vit människa, om jag bestämmer mig för att testa denna diet i 3 veckor så finns det inget annat som står över detta. Då kör jag strikt på det och inget fusk och inget idag får jag äta choklad. Detta är inte på grund av att jag tror att jag kommer falla tillbaka i gamla mönster utan ren princip sak. Exakt samma som att alkohol inte hör hemma på julafton.

Det är så skönt att mamma och pappa är helt med på denna diet, de stöttar i varje grej jag tar mig för att testa. De fixade med min egna mat och mamma tänker verkligen efter när det gäller maten, vilket är extremt skönt att slippa tänka på allt själv.
Fråga mig gärna saker om dieten eller om det är något annat ni undrar som gäller mat och sånt?!

Hemma

Det är så skönt att vara hemma när man varit borta en sväng. Tyvärr har min kamera gått sönder(kanske får köpa mig en ny idag) så jag har endast telefonbilder från Vinströmmarna. Dom ska jag visa en annan gång. Jag är lite sugen på frukt av och till och har varit det i två dagar, vattenmelon och äpple skulle vara sjukt gott. Men imorse åt jag bacon och ägg och nu är jag väldigt mätt och belåten. Ska nog köpa lite Jordgubbar idag och dränka dom i grädde så ordnar det sig.

Nu ska Elina och jag ut på shopping runda och sen åka och lämna "Tack för Kattvakt" present!

Nu är vi påväg hem:) skönt att sova i min ...

image075 (MMS)

Nu är vi påväg hem:) skönt att sova i min egen säng inatt! Hörs imårron... Eller alltså senare idag:-P


Sola och bada det är vad vi gör hela dagar...

image392 (MMS)

Sola och bada det är vad vi gör hela dagarna. Övriga i familjen kombinerar just nu detta med en match boule. Vattnet är 23 grader och jag njuter fortfarande. Ciao


Underbart! Det är helt sjukt fint här och ...

image388 (MMS)

Underbart! Det är helt sjukt fint här och Baltazar njuter i fulla drag. Jag sitter fortfarande i bikini och det är jätte varmt och skönt:-). Sorry att jag är lite dålig på att uppdatera bloggen just nu, ska bättra mig imårron:)!


Sol och bad är vårt mission idag:)

image387 (MMS)

Sol och bad är vårt mission idag:)


Finväder:) gud va det regnar! Grus överall...

image386 (MMS)

Finväder:) gud va det regnar! Grus överallt, blir tokig! Vidar njuter...


Soluppgång! Nu ska jag försöka sova några ...

image384 (MMS)

Soluppgång! Nu ska jag försöka sova några timmar i bilen. Inte sovit en blund på grund av MYGGJÄVLARNA...


Korvgrillning & mys här hos mig:)!

image382 (MMS)

Korvgrillning & mys här hos mig:)!


Ciao

Jag älskar att sitta och läsa era kommentarer! Speciellt nu när ni är så jädrans positiva. Kul att jag fått så bra respons på LCHF grejen. Då kanske jag vågar fortsätta skriva om den ändå. Jag övervägde att undanhålla allt som har med mat att göra från bloggen. Men det går nog inte för min del.

Snart kommer Sanna och Adam och hälsar på en sväng innan jag ska dra mig mot Strömmarna. Allt är packat och allt är i bilen. Baltazar har äntligen lagt sig ner, han har sprungit runt runt hela dagen. Men efter promenaden med Helena och Mike blev han lite lugnare.
Vill ni nått så smsa eller ring! Det är dock lite dålig mottagning där så sms är bäst!
Bjussar på lite klipp från i tisdags som ni kan kika på medan jag är borta..


Lite senare på kvällen..
Nu drar jag.. puss på er!

Wihoo jag är i säng före klockan 1! Katten...

image380 (MMS)

Wihoo jag är i säng före klockan 1! Katten känner nog på sig att det är något på gång imårron. Johanna ställer upp som kattvakt men grannen kanske ville passa henne. Så vi får se hur det blir, grannens barnbarn är kär i mina djur:). Jag kollar på extrema samlare på tv3. Det är ju helt sanslöst vad grejer de har & gud va me reklam det är på 3an! Blir alldeles less! Jag har iallafall hittat tvdosan det är inte illa:). Kanske ska gå upp och packa lite nu istället, är ju inge trött och programmet börjar ju aldrig:(. RASTLÖS! Gonatt...


En helt vanlig torsdag

Fan jag skulle kunna skriva "Underbar dag" som rubrik varje dag nu. Trivs verkligen så bra och mår bra. Längtar till i morgon när vi åker och hoppas vi får hyfsat väder.

Idag har Baltazar och jag haft en riktig hemma dag. Jag har börjat läsa en ny bok och han är ganska seg nu i värmen så det passar perfekt. Det är underligt att han lägger sig i stekheta solen trots att det är skugga alldeles bredvid.
Vad gör ni i denna sommarvärme, jag kikade på statistik grejen, ni besökare har halverats på en vecka typ. Är det för att jag skriver mycket om mat? eller är det för att det är sol ute? eller är det nått annat?! Vem vet, tyckte det var intressant iallafall.

Middag

Rökt lax, ruccula och keso med kryddor

Målsättning!

Motivationen bygger på att jag uppnår mål. Så därför har jag tagit enligt mig realistiska mål. Just nu känns det sjukt skönt att det blev så bra resultat första veckan eftersom jag nu ska iväg på semester med familjen.

* Jag har ett hyffsat kortsiktigt mål och det är att jag oavsätt omständigheter ska äta strikt LCHF diet i 3 veckor(2 veckor kvar alltså). Jag får dock äta Jordgubbar och Smultron och bär.

* Jag har ett resultatmål som jag ska nå under tidens gång. Det är:
Minska..
19 kg i vikt (13,9 kvar)
18 cm runt Tjocklår (15 cm kvar)
10 cm runt smallår (9 cm kvar)
4 cm runt Vaden (3 cm kvar)
23 cm runt Mage (18 cm kvar)
14 cm runt Rumpa (13 cm kvar)
12 cm runt Bröst (10 cm kvar)
5 cm runt arm (4 cm kvar)

LCHF 1 vecka har gått

Men hörreni jag fattar inte att denna grej kan funka. Jag äter bara massa "onyttigt", jag är pigg direkt efter att jag har ätit, jag mår bra i magen, det är inte så värst svårt, vissa saker är riktigt gott, kroppen känns piggare & JAG HAR GÅTT NER 5,1 KG DENNA VECKA!

Övriga resultat är måtten:
Tjocklår 83
Smal lår 60
Vad 47
Mage 126
Rumpa 133
Bröst 119
Arm 36
Tjocklår -3 cm
Smal lår -1 cm
Vad -1 cm
Mage -6 cm
Rumpa -1 cm
Bröst -2 cm
Arm -1 cm
Alltså minus 15 centimeter totalt!



Boopidopedopedopedoo dopedoppedoppe Jää Jää

Attans nu glömde jag vad det var jag skulle skriva. Snurrig idag som vanligt. Jo jag skulle berätta den största fördelen med denna diet. Jag blir INTE trött efter maten så idag istället för att lägga mig i soffan och slöa lite efter maten så tog jag tag i städningen här hemma och damsög, tvättar, pocka undan lite på balkongen och efter allt tog jag nu en dusch. Nu har jag bara diskningen kvar...

Har varit i Växbo idag som vanligt och surrat lite med familjen. Troligtvis drar vi på semester på fredag!! Skönt ska det bli. Måste ju fixa kattvakt också.

Jag hatar verkligen småkryp nuförtiden och idag försökte jag plåga ihjäl ett stort kryp men den dör aldrig. Den kryper fortfarande omkring inuti kuvertet.

Mer bilder från när vi var ut och rodde












TISDAGSNÖJET!

Jag rekommenderar Tisdagsnöjet! Har precis kommit hem från en toppenkväll ute på Terassen på Långnäs i Bollnäs såklart. Vi gick ut dit för att fira mamma som fyllde år igår den 13 juli. Det fanns mat för mig, alltså utan kolhydrater(i detta fall potatis), jag åt lax och sås och en bit tomat.

Det funkar som så att man kommer dit vid 19 och blir serverad mat. Inträde + mat kostar 255 kronor. Om du vill kan du beställa förrätt eller efterrätt utöver och det kostade runt 50-60 kronor. Efter en stund börjar de spela lite halvseg bluesmusik vilket inte vi uppskattade såå mycket men det funkade. Sen börjar de i personalen sjunga och göra olika nummer. Dom är så duktiga och det är ganska stor variation på låtarna! Jag kommer att lägga ut flera klipp senare.

Jag gillade Helenas nummer bäst! hon hade sjukt mycket utstrålning och såg verkligen ut att älska musik:). De underhåller hela kvällen lång och avslutade ikväll med ett shownummer med glitter!

Du kan läsa mer om detta här och om du vill veta allt som händer ute på Långnäs kan du klicka www.callmyr.se.

Beställa bord gör du på 0278-123 20, skynda fynda! Menyerna finns här! Om du inte känner för att äta så kan du komma dit efter klockan 21 och då kostar det endast 60 kronor att gå in.

Bjuder på det bästa klippet från kvällen, snällt va?!

VARNING! Om någon kommer till din dörr o...

VARNING! Om någon kommer till din dörr och säger att de kontrollerar fästingar på grund av varmare väder, och ber dig ta av alla kläder och dansa runt med armarna upp, gör inte det! Detta är en bluff! De vill bara se dig naken. Jag önskar jag hade fått veta detta igår... Känner mig så jäkla dum...


Gash

Alltså jag är lite trött på denna värme nu! Jag vet att ni som jobbar tycker att jag är knäpp men jag orkar inte vara ute längre. Idag var jag ute till klockan 15 sen har jag bara varit inne och varit och handlat. Blir så rastlös av att gå här hemma, blir galen snart. Svårt att ha hund i denna värme också, Baltazar bara hiar och blir jättetrött efter våra promenader. Vi går våra långprommisar antingen tidigt på morgonen vid 6 eller vid 12 på kvällen. Nu ska jag lägga mig i soffan och kika på CSI.

Bjuder från ett klipp från igår när Sofia och jag var ute med båten. Jag hade inga byxor eller leggings i Växbo så jag tog ett par benvärmare för att inte bli sönderbiten av myggen. Men det var inga myggor ute så vi klarade oss finfint. Men det är därför jag ser ut som en luffare:P.. Jag har en blåsa i varje hand idag, så jäkla typiskt!

Min daaa i bilder








Min diet

Det går bra! Jag har inte fuskat något alls med maten faktiskt, eller jag har ätit smultron men jag räknar inte det som fusk. Grejen är den att jag är så mätt hela tiden så jag blir inte sugen på något. Idag blev jag sugen på glass när jag låg på stranden Mmmm Magnum och Calippo gud så gott. Men det varade i typ 30 sekunder, sen var det veck. Skönt! Nu sitter jag precis och äter kycklingspett med bea och blomkål. Det är så underligt med denna diet, det är som pest eller kolera. Jag behöver inte äta rött fett kött men om jag inte gör det ska jag äta mer sås. Så pest/rött kött eller kolera/sås. Inget av det tycker jag egentligen om så därför är jag så glad att jag tog mig friheten att käka lite blomkål idag. 

Jag har dock fuskat med vägningen, fusk vägde mig i lördags morse. Det hade gått ganska raskt neråt så nu längtar jag som tusan till torsdag. Jag ska bara väga och mäta mig på torsdagar så att det inte ska bli en sån grej av det. Men jag fusk mätte magen idag, känns som att den är lite kompaktare och det visade måttbandet också. Känns som att mina första mål inte är allt för långt borta haha.. ska kanske blogga ut mina mål senare idag..



Ute och ror:) haha

image378 (MMS)

Ute och ror:) haha


Min gårdag

Jag hade verkligen en helt underbar dag igår. Så sjukt härligt att guppa fram i en båt fort fort.. dock lite läskigt. Jag har knäppt jättefina kort på Baltazar ute på klippor och han var helt slut när vi kom hem. Han gillade att åka båt! Han hoppar självmant ner och upp ur båten! Kan ni förstå det? Han gillar ju inte att åka bil så därför äter han inte ens hundgodis i bilen, men i båten var det inga problem!


Förbannade skithögar! Jag tycker att alla ...

image376 (MMS)

Förbannade skithögar! Jag tycker att alla tjuvar bara kan gå och självdö Nu, ja just nu. Vad är det för jävla fel i huvudet på människor som tar andras saker?! Är så fruktansvärt trött på kriminella dumma jävla idioter! Jag har varit utsatt för två brott på mindre än två månader nu. Ska det vara såhär? Pissråttor är vad tjuvar är! Är så irriterad så jag kan inte sova:(. Gaaah...


Nu är vi ute på havet:) underbart!

image375 (MMS)

Nu är vi ute på havet:) underbart!


Sova sova sova säng säng säng

Jag har lite brådis! Borde ha sovit klockan 22 ikväll med tanke på att jag ska upp med tuppen i morgon. Men det är bara bita ihop och kliva upp. Det är ju skoj så det borde inte vara några problems. Det märks att det är helg, massor med människor ute och det är livat både här och där. Nu ska jag fixa lite käk till i morgon men sen blire sängen.

Idag har jag gjort lite ditt och datten bland annat en stor genomborstning av Baltazar..


Alla fixade med sitt i Växbo idag, mamma vattnade och grejade, pappa lödde nå rör, Johan meckade fyrhjuling..

Ute på tur med pappa:) han ska hitta någon...

image374 (MMS)

Ute på tur med pappa:) han ska hitta någon pryl att såga rör med och jag ska kika efter björn:)


Middag i Växbo:)

image373 (MMS)

Middag i Växbo:)


Dessa spelar i Mohed ikväll

& dom är ju så jävla bra! Har alltnog lyssnat på denna låt en sisådär 20 gånger sedan igår haha..

Första dagen avklarad

Ska försöka dela upp det lite i olika inlägg här på bloggen så att man kan läsa enbart om dieten om man vill. Så här kommer lite update om dagen som gått.
Jag började dagen utan frukost därför att jag proppat i mig så mycket mat och skit de senaste dagarna så jag var helt enkelt inte hungrig.

Vid 12 åt jag lunch med Sofia. Omelett gjord på 3 ägg, 1 champinjon, 1/2 paket bacon, grädde och persilja. Den gick att äta! Det värsta var att jag gjorde Sofias omelett och sen skulle jag göra min, då åkte tallriken med bacon och champinjon i golvet, äggsmeten åkte ut över hela spisen och stekpannan välte. Great, då tänkte jag ge upp, blev så jävla arg haha.. men så Gjorde jag om och gjorde rätt. Så typiskt mig att klanta till det, det värsta var att jag såklart fick kleta upp all röra sen också, VIDRIGT!

Middagen åt jag hos mor och far, räk & kräftstjärtssås med lite stekt haj i ägg.
Ja det är det jag ätit idag. Men jag är mätt och belåten. I morgon ska jag försöka äta TRE gånger som man ska göra enligt denna modell.

Hah

Vilken jäkla tur att jag inte klagade här tidigare idag. Nu är jag toppen glad och har gnällt av mig massor till en god vän. Tur att jag har sånna! Imorgon ska jag på Arbetsförmedlingen, ja ni vet väll att jag fortfarande är utan jobb?! Kan inte förstå att jag varit "ledig" så länge. Trodde när jag slutade att jag skulle börja jobba igen senast i mars haha. Men det känns fantastiskt att jag varit utan jobb så länge och ändå inte känt mig sysslolös mer en typ 4-5 dagar. Jag är en kreativ människa! Imorgon ska jag även försöka hitta en dagmatte åt lille Baltazar, så att jag KAN börja jobba.

Mina naglar är nu snorgröna, Helena kallar det gräsligt! Men jag gillar det skarpt:P Tänk svarta kläder och gröna naglar och örhängen, Najs! Vidde blev avundsjuk idag och ville också ha fina naglar så han blev så här fin..

Tänkte precis skriva ett klagoinlägg

..men jag skiter i det för nu bjuder jag på denna istället:)!

Jag just nu..


LCHF shopping:)

image372 (MMS)

LCHF shopping:)


LCHF-metoden - med start idag!

Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.
Följande är tillåtet att äta om man följer en LCHF-kost:
Fet frukt (Avokado och kokosfett).
Fett (Riktigt Smör och Bregott)
Fisk och skaldjur (Gärna feta fisktyper tex lax).
Fågel (kyckling eller kalkon.)
Grönsaker (Sparris, broccoli, Squash, aubergine, oliver
Kål (Blomkål, vitkål, brysselkål eller grönkål).
Kött (Lamm, vilt, gris och nötkött).
Matolja (Olivolja eller rapsolja).
Mejeriprodukter (Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil).
Ost, (Gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella eller keso).
Spenat, svamp, gurka och all sorts grönsallad).
Ägg (I alla former).
Undvik att äta följande om du följer en LCHF-kost:
Charkvaror (Korv och alla typer som innehåller tillsatser som innehåller kolhydrater).
Frukt.
Kolhydrater i form av ris, majs, couscous eller bulgur.
Margarin (Alla typer).
Matolja (Majsolja,jordnötsolja, sojaolja och solrosolja).
Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).
Socker (Alla former, vit socker, brunt socker, sirap, honung ,godis etc).
spannmålsprodukter (Bröd, pasta och gröt. Även fullkornsprodukter)
Sötad mat & dryck (läsk, kakor, kaffebröd etc).Tilltugg (Popcorn, chips och alla andra tilltugg som innehåller kolhydrater).
Man kan äta lite av av nedanstående om man känner att man måste:
Alkohol.
Bönor och linser.
Choklad med hög kakaohalt, 65-70%.
Frukt.
Nötter, mandel, solrosfrön.
Viktnedgång: Långsam.

Varaktighet: Hela livet, ett sätt att leva.

Fördelar: En diet som fungerar för de flesta.

Nackdelar: Bryter tabun om vad som är nyttigt.

Alla kolhydrater bryts ned i magen till enkla sockerarter innan de upptas av tarmen och överförs till blodet. När detta händer så ökar blodsockret. Ett ökat blodsocker ger ökad produktion av hormonet Insulin. Insulin används av kroppen för bland annat fettlagring. När kroppen lagrar sitt överskott av näring i fettceller kan det leda till en lägre näringsnivå i blodet. Den lägre näringsnivån ger hungerskänslor vilket leder till att man vill äta igen. Detta ger upphov till en negativ spiral där konturnerliga hungerskänslor ökar på intaget av kolhydrater, vilket i sin tur ger hungerskänslor osv. Detta leder till ett förstort kostintag, där överskottet lagras i kroppens fettdepåer.

För att bryta detta mönster av återkommande hungerkänslor så kan man äta enligt en LCHF-diet.
Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.

Följande är tillåtet att äta om man följer en LCHF-kost:
Fet frukt (Avokado och kokosfett).
Fett (Riktigt Smör och Bregott)
Fisk och skaldjur (Gärna feta fisktyper tex lax).
Fågel (kyckling eller kalkon.)
Grönsaker (Sparris, broccoli, Squash, aubergine, oliver
Kål (Blomkål, vitkål, brysselkål eller grönkål).
Kött (Lamm, vilt, gris och nötkött).
Matolja (Olivolja eller rapsolja).
Mejeriprodukter (Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil).
Ost, (Gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella eller keso).
Spenat, svamp, gurka och all sorts grönsallad).
Ägg (I alla former).

Undvik att äta följande om du följer en LCHF-kost:
Charkvaror (Korv och alla typer som innehåller tillsatser som innehåller kolhydrater).
Frukt.
Kolhydrater i form av ris, majs, couscous eller bulgur.
Margarin (Alla typer).
Matolja (Majsolja,jordnötsolja, sojaolja och solrosolja).
Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).
Socker (Alla former, vit socker, brunt socker, sirap, honung ,godis etc).
spannmålsprodukter (Bröd, pasta och gröt. Även fullkornsprodukter)
Sötad mat & dryck (läsk, kakor, kaffebröd etc).Tilltugg (Popcorn, chips och alla andra tilltugg som innehåller kolhydrater).

Man kan äta lite av av nedanstående om man känner att man måste:
Alkohol.
Bönor och linser.
Choklad med hög kakaohalt, 65-70%.
Frukt.
Nötter, mandel, solrosfrön.

Okej?, nu har ni koll va? Utifall ni ska bjussa mig på mat nå tag framöver så ta inte åt er personligen om jag inte äter er fantastiska potatissallad eller goda bulgursallad.

Jag ska alltså gå ner i vikt av detta så ganska snart kommer det komma ut helkroppsbilder på mig i bikini så att de som vill kan jämföra med mig mina (förhoppningsvis) framsteg. Så de som har svårt för tjockisar bör sluta läsa min blogg nu.

Jag glömde..

bort bloggen helt idag, sorry. Livet tog liksom över!
Har inte haft en lugn stund idag känns det som. Trots att jag borde känna mig utvilad och pigg så är jag lite seg. Jag piggade på mig ett tag efter kvällsdoppet vid elva men nu ska jag nog hoppa i säng snart. Har varit en toppen dag!
Jag har haft hundvakt en sväng och gud va jag saknar lillen bara av att vara utan honom någon timme. Han blev super glad när jag kom tillbaka iallafall och det känns underbart!

Kanske åker till Stockholm en sväng i morgon, den som lever får se..

I morgon börjar dieten, information om den kommer i morgon någon gång mellan att jag vaknat till jag ska sova:P. Detta är min pepplåt för att klara allt!

Ops vad jag svävade ut...

Kom precis in från kvälls kissen. Jag tänkte innan jag gick att jag skulle ta med min kamera och filma att det fortfarande är barn kvar i lekparken sent om kvällarna. Men tänkte att de kan ju inte vara där klockan halv 1, nu måste de ju sova. Jag gick inte förbi lekparken ikväll, så jag vet inte om det är några barn där. Men varje kväll jag gått förbi där vid 23 tiden så har det varit utländska barn där, eller ja ofta hela familjer. Med mammor, pappor och så en nedrans massa barn. Det ser så mysigt ut där de sitter! När vår släkt har släktträff så är det organiserat och det händer kanske 1 gång per år. Tänk vad härligt om man bara kunde dra ihop alla och sitta i en lekpark och ha picknick. Jag har funderat hur det funkar att ha barnen vakna så sent på kvällarna. Då har fördomarna slagit in, men det kanske jobbar på restaurang och inte behöver vara på jobbet förrän 10?! Men så är det såklart inte i alla familjer. Är det så att de prioriterar att mamman i familjen är hemma? Så barnen kan sova hur länge som helst? Eller behöver barn egentligen helt enkelt inte sova 10-12 timmar per natt?

I mitt grannhus bor det en familj och deras barn var vakna även ikväll, de stack ut huvudet och hejjade glatt trots att klockan då var 1 på natten. Men de är uppe och ute före klockan 8 dagen efter iallafall när Baltazar och jag tar vår morgon prommis. De brukar även alla andra dagar vara ute efter 23 på kvällarna och cykla runt runt huset eller spela fotboll eller dylikt. Hur orkar dom?

Sen har jag undrat en till grej. Kvinnorna som har slöja på sig, hur fan tänker dom om en som mig som kommer och går knappt påklädd. Tror de jag kommer att hamna i helvetet? Eller varför ska de dölja sig själva?

Jag känner mer och mer att jag skulle vilja jobba på ett boende eller på någon dagverksamhet för "nykomna svenskar". Jag vill nu ha ett jobb där jag får hjälpa människor på ett eller annat sätt. Jobbet ska ha någon vettig grund och jag vill känna att jag gör något jag kan stå för. Som när jag jobbade i Söderhamn, då var det verkligen verkligheten jag fick ta tag i.

Attans

Nu sitter jag här framför datorn igen. Jag har lovat mig själv att jag ska ha diskat innan jag kryper till kojs inatt. Baltazar har inte heller fått kvällskissen så minst 1 timme till blir jag vaken. Men till mitt försvar så har jag fixat med CV´t och kikat runt på jobb men självklart även snokat runt på en massa bloggar och Youtube. Känner mig mättad med info om LCHF dieten nu. Sanna tycker att det är en utmärkt idé för mig så vi ska ha en spåningsdejt på söndag, jag ska få alla tips! Nej hörreni nu ska jag ta tag i disken så ni slipper läsa om den framöver.. haha..

Ps. om jag skulle välja endast ett band som jag fick lyssna på resten av livet så skulle det nog bli Dia Psalma, jag tröttnar aldrig! Dessa går på repet just nu.. underbara!!





Funny..

Jag har små läst Annys blogg hela vägen tillbaka till mars förra året nu. Där hittade jag denna!

Gör så här: 1. Ta fram din mobil! 2. Gå till inkorgen! 3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en Alltså fråga 1 - första meningen i första sms:et, fråga 2 första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? “Jag kom aldrig iväg igår för jag låg inne sjuk hela dagen.” 

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? “Ja absolut:)” 

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? “:) Härligt! Då kan jag sova lugnt!”

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende? “Du bör hålla fönster och dörrar stängda i natt.”

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? “Vilken turkväll vi hade igår!”

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? “Haha, kan vara skönt ibland också!” 

7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom? “Nu åker vi in på förlossningen:D

8. Vad vill du höra mest av allt? “Tack så mycket för att du kom på festen & för att du skjutsa oss & för att jag fick klappa din hund & för att du hitta min telefon.”

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv? “Smaskigt! Jag är död idag!"
Haha vad passande den sista blev..

Frossa

Jag har matfrossa! Äter massor av allt! För nu är det bara imorgon kvar sen blir det lite kolhydrater och mycket fett. Jag förstår nog inte riktigt att jag inte kommer att få äta frukt, bröd och pasta. Frukten blir nog absolut svårast. Därför frossar jag nu i vattenmelon och ananas..
I morgon ska jag äta Tacotallrik från Take Off och en glass antingen från MAX eller Jontas har inte bestämt mig ännu. Men efter det känner jag mig redo för LCHF dieten som jag ska börja med på torsdag!

Middag på City:)

image371 (MMS)

Middag på City:)


MR Bean

Det lätt bästa cafe´t i stan. Nu ska jag dit och äta lunch med familjen, igår var jag där med Sofia. Jag får passa på nu medan jag fortfarande kan gå ut och äta haha..

FRIENDS

Spikat upp FRIENDS "tavlan" på väggen ovanför soffan! Den som jag fick från Linda Andersson när jag fyllde år. Den är verkligen jättefin! I Love it! Blir en väldigt fin och beskrivande bild.. haha..

Skönt jobbigt

Kvällen har varit perfekt! Just nu känns allt skönt. Jag har ro i själen och kroppen är slutkörd på ett härligt vis. Jag får alltid denna känsla när jag pysslat om här hemma. Nu har jag städat, handskurat golvet och lister damtorkat. Jag har självklart även bytt gardiner, skakat mattor och bytt sängkläder. Efter detta tog jag nyss ut Baltazar på en rask prommis så nu är jag helt slut. Jag sitter här på mitt rena golv och kikar på tv 4 och med datorn i knät såklart. Baltazar ligger utslagen här bredvid och Katten strosar runt och luktar precis som hon alltid gör när jag torkat golvet..

Banandieten!!

Viktnedgång: 1-2 kg på en vecka.
Varaktighet: Max 7 dagar.
Fördelar: Enkel att genomföra.
Nackdelar: Enformig. Du kommer inte att kunna äta bananer efteråt. Garanterat risk för jojo-bantning.
Banandieten Så här gör man
Du får äta hur mycket du vill, men bara bananer. Inget annat. Se till att också äta en vitamintablett, lite fiskolja och två hårdkokta ägg per dag för att slippa allvarliga bristsymptom.
Även om banandieten fungerar så är den inte att rekommendera.
Den vikt som du tappar kommer snabbt tillbaka.
Meny: Enkel, ät bananer.
Du kan byta ut bananer mot vilken annan frukt som helst, tex annanas. Grejen är dock att du bara ska äta av en frukttyp under hela dieten, tex bananer.
Japansk variant på banandieten
Viktnedgång: Upp till 16 kg .
Varaktighet: Så länge du vill.
Fördelar: Enkel att genomföra. Går att följa hela livet.
Nackdelar: Tråkigt att alltid äta bananer till frukost
Historia: Under våren och sommaren år 2009 lanserade Sumiko Watanabe en variant på banandieten i Japan. Hon har skrivit en bok med samma namn. Hon beskriver hur hennes man har gått ner 16 kg genom att följa hennes diet. Dieten är mycket enkel att följa.
Du behöver endast göra följande:
Frukosten får endast bestå av bananer och ljumet vatten. Man får äta hur många bananer som helst.
Inga sötsaker får ätas. Gäller hela dagen.
Du måste gå och lägga dig före midnatt.
Till lunch, middag och mellanmål får du äta vad du vill. Så länge du inte äter sötsaker.
Dieten har visat sig vara så framgångsrik att det blivit en folkstorm efter bananer. I flera delar av Japan har det i perioder varit omöjligt att köpa bananer, eftersom dom sålt slut. Metoden har lovat viktminskningar på något kilo i veckan. Det som gör att metoden fungerar är att man helt slutar godis, glass, bakelser, söt chocklad osv.
Viktnedgång: 1-2 kg på en vecka.

Varaktighet: Max 7 dagar.

Fördelar: Enkel att genomföra.

Nackdelar: Enformig. Du kommer inte att kunna äta bananer efteråt. Garanterat risk för jojo-bantning.

Banandieten
Så här gör man:
Du får äta hur mycket du vill, men bara bananer. Inget annat. Se till att också äta en vitamintablett, lite fiskolja och två hårdkokta ägg per dag för att slippa allvarliga bristsymptom.
Även om banandieten fungerar så är den inte att rekommendera.
Den vikt som du tappar kommer snabbt tillbaka.

Meny: Enkel, ät bananer.
Du kan byta ut bananer mot vilken annan frukt som helst, tex annanas. Grejen är dock att du bara ska äta av en frukttyp under hela dieten, tex bananer.


Japansk variant på banandieten

Viktnedgång: Upp till 16 kg .

Varaktighet: Så länge du vill.

Fördelar: Enkel att genomföra. Går att följa hela livet.

Nackdelar: Tråkigt att alltid äta bananer till frukost

Historia: Under våren och sommaren år 2009 lanserade Sumiko Watanabe en variant på banandieten i Japan. Hon har skrivit en bok med samma namn. Hon beskriver hur hennes man har gått ner 16 kg genom att följa hennes diet. Dieten är mycket enkel att följa.

Du behöver endast göra följande:
Frukosten får endast bestå av bananer och ljumet vatten. Man får äta hur många bananer som helst.

Inga sötsaker får ätas. Gäller hela dagen.

Du måste gå och lägga dig före midnatt.

Till lunch, middag och mellanmål får du äta vad du vill. Så länge du inte äter sötsaker.

Dieten har visat sig vara så framgångsrik att det blivit en folkstorm efter bananer. I flera delar av Japan har det i perioder varit omöjligt att köpa bananer, eftersom dom sålt slut. Metoden har lovat viktminskningar på något kilo i veckan. Det som gör att metoden fungerar är att man helt slutar godis, glass, bakelser, söt chocklad osv.



Vad tror ni om denna diet? Den första verkar ju grymt jobbig, den andra vet jag inte om funkar så bra..

Nu står jag och väntar på Sofia. Vi ska på...

image345 (MMS)

Nu står jag och väntar på Sofia. Vi ska på shoppingrunda! Hon ska handla, inte jag. Morgonen har jag ägnat åt promenad med Baltazar och så var vi på banken en sväng. Har råkat glömt min plånbok i Växbo:(. Så jag tog ut pengar så jag kan betala backspeglarna. Fan vad varmt det är då! Det var ju molnigt tidigare...


Jag är kär!

Jag tror inte ni kan förstå vad liten och söt denna krabat är! Han är helt perfekt, jag kan sitta och bara titta på honom. Linda kallar mig för "tant" Hanna.. haha.. men det gör inget. Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt perfekt lilleplutten är. Tänk att de är så liten, men ändå så stor med tanke på att de kommit ur mammans mage. Det är ofattbart att de har små små fingrar och tår och öron.. åhh.. som saagt jag är helt kär!

Förklaringarnas sida

Nu vet jag varför jag var utan varmvatten, jag har hittat denna sida.

Krångel förlängde fjärrvärmestopp
BOLLNÄS/LJUSNAN
(UPPDATERAD 19.21) Det planerade stoppet av fjärrvärmen i Bollnäs har dragit ut på tiden. Värmen beräknas vara tillbaka först vid klockan 18 på söndagen.

Relaterat
Bollnäs energis renoveringsarbete av fjärrvärmeverket har stött på problem. Det har gjort att leveransen av fjärrvärme i Bollnäs blir kraftigt försenad. Fjärrvärmen beräknas vara tillbaka först efter klockan 19.30.

Avstängningen av fjärrvärmen var planerad att pågå mellan klockan 1 och klockan 11 under söndagen.

Stoppet gjordes för att anpassa ledningssystemet inom den befintliga anläggningen till den nya pannan som byggs vid fjärrvärmeverket.

(Texten korrigerades söndag 23:15)

Fick nyss ett sms av syrran : "Du bör hålla fönster och dörrar stängda i natt. Det har gått ut en varning på radion att en generator i Bergvik har exploderat och det läcker ut farlig gas. Stäng av ventilationen och håll dig inne. Godnatt".

Nu vet jag varför:
15 000 hushåll utan ström - brand i generatorturbin
BERGVIK/SÖDERHAMNS-KURIREN
Det brinner i en generatorturbin i Fortums byggnad vid kraftverket i Bergvik.
Röken som sprider sig är giftig och alla som befinner sig i närheten av den bör befinna sig inomhus och hålla fönster och dörrar stängda.
Branden är mycket svårsläkt för räddningstjänsten på grund av skymd sikt och trångt utrymme. 15 000 hushåll har i samband med branden blivit strömlösa.

Relaterat

Det brinner i en generatorturbin i Fortums byggnad vid kraftverket i Bergvik. Enligt räddningsledaren Thomas Larsson är branden svårsläkt på grund av mycket rök och skymd sikt.

- Det är problem att ta sig fram till generatorn eftersom det ryker kraftigt och dessutom är ett trångt utrymme, säger Thomas Larsson.

Vanligtvis är det stora utrymmen inne i byggnaden, men generatorturbinen sitter cirka 5 till 10 meter ner från markplan och det skapar problem för räddningstjänsten att ta sig dit.

- Som det ser ut nu måste vi försöka dämpa med kylning och ventilera ut så mycket rök vi bara kan. Det är så pass varmt där inne att det gör det svårjobbat. Det kommer att ta tid.

På plats finns hjälp både från räddningstjänsten i Bollnäs och från Holmsveden. Räddningsledaren har uppmanat folk att gå inomhus och hålla fönster och dörrar stängda på grund av den giftiga röken som sprider sig. Vad som orsakat branden kan Thomas Larsson inte svara på.

- Svårt att säga hur det har börjat och hur omfattande branden är. Jag kan bara gissa att det är en totalskada på generatorn.

I samband med branden har över 15 000 hushåll i Söderhamn och Bollnäs kommun blivit strömslösa. Branden i generatorn har slagit ut elnätet och på Fortums driftcentral jobbar man för fullt för att alla abonnenter ska få strömmen tillbaka.

Fick ett till sms av syster nu: " Branden är under kontroll nu så ingen fara för allmänheten längre! Så vädra som du vill. Godnatt"
Krångel förlängde fjärrvärmestopp
BOLLNÄS/LJUSNAN
(UPPDATERAD 19.21) Det planerade stoppet av fjärrvärmen i Bollnäs har dragit ut på tiden. Värmen beräknas vara tillbaka först vid klockan 18 på söndagen.
Relaterat
Bollnäs energis renoveringsarbete av fjärrvärmeverket har stött på problem. Det har gjort att leveransen av fjärrvärme i Bollnäs blir kraftigt försenad. Fjärrvärmen beräknas vara tillbaka först efter klockan 19.30.
Avstängningen av fjärrvärmen var planerad att pågå mellan klockan 1 och klockan 11 under söndagen.
Stoppet gjordes för att anpassa ledningssystemet inom den befintliga anläggningen till den nya pannan som byggs vid fjärrvärmeverket.
(Texten korrigerades söndag 23:15)

Söndagen

Denna dag som började så bra.. Nu längtar jag bara till ikväll så jag får hoppa i säng. Jag är grymt taggad till att skaffa mig ett jobb just nu. Vet inte riktigt varför, men det skulle vara roligt att servera eller något ett tag. Blev sjukt trött på att vara "ledig" idag! På torsdag ska jag nog börja på LCHF bantningsmetoden. Tror ni på den? Jag är skeptisk men jag kan ju prova, tror jag ska ge det 2 månader..

Finns fortfarande inget varmvatten och klockan är 18:44.. Gahhh.. så irriterande!

Kanske ska gå ut och duscha?!

Det ösregnar och åskar! Det regnar in på min balkong och allt blir blött..
Jag satt och var sur en stund tidigare när jag insåg att det inte fanns varmvatten. Sen kom jag på den briljanta idéen att jag skulle kunna diska istället när jag hade tid över. Men vad behöver man då? VARMVATTEN!!! haha jag tänkte inte ens på det.

Perfekt?!

Det kunde ha varit en perfekt hemmadag idag. Baltazar fixad, trött i kroppen till och med disken kändes övervinnerlig. Det saknas bara en låång skön dusch. Jag hoppade in i duschen... ops jag kanske vred på fel kran? Nää.. det finns inget varmvatten! Detta är ju typ 2-3 gången sedan i julas. Jouren säger att Värme eller vatten verket ska nog kanske bli klara till klockan 18. Kul, det var nu jag behövde en dusch!


Fotboll... Jag har lyckats missa att det ä...

image370 (MMS)

Fotboll... Jag har lyckats missa att det är fotbolls VM. Men nu ligger jag mitt bland karlarna som pratar fotboll. Jag la mig för att vila i soffan och när jag vaknar till så är det massa folk här som yrar fotboll. Jag är trött! Oj nu blev det straff, jisses! De missade:)... Ops straff igen... Fast för Spanien! MÅL! Eller Omstraff :) MISS! Haha... Äsh gud va insatta de är, det är ju inte för Sverige som spelar!


Sommar sommar sommar det är dans i folkets...

image369 (MMS)

Sommar sommar sommar det är dans i folketspark! Ikväll är det Hälsingenatta på Långnäs med DiLEVA;-) men det var inte alls det jag skulle skriva om nu. Jag ligger i skuggan och är trött på solen! Det är så varmt och bränner lite här och där. Jag ligger här och kikar på molnen som bara blir fler och fler och tjockare och tjockare och jag deppar inte för det! Jag känner mig bara lugn och glad. Mamma och pappa har alltid något projekt på gång, nu krattar och skottar igen diket där de grävt ner jordvärmen. Det är sjukt varmt, så jag har paus mest hela tiden:). Baltazar har nog hittat den bästa platsen, det är skugga men man ser allt, synd att jag inte får plats där under:-P haha..


Soligt värre

Lika soligt idag som igår så nu ska jag dra iväg till Växbo för lite solning och sällskap. Men först mina vänner ska jag åka och träffa Mille för första gången i våra liv. Wiii nu nu nu måste jag åka!

Det märks att det är sommar

För jag har absolut ingen tid eller lust att sitta inne vid datorn. Är ute hela dagarna i den mån jag hinner och njuter av solen antingen i solen, skuggan eller vattnet. Tänkte att jag ska visa lite bilder från vår kvällsprommis alldeles nyss iallafall så att ni har lite koll på mitt super intressanta liv.
Vi gick genom stan för att hämta upp mitt paket

Väskan var innehållet i paketet, jag älskar den redan!

För några dagar sedan när jag var på stan så backade Alfta Jordgubbar lastbilen rakt in i TEAM sportia skylten. Han fastnade helt och hållet så han fick ta fart för att komma därifrån. Han åkte sedan sin väg och brydde sig inte i att be om ursäkt eller säga att det var han som gjort det. Men det var några som gick in på TS och sa till, så de kom ut och var lagomt muntra.

Underbart att gå ut mot Långnäs..

Warpen var ute och gled

Sjön

I augusti ska jag ta tag i mitt liv och börja min plan mot rikedom.. bara så att ni vet! Jag jag kommer inte leva i denna fantasivärld så värst länge till.. haha..
Jag har insett att jag ganska ofta skriver att jag ska krypa upp i soffan och kika på en film eller något program. Mina planer blir sällan verklighet, antingen fastnar jag framför datorn och surfar runt eller så hoppar jag i säng direkt. Men ikväll ska jag lägga mig i soffan och försöka kika på TAKEN som jag just klickade igång..

God morgon

Igår..
Nu ska jag pysa iväg till stranden..

Peace and Love festival! Tusentals tält oc...

image366 (MMS)

Peace and Love festival! Tusentals tält och massor med människor:)


Ensam

Gud va underligt att vara ensam här hemma.. Jag lämnade precis av Vidar hos mamma eftersom jag åker till dalarna om 23 minuter.

Käkar lite överbliven sallad och ska strax packa kylväskan. Ska bli härligt att komma iväg en sväng. Men 2,5 timme i en bil känns inte såå lockande nu när solen kikar fram igen. Skönt att jag ändå tog mig tid att städa igår så att det är fräscht när jag kommer hem..
Kommer att sakna lillprinsen!

RSS 2.0